Sport, zdraví a Ječmen a Chlorella
Chlorella i Ječmen, v užším slova smyslu nazývané Zelenými potravinami, mají něco společného - zelené barvivo chlorofyl, které zlepšuje nasycení hemoglobinu v krvi kyslíkem.
Čím více kyslíku přenese naše krev do svalů, tím lepši sportovní výkon můžeme očekávat. Jednobuněčná zelená řasa Chlorella pyrenoidosa poměrně obsahuje nejvíc chlorofylu z celé rostlinné říše. Mohou ji jíst všechny věkové kategorie, je absolutně netoxická, naopak plná živin a pro tělo nepostradatelných látek.
Chlorella obsahuje ze zhruba 65% proteiny (19 aminokyselin, z toho všech 8 esenciálních), má zásadotvorné působení v těle, což znamená, že vyrovnává v současné době převažující agresivní a "kyselý" způsob života. Pro sportovce využitelná informace je, že požívání zelených potravin - chlorofylu - zvyšuje využití kyslíku buňkami, mají tedy vyšší kapacitu.
Při vysoké zátěži vzniká ve svalech únavová kyselina mléčná jako zplodina metabolismu při uvolňování energie - Chlorella i Ječmen úspěšně napomáhají k vyladění a kompenzaci kyselosti a zvyšují výkon svalových vláken.
Chlorella je silné detoxikans. Očišťuje tělo, zbavuje ho volných radikálů a toxinů (těžkých kovů, dioxinů, emisí zachycených z ovzduší). Je velmi vhodná při sportu jako doplněk k regeneraci, výkonnostní a profesionální sportovci používají Chlorellu i šťávu z Ječmene při tréninku jako harmonizéry výkonu, šťávu z Ječmene jako vynikající a čistý iontový nápoj s vysokým obsahem nativní energie.
Při regeneraci napomáhá i tzv. CGF (Chlorella Growth Factor), růstový faktor specifický pro Chlorellu a obsah nukleových kyselin RNA, DNA. Růstový faktor CGF zpomaluje i stárnutí organismu a podporuje imunitu. Není to izolovaná látka, ale soubor vitamínů, rostlinných komplexů, nukleotidů, aminokyselin, peptidů, minerálních látek a stopových prvků, který harmonizuje růst buňky chlorelly a pomáhá jí přežít mezi ostatními sladkovodními řasami. Unikátní je, že podporuje harmonizaci také lidských buněk.
Chlorella má přirozený obsah důležitého vitamínu B12, který je v rostlinné stravě velmi málo zastoupen (u "masožravce" vzniká rozkladem živočišných tkání v trávicím traktu). Čistá a dobře zpracovaná Chlorella pyrenoidosa je podle lékařských studií čistě rostlinným a maximálně využitelným přírodním zdrojem vitaminu B12 pro vegany a vegetariány.
Chlorella rovněž podporuje lepší trávení, léčbu vředů a koliky. Snižuje cholesterol v krvi a chrání proti srdečním chorobám. Chlorella je bohatá na hořčík, který je potřebný pro mentální zdraví a je spolu s její zásadotvorností významný při snížení křečových stavů - také při sportu. Chlorella vyrovnává hladinu krevního cukru. Obsahuje vitaminy skupiny B, vitamin C, vitamin E, betakaroteny (provitamin A), železo, zinek, fosfor, draslík, jód a vápník.
Základní molekula chlorofylu je téměř shodná s molekulou hemoglobinu (lidské krevní barvivo, díky kterému červené krvinky mohou transportovat kyslík). Rozdíl je pouze v jediném atomu, neboť chlorofyl v sobě uchovává atom hořčíku a hemoglobin atom železa, jejich miskovitá struktura je ale totožná..
Jaký je hlavní přínos chlorofylu pro naše zdraví?
Zvyšuje schopnost těla produkovat hemoglobin
Jednou z hlavních předností zeleného barviva je schopnost zvýšit produkci hemoglobinu v našem těle, podporuje přenos kyslíku. To má příznivý vliv na regeneraci organismu a zpomalení procesu stárnutí. Chlorofyl pomáhá zvýšit kvalitu a množství červených krvinek. Chlorella speciálně, jako rostlina s nejvyšším poměrným obsahem chlorofylu má nádavkem vysoký obsah vstřebatelného železa - až 10x více ve srovnání s hovězím masem. Atom železa je součástí krevního barviva - hemoglobinu, konzumace Chlorelly a Ječmene podporuje u většiny lidí významně krvetvorbu.
Hojení ran včetně hemoroidů a popálenin
Chlorofyl obsažený v zelených potravinách zvyšuje hojení ran, snižuje bolest a svědění a působí protizánětlivě - zvláště u kožních a chronických zánětů, vředových procesů kůže, bércových vředů či zánětů horních cest dýchacích. Má také dezinfekční vlastnosti. Vnější využití zejména v chirurgii a kožním lékařství. V lékárnách se prodává Chlorofyl spray nebo gel, který ale obsahuje proti čerstvé substanci pouze konzervované nižší rozpadové produkty nativního chlorofylu. Chlorofyl je velmi na rozpad citlivá a nestabilní látka, proto je důležité mít opravdu čerstvé a čisté Zelené potraviny.
Podporuje imunitní systém
Chlorofyl působí proti patogenním bakteriím a virům, má důležité protiinfekční účinky. Zvyšuje nespecifickou imunitu organismu, i Chlorella i Ječmen.
Antioxidační účinky
Chlorofyl je považován za silný antioxidant, který ochraňuje organismus před rakovinou, reguluje stolici a poskytuje tělu velmi důležité vitamíny K, C, kyselinu listovou, vápník, železo, hořčík a bílkoviny. Antioxidanty ochraňují naše buňky před poškozením volnými radikály.
Eliminace nepříjemného tělesného zápachu
Chlorofyl při dlouhodobém užívání snižuje zápach z úst a rovněž zápach vznikající při nadměrném pocení, je přirozeným deodorantem. Přidává se rovněž do sprejů na nohy. Současně dochází při dlouhodobém užívání Zelených potravin k vyčištění těla na buněčné úrovni a tím k ovlivnění příčiny nepříjemného zápachu.
Vyrovnává krevní tlak
Konzumace kvalitních Zelených potravin vyrovnává krevní tlak a usnadňuje dýchání.
Hubnutí
Zelené potraviny s vysokým obsahem přirozeného chlorofylu vám pročistí tělo, dodají energii a pomohou s hubnutím. V čem je jejich účinek? Diety, které obsahují vysoké množství nezdravých potravin vytváří kyselejší prostředí v těle, které vede často k nespavosti a tloustnutí. Pro obnovu rovnováhy v těle je nutné požívat zásadotvorné látky, mezi které patří také Zelené potraviny a barvivo chlorofyl.
Snížením kyselosti organismu (kyselost vytváří také stress a strachové stavy, nervozita) ubývá zánětlivých ložisek v těle a díky tomu se cítíme lépe a máme více energie. Navíc i snáze zhubneme.
Při pravidelném užívání pozitivně ovlivňuje zrak a oční záněty
Zelené barvivo posiluje a regeneruje unavené oči
Zlepšuje vzhled pokožky
Chlorofyl zpomaluje stárnutí pleti, dodává jí potřebnou pružnost a svěžest. Vyzkoušejte např. chlorellovou pleťovou masku - rozdrťte tablety kvalitní Chlorelly s vodou a vzniklou kaši naneste na pleť a nechte působit. Výsledkem je při pravidelné aplikaci zdravá a krásná pokožka.
Další účinky na naše zdraví
Chlorofyl posiluje srdce (srdeční sval), mírně odvodňuje, zabraňuje růstu ledvinových kamenů a napomáhá regulovat astma.
Díky všem výše uvedeným vlastnostem by měl být chlorofyl pravidelnou součástí našeho jídelníčku. O naše zdraví pečujeme my sami.
Shrneme si - obecně - Zelené potraviny a chlorofyl mají pozitivní vliv na:
- krvetvorbu
- vysoký krevní tlak
- srdce
- hladinu cholesterolu
- ledvinové kameny a žlučové kameny
- astma
- alergie a autoimunitní onemocnění
- hojení ran, kožních afektů a bércových vředů
- nespavost
- zrak
- imunitu
- záněty v těle
- celkovou detoxikaci organismu
- trávicí systém, žaludeční vředy, Crohnovu chorobu a ulcerozní kolitidu
- prevenci rakoviny, zejména tlustého střeva (jsme 3. na světě ve výskytu ca tlustého střeva na světě)
- celkovou regeneraci buněk
- stárnutí organismu
- obezitu
a mohou je všechny věkové kategorie, zdraví, nemocní, mladí, staří - v individuální dávce, kterou si nejlépe nastavíte podle pocitů.
Obecně se dá říci, že pokud budete jíst kvalitní Zelené potraviny, budete postupně zdraví a plní energie. Je třeba chtít se změnit. První krok za Vás nikdo neudělá a stejně tak nebudete - li jíst pravidelně, detoxikace nebude důsledná.
Sportovci s výhodou použijí Zelené superpotraviny jako ultimativní zdroj proteinů při výkonnostním tréninku, Ječmen jako vynikající nesteroidní stimulátor výkonu a současně iontový nápoj s přirozeným složením, vysokým obsahem vápníku (4x více než v mléce) a obrovským enzymovým výkonem, Chlorellu jako zdroj železa (Chlorella 10x více než hovězí maso), proteinů (60 - 70 %), vlákniny a veškerých živin, které lidské tělo potřebuje.
Chlorella a Ječmen ve sportovním výkonu:
-zvyšují výkon svalu a jeho vytrvalost a přitom neobsahují steroidy
-zvyšují okysličení krve a regeneraci nejen díky CGF
-dodávají v ideální vysoce vstřebatelné formě proteiny a minerální látky
-čistá šťáva z Ječmene se vstřebává již ze sliznic, nápoj se zakomponuje do 15 až 20 minut plně do těla
-zvýšením imunity chrání organismus ve výkonu, polštář karotenoidů z Ječmene i Chlorelly má vysoké antioxidační schopnosti
-enzymový výkon ječmene - až 3000 druhů enzymů ve vysoce vstřebatelných komplexech - regeneruje
a zrychluje hojení mikrotrhlin a veškerých zranění a snižuje zranivost při sportu
Zrychlují regeneraci buněk, dodávají živiny a výkon, jsou přirozeně antibiotické a antivirové, zvyšují imunitu. Jsou výborné pro zdravé, nemocné, rovněž pro těhotné, kojící ženy a malé děti. Jezte.
Zařadíte - li do své stravy zelenou, budete se cítit lépe!
Mgr. Martin Ronge - 728 216 735 - vyberte si špičku mezi dostupnou Chlorellou a Ječmenem
(na trhu je různá kvalita zelených potravin)
Personální biodynamika ...
... průvodce Vaší transformací
Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?