Jdi na obsah Jdi na menu

Mgr. Martin Ronge: Chlorella v tabletách - proč jíst?

6. 3. 2016

 

PROČ TEDY VŮBEC JÍST CHLORELLU?

 

 chlorella-gw-doza-s-tabletami.jpg

 

Protože je to vyživující, zdravé, hodnotné.

Chlorella je kompletní potravina, která člověku dodá veškeré aminokyseliny, včetně úplné sady esenciálních, nezbytné k životu. Obsah proteinů činí 60 - 70%, jsou snadno stravitelné. Je vhodná pro sportovce, těžce pracující, stejně jako pro těhotné ženy a malé děti. V těhotenství se doporučuje užívat chlorellu již dva roky před plánovaným otěhotněním - vyčistí postupně tělo od těžkých kovů a ty nejsou přeneseny do dětského organismu, který se rodí s podobným obsahem těžkých kovů ve tkáních, jako má jeho matka.

Obsahové látky jsou blízko bodu vzniku organismu. Dostáváte kompletní jednobuněčný organismus, jehož buňka má strukturu velice blízkou lidské buňce.

 

chlorella-pyrenoidosa-600x.jpg

Chlorella Pyrenoidosa 600x

Spirulina je oproti Chlorelle například blízká spíše bakteriím - o řád jednodušší, ne tak komplexní a blízká lidské buňce jako Chlorella (přesto i přijímání spiruliny nebo jiných zelených potravin je pochopitelně dobré a pročišťující). Nižší obsah vlákniny s jinou strukturální vazbou a horšími vaznými schopnostmi k toxinům proti Chlorelle pyrenoidose.

Chlorella má některé unikátní schopnosti, pro něž ji preferujeme, například velmi vysoký obsah přirozeně vázaného železa, které je důležité pro krvetvorbu nebo vitamin B12.

Pro ženy v těhotenství a v období kojení je výhodné jíst Chlorellu z důvodu snížení obsahu toxinů a těžkých kovů, stejně tak pro výživové vlastnosti - přes 60% proteinů a všechny potřebné, i kompletní esenciální aminokyseliny - stejně tak pro obsah antioxidantů a proti hovězímu masu více než desetinásobný obsah organicky vázaného železa.

 

 

srovnani-protein-betakaroten-fe.jpg

 

Chlorella obsahuje velké množství nukleových kyselin, které jsou nutné k opravám genomu. Existuje názor říkající, že dodáváme - li stavební kameny příslušných struktur v potravě, dochází ke snadnější regeneraci těchto struktur - příkladem může být dodávání kolagenu k urychlení opravy chrupavek v lidských kloubech nebo k reparaci pleťových vrásek. Nukleové kyseliny v přírodní harmonické formě slouží k reparaci DNA, k opravám mutací, jako prevence rakoviny.

 

 

zeleny-jecmen-oseni.jpg

Velmi důležitou schopností Chlorelly  je vysoká schopnost vázat těžké kovy jako je olovo, kadmium, rtuť a další, které jsou v případě vyššího obsahu v organismu jedním z možných původců rušení nervového vzruchu (blokují synaptický přenos ovlivněním transferu iontů sodíku a draslíku) a z toho vyplývajících poruch chování jako je hyperaktivita - ADHD, deprese, parkinsonismus, Alzheimerova choroba a pod. Jak již bylo uvedeno nahoře, u matek plánujících těhotenství je doporučeno pravidelně jíst chlorellu v dávce 1 tbl na 2 kg tělesné hmotnosti denně již 2 roky před porodem. Zajistí tak silnou detoxikaci od těžkých kovů, které by jinak byly sdíleny v tělíčku dítěte a ovlivňují negativně přenos nervového vzruchu.

Ne všechny zelené potraviny na našem trhu mají vysokou kvalitu. Pokud budete jíst chlorellu s určitým obsahem těžkých kovů již z výroby, vychytá méně těžkých kovů z vašeho těla. Nicméně neublíží. Proč dělat kompromisy tam, kde to není nutné? Dostáváte nejčistší a nejčerstvější potravinu s nejvyšším obsahem přírodních látek.  Nejkvalitnější typy Chlorelly jsou ošetřeny metodou steam, při níž se mžikově při vyšší teplotě za sníženého tlaku částečně perforuje nepropustná buněčná membrána z důvodů stravitelnosti a lepšího a rychlejšího vysušení - konzervace. Tím se ztratí účinnost některých enzymů, proto vyživující chlorellu doplňujeme čistou šťávou z ječmene, obsahující obrovské množství živých enzymů - suší se při 28 - 31 st C, obsahové látky jsou tedy z velké části zachovány.

 

clorella-tbl-ii.jpg

 

Držíme se zatím dosud striktně ve hmotné úrovni. Z jiného soudku. Sám za sebe - vzhledem k charakteru části mé práce s lidmi a pootevřenému cítění jemných energií zastávám názor, že přijímání zelených potravin vede ke zjemnění vibrační hladiny člověka, k jeho pročišťování a zjemnění pohledu na svět a přes tyto mechanismy k lepšímu rozlišení a ovládání myšlenek. Samozřejmě, že záleží na každém člověku, jakým směrem se bude ubírat jeho život, jsem ale hluboce přesvědčen, že zelené potraviny jako jedna ze složek potravy jsou důležitým vnějším podpůrným pilířem procesu uvědomování. Nikoli nezbytným.

Rozhodně máme již za desítky let dostatečné množství faktů pro tvrzení, že jsou pro výživu organismu velmi užitečné z hlediska pročištění a zdraví. Tato harmonie vede z druhé strany poměrně často (opět nikoli nezbytně) k harmonizaci mysli, pocitu štěstí a hlubokému propojení do jemných energií a k cítění tohoto propojení. Pak je třeba si jen vybrat na které straně, případně zaujmout střed, známe - li již dobře obě polarity. Záleží na všech úrovních naší lidské reality, na fyzické, myšlenkové, citové i duchovní a jejich vzájemném harmonickém propojení, jak budeme vycházet sami se sebou a ostatními lidmi, s planetou, životním prostředím.

Přijímání zelených potravin je harmonizujícím impulzem z hmotné úrovně, jíme každý den a tím, co jíme, také ovlivňujeme své myšlení, konání, chování.

 

green-jin-jang.jpg

 

Sám s rodinou jím v převaze dobré potraviny, a nemusí být nejdražší, kvalita je důležitá. Vybíráme si pokud možno potraviny s garancí původu, z farem. V Brně navštěvujeme trh se zeleninou - ale ani zde nenajdete vždy nezávadné potraviny, část je i zde ze stejných velkoskladů, které zásobují i supermarkety. Neznamená to vždy nízkou kvalitu. Část potravin kupujeme i v supermarketech. 7 let v životě jsem byl vegetariánem, tvrdě jsem v části této fáze fyzicky pracoval a bylo mi dobře. Nyní jím vše, co mi chutná - a zahrnuje to i maso, i zeleninu, i zelené  potraviny - a je mi také dobře.

Neužívám pravidelně žádné léky, přestože jsem farmaceut. Nebrání mi to v předávání léků lidem, kteří je potřebují, protože buď nemohou nebo nechtějí hledat jiné způsoby uzdravení svého těla a mysli - nebo mají jinou úlohu v životě. Uznávám zdravotnictví jako nutný nástroj pro tuto dobu, stejně jako armádu, peníze, stát a všechny další vnější struktury - přestože vidím jejich často pouze dostačující dokonalost, odrážející průměr myšlenek a uvědomění masy nás obyčejných občanů. Svět okolo nás je naším výsledkem, je třeba se snažit o zlepšení v každém dni každý sám za sebe, byť by to bylo i jen v úrovni názoru na věci. A věci venku často vypadají jiné než ve skutečnosti jsou.

Zelené potraviny jsou jedním z možných kroků ke zlidštění a uchopení sebe sama. Nejsou samospasitelné. Úroveň chlorelly nebo ječmene je člověku dostatečně vzdálená, aby se nepovažoval za vraha organismu blízkého člověku, jako to dělá mnoho vegetariánů - a dlužno podotknout, že svým chováním vůči zvířatům, zvláště ve velkochovech si toto odsouzení v řadě případů zasluhujeme. Skutečně bereme život často bez úcty, s okoralou duší, v nedůstojných podmínkách - a na straně druhé své lidské mrtvé uctíváme. Je to součástí našeho boje o přežití druhu - ale možná bychom měli zvolnit, ostatní druhy vymírají. Úcta k životu nás propojuje se všemi živými organismy, vytváříme síť vědomí - a je na nás, pomodlíme - li se v nejjednodušším případě před jídlem a usmíříme v sobě nedokonalost našeho chování, cítění a jednání (a strach zvířete nebo rostliny před smrtí, otištěný v naší potravě) - nebo budeme jednat s klapkami na očích stále stejně a nepoučíme se.

Svými myšlenkami a cítěním vytváříme vnější předpoklady ke svému vnějšímu životu. Na nich záleží, jak se budeme cítit, jak budeme nebo nebudeme nemocní.

 

chlorella-the-superfood.jpg

 

 Zelené potraviny jsou impulzem ke změně. Pokud je chuť pro některého člověka nezvyklá, obvykle během tří týdnů se tělo adaptuje.

 Chlorella obsahuje mimo jiné antibiotikum Chlorellin a má i antivirové účinky.

Chlorella je potravina, nikoli pouze potravní doplněk, dávkování je variabilní podle člověka. Jezte, kolik chcete, aby vám bylo dobře. Čisté a vhodné od dětí po dospělé.  

Pokud se chcete dozvědět více o zelených potravinách zavolejte mi na telefon 728 216 735 nebo pište na e mail martin.ronge@seznam.cz, zodpovím dotazy a jako lékárník mohu prospět radou v jiných oblastech zdraví.

 

 

chlorella-sladkovodni-pestirna.jpg

 Pěstírna sladkovodní Chlorelly pyrenoidosy

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ...

 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?