Jdi na obsah Jdi na menu

Léto, opalování, voda a Chlorella a Ječmen

7. 7. 2017

 

img_2755.jpg

 

Zelené superpotraviny - kvalitní Chlorella a kvalitní nápoj ze šťávy z mladého Ječmene - se uplatní i v létě. Vysytí tělo komplexními karotenoidy, Ječmen příjemně ochladí, dodá ionty, chlorofyl a jeho další antioxidační a enzymatická aktivita je také vynikající.

Píši tento příspěvek ke konci pobytu u moře v Chorvatsku, kde si každý den ráno (ostatně tak jako každý jiný den) jeden z rodiny přivstane a namíchá v nekovovém šejkru pro ostatní členy rodiny po sklenici chladného nápoje (pro každého tak dvě až čtyři vrchovaté lžičky Ječmene celkem do čisté vody) a nabídne 20 - 70 tbl Chlorelly, kterou u nás rozkoušeme, necháme si ji pěkně nalepit na zuby, protože ji stejně za chvíli jazyk očistí a mezitím léčí a udržuje dásně, spolkneme a dobře zapijeme vodou nebo kýženým Ječmenem.

Pozítří jedeme domů, jsme světlé fototypy, modré oči, v převaze velmi světlé vlasy, dva dospělí rodiče, 17 letá dívka a 5 letý chlapec. Mazali jsme se v převaze jedenkrát denně opalovacím krémem, zpočátku faktor 50, později 15 - 20, já jako muž jsem se mazal 2x za desetidenní pobyt faktorem 50, později bez opalovacích prostředků, koupání asi 4x denně po půlhodině až hodině, snažil jsem se během dne držet více ve stínu, teploty nad 35 stupňů. Nicméně osvit je vysoký i ve stínu. Nejsme spálení. A doma konečně prší.  Asi je složité prokázat konkrétní účinek Ječmene a Chlorelly u konkrétního člověka, nicméně mé subjektivní pocity jsou vynikající, jinak bych ZP - Zelené potraviny, Ječmen a Chlorellu -  nejedl přes 12 let.


img_2760.jpg


Je pravda potřeba si vybrat velmi kvalitní Chlorellu a Ječmen, a protože značku z etických důvodů nechci uvést, buď si zjistěte, která že je opravdu nejkvalitnější nebo mi zavolejte (728 216 735), řeknu svůj názor a zkušenost i jako lékárníka, nebo se můžeme sejít osobně.  

Kvalitní šťáva z mladého Ječmene, kromě toho, že je pro mne velmi chuťově příjemná, obsahuje vysoké obsahy nativního chlorofylu, jehož působení je protizánětllivé a zklidňující, současně má vynikající vliv na krvetvorbu vzhledem k strukturní blízkosti hemoglobinu a chlorofylu. Vysoký obsah komplexů ze skupiny karotenů zajišťuje vyjímečnou antioxidační aktivitu, která chrání lidské buňky před radikály, vznikajícími v buňkách pokožky v důsledku intenzivního ozáření slunečními paprsky. Ječmen obsahuje jeden z dalších nejúčinnějších antioxidantů - glykosylisovitexin. Obsah chlorofylu u 5 dodavatelů na českém trhu kolísá mezi 4,7 - 13,2 mg/g, nejvyšší obsah znamená také nejčerstvější surovinu a tuto podmínku s velkým rozdílem splňuje pouze jeden. Další vynikající vlastností obsahových látek v šťávě z mladého osení Ječmene je protizánětlivost, která se ve vztahu k opalování uplatní při kompenzaci spálení po oslunění - a to při vnitřním užití, ale dá se použít jako zelený roztok i vnějškově na spálená místa. Je hojivý. Zvyšuje imunitu také díky obsahu glukanů, bioflavonoidy působí příznivě na cévy i obnovu buněčných membrán. Vysoký obsah enzymů v biokomplexech zvyšuje regeneraci, pročišťuje buňky na podkladové úrovni.

Šťáva z Ječmene je kvalitním iontovým nápojem, využívaným výkonnostními sportovci, například maratonci, ale i desetibojaři. V parném dni osvěží a můžete ji pít ve značném množství, všude ve světě je Ječmen a Chlorella vedena jako potravina = foods, je to obilí a sladkovodní řasa, doporučené dávky jsou orientační a velmi individuální podle subjektivních pocitů. 

Chlorella má proti čisté šťávě z mladého osení Ječmene vysoký obsah proteinů - až přes 65%, Chlorella pyrenoidosa má ze zelených rostlin nejvyšší obsah chlorofylu. Má vysoký obsah speciální vlákniny, která odvede zplodiny organismu (také uvolněné Ječmenem, ale i zátěží při oslunění) z organismu, je vynikající detoxikans, zrychluje regeneraci buněk a harmonizuje je. O chlorofylu jsem psal, chlorella jej má obrovské množství. Stejně tak obsahuje až 100x více vstřebatelného železa než hovězí maso a má pro vegany využitelný vitamin B12. Tyto údaje jsou dostupné ve velkém množství (kolem 1200!) lékařských a farmaceutických studií. A subjektivně - mně moje Chlorella chutná po oříšcích a mám ji rád i chuťově.

Kombinace obou potravin je vynikající, ve vhodném poměru vyrovnávají jin a jang v organismu a jsou vysoce harmonizační a měly by být základem našeho jídelníčku, zvláště u těch, kteří nejedí kila zeleniny denně. V doporučené denní dávce kvalitní sušené šťávy dostanete celou dávku mikroživin potřebných ke zdraví organismu (1 - 3 lžičky sušené šťávy a 20 - 40 tbl Chlorelly 0,25 gr), při nestandartním režimu nadměrného oslunění, nezřídka provázeným popálením pokožky v 1. a  2. stupni (zarudnutí a tvorba puchýřů) jsou výrazným podpůrným a regeneračním prostředkem, který vám při pravidelném jezení může pomoci s udržením nebo navrácením zdraví. 

Prostě doporučeno - a vyberte si skutečně kvalitní, zjistíte, že tak jako ve všem se vyplatí dát si chvíli práci a pozjišťovat si, cože se to děje. Instalatéra si vybíráte, zubaře si vybíráte, a co jídlo? 

 

 

img_2655.jpg

 

 

... Zrychlují regeneraci buněk, dodávají živiny a výkon, jsou přirozeně antibiotické a antivirové, zvyšují imunitu. Jsou výborné pro zdravé, nemocné, rovněž pro těhotné, kojící ženy a malé děti. Jezte.

 

 

Zařadíte - li do své stravy zelenou, budete se cítit lépe!

 

 

Mgr. Martin Ronge  - 728 216 735 - vyberte si špičku mezi dostupnou Chlorellou a Ječmenem

 

 

(na trhu je různá kvalita zelených potravin)

 

 

 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

ZAJÍMAVÉ TEXTY

 

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

  Doporučený článek:  

Sport, zdraví a Ječmen a Chlorella

 

img_2659.jpg