Jdi na obsah Jdi na menu

Stav zdraví - stav národa aneb proč Zelené potraviny?

8. 6. 2016

 


 Proč je třeba zelené potraviny jíst? Proč jíst kvalitní zelenou stravu?

 

zelene-potraviny.jpg

 

Následující text je určen pro ty, kteří si nejsou schopni každý den sníst 2 kg zeleniny a ovoce, kteří se nezabývají pránickou výživou, kteří každý den těžko nacházejí čas na přípravu snídaně, aktivity týkající se zdraví těla a je také pro ty, kteří si nepěstují na své ekozahrádce svou stravu v opravdu biologicky čisté půdě.

Pokud neřešíte původ potravin, měli byste vědět, že 70% zemědělské půdy v Číně je znečištěno dvojnásobkem evropské normy škodlivin a 30% pětinásobkem povoleného znečištění. Například. V Evropě je díky vysokému zalidnění a koncentraci průmyslu situace často v některých oblastech podobná. Když u nás přijedete na hranu Lounska a Mostecka nebo na hranici Ostravy, ucítíte pálení na sliznicích - nejste li uvyklí. Jde o otravu ovzduší. 

Díky koloběhu vody a energie v přírodě se znečištění dostane prakticky všude po celé Zemi. Pokud nevěříte, vzpomeňme na Černobyl, a to byla pouze jedna elektrárna, bod v lese negativních vlivů, které svou neuváženou a nezodpovědnou průmyslovou činností stále živíme. Fukušima a radioaktivní znečištění moře desetitisíce kilometrů daleko a tuňáci a tresky, které si jako zdroj jodu dáváme pro zdraví. Krevety a aféra se staženými nudlemi z Číny s vysokým obsahem hliníku. Jsme globální se všemi důsledky.

Cílem není vytvořit strach, Země je stále nádherné místo pro život, ale uvědomit si, že na nás záleží, jak vypadá tento svět, v čem budou vyrůstat naše děti a že každá aktivita, včetně myšlenek, potravy, třídění odpadu, sběru odpadků, čištění vodních toků a volby politiků - záleží hlavně na nás, malých lidech. Je to obrovská síla, když se spojí. Ale musí být jednotná - a to povětšinou není, jednotu v nás vyvolávají až velmi silné impulzy ohrožení. Slova jako odpovědnost často neslyšíme rádi, vytěsňujeme je. Jsme ohrožení nyní? Odpovídám Ano.

 

Proč tedy jíst zelené potraviny?

Před 100 lety byla na světě na většině území k dispozici čistá voda, vzduch, zemědělská půda a potrava. Dnes je situace kritická. Nezdá se to, ale počet lidí postižených civilizačními vlivy je alarmující. Je to slabý výraz. Nevnímáme ohrožení, protože živíme jiné myšlenky, než jsou opravdu důležité.


Obsah živin v běžné stravě rychle klesá. Jíme ve většině průmyslově hromadné produkty - v mnoha krocích zpracovanou stravu s minimálním množstvím vitální energie, přítomné v živých organismech a potřebné ke zdraví. Naše strava je často bohatá, ale mrtvá. Strava má často nevhodné složení, nejsou dodržovány doporučené technologické postupy zpracování a přípravy jídel. Trendem velkospotřeby v prodejních řetězcích je upřednostnění ceny a obalu. Výrobci jsou tlačeni ke kompromisům v kvalitě, aby bylo dosaženo co nejnižších cen.
Prudce vzrostly nároky organismu na přísun živin, lidé pracují často mentálně bez dostatečného pohybu a bez ohledu na zdravý životní styl. Stoupá frekvence výskytu rizikových faktorů v populaci (nadváha - obezita, kouření, stres, zvýšená hladina cholesterolu a LDL cholesterolu, zvýšená hladina cukru).
V ovzduší velkých měst a průmyslových oblastí je v dlouhodobém měřítku výrazná smogová zátěž.
Postupně narůstá celkové překyselení v organismu. Výrazem je hněv, agrese a strach. A pomalé spermie.
Zdravotní stav populace České republiky - srdce Evropy - je katastrofální (750 000 diabetiků, 860 000 alergiků, 850 000 astmatiků, 2 000 000 pacientů s funkčním dyspeptickým syndromem)

Zde je Zprava_o_zdravi_obyvatel_CR 2014_.pdf   

 

 

Potravní joga


Zelené potraviny mají 10x vyšší frekvenční hodnotu než běžně připravovaná vařená strava, přelaďují. Je to potravní joga )). V krátké době maximální užitek. Co lepšího pro civilizovaného středoevropana s přetíženou hlavou a nedostatkem času?

1 kávová lžička nejkvalitnější sušené šťávy z mladého Ječmene má stejný obsah antioxidantů jako 2kg rajských jablek, doporučená dávka pro zdravého člověka jsou 2 - 3 lžičky denně pro dospělého. Sníte 6 kg rajčat denně? Zelené potraviny jsou specifickou zeleninou, stojí na počátku potravních řetězců živých organismů - ve vodě i na souši. Kombinují to nejlepší ze základních vyživujících látek s vysokou čistotou.

Zelené potraviny mohou výrazně doplnit, dalo by se říci i nahradit kompletní dávku potřebné zeleniny. Samozřejmě je vhodné zachovávat objem vlákniny ve stravě a druhovou různorodost zeleniny, ovoce a potravy - s běžnou potravou ale nevyhnutelně dostáváte do těla toxické látky a těžké kovy. Tyto toxiny a těžké kovy ve značné míře vyvazuje z trávicího traktu čistá Chlorella, která současně sytí organismus všemi esenciálními aminokyselinami a obsahuje v sobě až 70% proteinů, má preventivní účinek proti mutagenům. Šťáva ze zeleného Ječmene má až 3000 druhů enzymů s maximální vstřebatelností již na sliznicích trávicího traktu a obrovský obsah vitální energie mladého obilí, karotenoidů, antioxidantů, je v pravém slova smyslu živý. Obrovský čistící účinek.

Pravidelné jezení kombinace obou, Ječmene a Chlorelly, zajišťuje spolu s široce individuálně nastavitelnou dávkou ultimativní způsob vyživení a oživení organismu. Zjemňuje vnímání a působí pozitivně na závislosti na kávě, sladkostech a dalších závislostních mechanismech. Jezme zelené potraviny a nechme naše těla, aby se uzdravila - také skrze stravu. Mohou je jíst v přiměřeném množství kojenci i dospělí, mladí i staří, zdraví i nemocní. Dávkování je často intuitivní, pocitové, i desetinásobek doporučených dávek neublíží, jde o potraviny.


 

zeleny-jecmen-sklenice.jpg


Zelené potraviny jsou trendem

Rozšíří - li se zelené potraviny do širokého povědomí a bude - li je užívat více lidí než u nás několik málo % populace, povede to ke změně vnímání reality pravdivěji a zodpovědněji, je tu možnost alespoň částečné změny nepříznivých trendů v životě lidí - a to v základních oblastech.

Zelené potraviny nejsou samospasitelné, jsou výborným prostředkem ke změně, velkou pomocí. Změnu musíme ale učinit každý za sebe. Změnu v myšlenkách, v chování, jednání, v odpovědnosti.

Nesme kvalitní zelené potraviny bez mesiášství, ale s vědomím nutnosti změny.

Pro bližší informace a konzultaci volejte 728216735 - mgr. Martin Ronge, zodpovím dotazy, jím Ječmen i Chlorellu od roku 2005.

 

                                                                                                                   mr

 

 jin-a-jang.jpg

 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?