Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční čas - horoskopy Petry Nel od listopadu do 9.12.

13. 12. 2018

Horoskop na období 3. 12. – 9. 12. 2018

Poselství

Moji milí,

v tento týden horoskop napíši trochu jinak. Proč? Není mi dovoleno napsat stejnou formou. Včerejší pokus popsání aspektů prostě nešel a vysvětlování aspektů ztrácelo smysl. A vše je provázané, takže tomuto i hvězdné konstelace nasvědčují, a i mé prožitky za poslední dny tomu přispívají.

Po 25 hodinové meditaci se mi změnil svět. Takto nadneseně bych to mohla napsat. Být v přítomnosti mého Mistra a dalších 90 meditujících lidí, kteří jsou v hlubokém ponoření do Ticha, byl silný zážitek. Síla Ticha a vnitřního míru je opravdu velká a ráda bych tuto sílu vnitřního míru a ticha přenesla i na Vás. Abyste se dotkli své vnitřní síly, svého míru, který dokáže změnit váš osud, váš příběh a váš okolní svět. Dotknutí se své božské bytosti v sobě, která tvoří svůj život a svůj svět prostřednictvím svého prožívání. To, že je možné v okamžiku vystoupit „z osudu“ a opustit bolestivé situace ega. Vnímala jsem, jak se otevřel světelný portál k lidem, kteří se otevírají a ztišují své myšlenky. Otevírají se možnosti nalézt v sobě smíření, mír a plně se mu odevzdat. Tam může vstoupit Milost. Milost rozpouští karmu – zápisy příčiny a důsledku. Působením energie, kterou si můžete představit jako proudící pomoc od Božské Matky či maminky, která miluje své dítě bez podmínek. Když vidí své dítě po narození, ten čistý božský zázrak stvoření. Tak veliká láska je k nám lidem cítěna. Jsme milováni v této chvíli takoví, jací jsme, a tak velmi podporováni a hýčkáni. Jen stačí se této milosti a lásce otevřít. V tomto čase a čase následujícím máme možnost jako lidstvo překliknout do jiné roviny vědomí a odpojit se od formy závislostí a strachu. Stará forma světa končí.

Novoluní, která nastává 7. 12. je na sabiánském symbolu: Mořští rackové poletují kolem lodí, čekají potravu.

Zviditelní se nám, kde žijeme v závislosti, v iluzi, v sebeklamu a nejasnostech. Závoj je sundáván, abychom odhalili tajemství, na která jsme již připraveni. Skrze silné a živé sny, které pomohou léčit, rozpouštět a zvědomovat. Postačí poděkovat a požádat o pochopení. Ať pochopení přijde, pokud má přijít. Jinak postačí – „Děkuji“. Objeví se mystické zážitky, znamení a omyly, které jsou vedeny vyšší vůlí. V této době je vůle silně spojena s vyšší vůlí a ego, mysl, mají omezenou moc. Můžete mít pocit, že je vám něco zamezeno. Nemůžete to udělat, i když byste chtěli. Bude vypínána mysl, paměť a občas i tělo. Je potřeba hodně odpočívat. Vyvarujte se domněnek. Pokud něčemu nerozumíte, zeptej se přímo.

Udržujte se v jasnosti a přímosti. Kéž jste k sobě milostiví, kéž jste milostiví i ke všemu, co prožíváte. Prožijte milost a odpuštění sami sobě.

Děkuj všem, kteří se připojili k meditaci. Cítila a vnímala jsem vás. Nejvíce vás bylo připojeno o půlnoci a moc mě vaše přítomnost potěšila. Vnímala jsem sílu propojení, i když jsme se třeba nikdy osobně nesetkali. Jsme jeden život, součást všeho.

Ať vás provází váš vnitřní mír, vaše vnitřní síla, která dokáže tvořit laskavý svět.

S hlubokou úctou, vděčností a s Láskou Petra Nel, moji milovaní.

 

 


Horoskop na období 26. 11. – 2. 12. 2018

Tichá mysl je branou srdce

V tomto týdnu pokračuje velmi pozitivní konjunkce Jupitera a Slunce již popisovaná minulý týden. K této konjunkci se přidává retrográdní Merkur a projde opačným směrem než jde Slunce a Jupiter. Je to stejné, jako když jdou naproti dva lidé, projdou kolem sebe a každý pokračuje svým směrem dál. Jdou tak stále opačným směrem. Merkur – mysl může být zásadně v rozporu s optimistickým vědomím. Merkur se vrací někam zpátky, ke starým příběhům, situacím a k mentálním vzorcům. Působení Slunce, Merkura a Jupitera v konjunkci je do 30. 11. Je to opakování nějakého příběhu (situace), který byl vytvořen mentální formou a byl mylně pochopen. Teď se k němu navracíme. Konjunkce je v kvadratuře na Marse a tím se zesiluje vnitřní neklid, nervozita, nesoustředěnost a roztříštěnost.

I když Slunce (vědomí já) a Jupiter (možnosti, prožívání) směřují na vnější svět, tak obrácením pozornosti dovnitř může dojít k důležitému pochopení a poznání.

Retrográdní Merkur se 1. 12. vrátí do znamení Štíra, kde zůstane do 6. 12. Z určité roztříštěnosti se ponoříme do hluboké a intenzivní energie. Snadněji zaměříme pozornost na podstatné a můžeme odhalit kořen „problému“, podstatu věci, o co jde.

V tomto týdnu je velmi důležité, kam zaměříme pozornost a čemu budeme podléhat ve své mysli.

Mars vytváří konjunkci s Neptunem v Rybách, což ukazuje na zvýšenou fantazii, obrazotvornost, která ale může být spojena s falešnými domněnkami a iluzemi. Fyzické tělo bude velmi unavené.

Objeví se silné živé sny. Opatrně na podvodníky a zloděje, budou velmi aktivní. Vůle, rozhodnost a směřování je zastřeno. Pocit, že je vše neuchopitelné a nejasné. Také možnost ztráty směru, pokud je vaše vůle spojena pouze s egem. Pokud jste „ve službě“ a vaše vůle je vedena vyšší moudrostí, božským vědomím, tak mohou přicházet silné impulzy mystických prožitků a jasných vhledů, kam máte směřovat a co se má naplnit. Budete vědět, kdy a co máte udělat.

Je potřeba být v bdělosti a rozlišovat. Konjunkce Slunce a Jupitera ukazuje na záměr růstu a expanze. Dostáváme podněty, které mají vést k růstu, aby se náš vývoj dostal dál. Můžeme mít pocit – může to i vypadat, že jsme k tomu nuceni. Objeví se příležitosti, které buď využijme nebo promarníme.

Venuše ve Vahách prochází opozicí s Uranem a v neděli 2. 12. vstoupí do Štíra. Ukončuje se bouřlivý proces změn v citech.

Je to doba, která vede k projevení vyššího záměru vašeho života, k projevení smyslu vašeho života. Co je podstatou ve vaší cestě. Je to o možnosti růstu a expanze, pokud máte dostatek odvahy a víry.

Štěstěna stojí při nás. Buď ji rozpoznáme a využijeme nebo budeme čekat ještě na něco „lepšího“, protože to, co se nám nyní nabízí, je pro nás málo.

Energie na přelomu měsíců listopad a prosinec jsou velmi zásadní. Zaměření naší mysli a našeho vědomí je v této době potřeba využít k vědomému zaměření. K vědomému tvoření skrze mysl a vědomí.

Přidejte se 30. 11. a 1. 12. k nám, k meditujícím na podporu vnitřního míru a míru kolem nás. Můžete se spojit s energií skupiny meditujících, kteří budou v 25 hodinovém naladění – 25 hodin ticha pro svět v míru.

Ideální je večer – noc z 30. 11. na 1. 12. Tak, jak vám je časově dovoleno, jak dlouho jste schopni být v meditativním naladění. Např. 30. 11. od 23. hodiny do 1. hodiny 1. 12. Nebo kdykoli během 30. 11. – 2. 12. Každá půlhodinka se počítá ;-) a přispívá do kolektivního vědomí.

Nabídnu možnost naladění: Nalaďte se na své duchovní srdce, kde je vaše božská jiskra, světlo. Toto světlo propojte se Sluncem a následně s Kristovým vědomím. Věnujte nejprve pozornost své božské jiskře a uvědomte si, kde bojujete sami se sebou, kde soudíte a odmítáte se. Toto rozpusťte v Slunci a Kristově vědomí. Pak nechte ve svém duchovním srdci rozlévat pocit míru a smíření. Nechte ho rozlít do celého svého těla, mysli a následně i do své aury. Dál rozšiřujte mír, světlo do svého života, do svého okolí. Kam se váš mír rozšíří, záleží na vás.

Buďte pouze v dávání a buďte propojeni skrze Slunce a Kristovo vědomí. čímž přijímáte čisté energie, které skrze vás přicházejí do hmoty na zem.

Těším se na propojení s Vámi.

Informace o naší meditativní akci a následném záměru můžete najít na http://viaharmonia.com/

S láskou a vděčností Petra Nel


 

Horoskop na období 19. 11. – 25. 11. 2018

Jaký je můj záměr?

Slunce v konjunkci s Jupiterem do 6. 12. přináší pozitivní vliv, kdy se v nás probouzí více naděje, lehkosti, optimismu a víry. Jupiter ve Střelci, jak jsem již psala v milých horoskopech, je ve svém znamení a začíná nový 12-ti letý cyklus. Tím, že se Slunce dostává do konjunkce, tak tento vliv zesiluje a osvětluje. Slunce vstupuje 22. 1. v 10 hodin do znamení Střelce. Jupiter symbolizuje také milost a schopnost velkorysosti. Tato konjunkce může být novým počátkem, novou inspirací, novým rozhodnutím. Přichází štěstěna a oduševnělost, která přináší možnost nového růstu a expanze. Důvěra ve své schopnosti a optimismus, že vše dopadne dobře. Co nás v této době potkává, má nás inspirovat, obohatit a otevírat nám novou dimenzi. To, co jsme ještě nezažili. Nepřinese to výsledek hned, ale nový prožitek je zaseté semínko. Nebezpečím této konjunkce je, že budeme chtít všechno. Aniž bychom se něčeho vzdali, tak budeme chtít i to nové. Střelec je o nekonečných možnostech. Otevře se nám tak najednou několik možností a je potřeba se zvolit svůj cíl a uvědomit si svůj záměr. O co mi jde? Je třeba hlubokého soustředění a odevzdání se své cestě. Stejně tak jako lukostřelec, který se musí hluboce soustředit, aby zamířil a trefil svůj cíl. Nesmí se nechat vyrušit okolním děním.

Vzhledem k tomu, že Mars v Rybách je v kvadratuře na konjunkci Slunce a Jupitera, tak je tady velká dynamika, která vytváří napětí. Mars je spojen se soudem, hodnocením a rozhodováním. Musíme opatrně na snadné přecenění se, únik energie, plýtvání a dokazování. Tato konstelace vypovídá o zkoušce schopnosti rozlišování či hodnocení, velkorysosti a vědomí sebe sama. Kdo vám vládne? Mohou se objevovat buď pocity přeceňování, kdy si člověk na sebe naloží více než na co má. Nebo podceňování a propadnutí pocitu nedůvěry v sebe a ve své schopnosti. Je možno podlehnout pocitu, že to nemá smysl. Je tady důležitá vytrvalost. Aspekt Saturna na Marse ukazuje, že ji k dispozici máme. Jupiter požaduje růst a expanzi, a to znamená, že je třeba pro to něco udělat. Kde se otevírá výzva, tam se objevuje i pokušení to vzdát, utéct od toho, odložit nebo nechat na později. Jenže – dveře a příležitosti jsou otevřené nyní.

Povedeme spíše boj sami se sebou. Planety jsou v proměnlivých znamení, proto napětí a podrážděnost nemají až takovou razanci a ukazuje to, že jde o přijmutí a rozpuštění.

Koncem týdne se ke konjunkci připojí retrográdní Merkur ve Střelci, který jde naproti. Objeví se touha tomu více porozumět, mít dostatek informací. Mysl se bude chtít chopit analýzy a rozřešení. Může se tak do toho vnést více zmatků. Cestou této konstelace je váš smysl a záměr. Vědomí sebe sama.

Když si nejste svou cestou jistí, můžete si pomoci. Obrátit se na svou vyšší moudrost v sobě a požádat o radu.

„Ať je projeveno mé určení a jsem vedena moudrostí, světlem a láskou. Ať dokáži překročit své myšlenky a ego.“

Je třeba zmínit, že můžeme mít pocit, že si z nás život dělá srandu. Objeví se vtípky, vtipné situace a ukáže se, jaký máme smysl pro humor. Je potřeba život trochu odlehčit a brát to vše s humorem. Trošku to bude komedie, ale smích je kořením života. Místo vážného řešení se tomu a sobě raději zasmějte.

Úplněk nastává 23. 11. v 6: 39 hodin, kdy Slunce ve Střelci v opozici na Lunu v Blížencích přinese rozhodnutí. Napětí, které někde během týdne cítíme, nás v době úplňku buď dovede k vnitřnímu rozhodnutí nebo vybuchneme. Když dojde k výbuchu emocí, tak to znamená, že člověk potlačil vědomí sebe sama a nutí se do něčeho, co nechce. Nedokáže si přiznat pravdu nebo se bojí rozhodnout anebo to ví, ale bojí se to projevit.

Čeká nás velmi pestrý a bohatý týden, který je hodně nabitý energií.

Ať je vše využito s moudrostí a důvěrou v sebe a v život.

Krásný a požehnaný týden. S láskou Nel


 

Horoskop na období 12. 11. – 18. 11. 2018

Jsem v bezpečí

Slunce v kvadratuře s Marsem ukazuje na sklon k podrážděnosti a plýtvání energie. Potlačené napětí vede ke vzteku a vznětlivosti. Objevují se hádky a boje, kdy si člověk více hlídá své hranice nebo spíše je přecitlivělý na ohrožení a nerespektování. Snadno vše řeší bojem, protože se někde cítí ohrožený. V druhé polovině týdne se Slunce začne přibližovat k Jupiteru a v dalším týdnu vyvrcholí konjunkce Slunce – Jupiter. Expanze a štěstí. Získáváme více naděje, optimismu a nalézání nového pochopení. Přicházejí nové příležitosti a příznivé podmínky.

Vzhledem k tomu, že Jupiter vytváří kvadraturu na Marse do 9. 12., tak bychom měli být opatrní na slabé stránky své povahy, roztříštěnost, nepozornost, sklon k přehánění a porušování „dobrých mravů“. Zesílí se pudovost, impulzivnost, arogance a nadřazenost, pokud se člověk příliš oddá egu. Pomocníkem v tomto a příštím týdnu je střízlivost.

Stále trvá aspekt Merkur sextil Černá luna 7. – 23. 11. Je o síle myšlenky a slova. Merkur kvadratura Neptun 7. – 25. 11. je disharmonický aspekt. Ukazuje na rozostřenou mysl, čímž se zeslabí harmonický aspekt s Černou lunou. Podrobný popis v horoskopu minulého týdne.

Listopad je hodně o mysli a komunikování, je to alfa a omega tohoto měsíce.

Poddáváš se hloupým myšlenkám své mysli, a přesto si myslíš, že jsi nezávislý! Sri Chinmoy

Venuše přestává být 16. 11. retrográdní. V oblasti lásky, vztahů, hodnot, harmonie, krásy a radosti ucítíme uvolnění. Minulost – staré lásky jsou „uzavřeny“. Ten, kdo se nám měl vrátit do života, se vrátil. Ostatní již nechme být. Venuše dále vytváří harmonický aspekt s Marsem, kdy nastává harmonie mužského a ženského principu. Snadné tvoření, kreativita a spokojenost. Opozice Venuše od Urana do 10. 12. ukazuje, že změníme pohled na svůj vztah k minulým vztahům a snadno uděláme změnu ve stávajícím vztahu. Objevuje se potřeba oživení lásky a romantiky.
Sice se také objevuje velká proměnlivost v citech, ale tím se hledá rovnováha mezi přijímáním a dáváním.

Retrográdní Uran se vrátil do znamení Berana a v tomto znamení zůstane do 6. 3. Retrogradita (zdánlivý zpětný chod) Urana působí do 6. 1. 2019, kdy se může navrátit nějaká situace z období měsíců červen až září 2017. Zde byla nějaká důležitá událost, důležité rozhodnutí. Toto jste poté následně nějak řešili – měli posunout v době měsíců březen až květen 2018. Počátek události byl silný emotivní a byla to nová možnost k větší pravdivost být sám sebou. Byl to podněcující impulz k novému životu. Mohlo to být pozitivní či negativní, ale vedlo to k probuzení, ke změně, která vedla k pravému Já. Projevení individuality a nalezení své cesty. Ukáže se ale, že v březnu až květnu 2018 na základě strachu a ega mohlo dojít k zapření této možnosti. Nedůvěra v sebe vás vedla k popření, odmítnutí výzvy a byla vybrána „jednodušší“, pohodlnější cesta. V době návratu Urana do Berana se projeví, že vaše popření a vybrání pohodlnější cesty přinese výsledek, kterého jste se původně báli, a proto jste výzvu nepřijali. Nyní je možnost se dostat k pochopení nedůvěry sebe sama a můžete přehodnotit své činy. Nelze sice vrátit rozhodnutí a popřípadě lidi do svého života, kterých se to týká, ale je potřeba plně si uvědomit svou sebehodnotu, sebedůvěru, sebeúctu a své strachy. Uvědomit si, že čemu se chceme v životě vyhnout, tak tím to v podstatě vytvoříme. Nepřijali jsme, že i tohle se může stát. Náš strach a odmítnutí tak přitáhne situace a lidi, kteří to naplní. Jste tam, kde jste nechtěli být a dostanete, co jste nechtěli. Nebo také se můžete dostat se do zcela stejné situace, se stejnými lidmi a nyní to můžete udělat jinak.

Do 6. 1. 2019 se nám proto budou navracet situace z těchto dvou časových stop (červen – září 2017 a březen – květen 2018), abychom mohli udělat změnu, která nebyla udělána. Nyní jsme již připraveni. Potřebovali jsme předešlé zkušenosti, abychom dozráli k tomu, že máme důvěřovat sami sobě a věřit, že nás potká to, co je správné pro náš vývoj, ať je to pozitivní či bolestivá situace. Změny se mají následně zrealizovat do 6. 3. 2019.

O víkendu Slunce vytvoří harmonický aspekt s Chironem, 17. 11. – 22. 11. 2018. Přichází období, kdy se léčí zraněné Já. Víra v sebe, schopnost odpuštění sobě, soucit, milosrdenství a rozpoznání své duchovní složky v sebe. Uznání, že v nás je větší bytost, než je mysl a ego. Objeví se silné mystické zážitky a léčivé sny.

S láskou Petra Nel

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: IBAN: CZ 95201 0000 000 2201383115, SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

 
 

Náhledy fotografií ze složky Adršpašské a Teplické skály

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář