Jdi na obsah Jdi na menu

Zimní slunovrat 22 12 2019 05 19

22. 12. 2019

rocni-doby-a-body-zvratu.jpg

 

 

 

 

 

 

Málokdo se dnes zamýšlí nad tím, proč máme svátky v přelomových obdobích roku - o slunovratech. Je to totiž praktické z více důvodů a jeden z nich je, že se enormně navyšuje tok jemné energie v celém systému Země a tedy i v člověku, a potřebujeme oddech na to, abychom změny ustáli. Pokud bychom neměli zvýšený odpočinek, nemocnost i úmrtnost bude vyšší.

Vnějškově jsou energetické body zvratu, tedy letní a zimní slunovrat a obě rovnodennosti, spojeny s rituály - v zimních slunovratech slavíme návrat Světla na Zemi a prodloužení dne a zkrácení noci, v jarní a podzimní rovnodennosti vyrovnání světla a tmy,  v letním slunovratu se přelamuje světlo do tmy a zkracuje se den a prodlužuje odpočinek a noc. Kdybychom byli zvířaty spojenými s přírodou více, spíme v zimě zimním spánkem a v tropech sedíme zalezlí a venku je období dešťů, ale protože jsme moderní lidé, na rytmy zapomínáme a zajímají nás více výkony a mobilní telefony. A počítače - na jednom právě klapu nad ránem o zimním slunovratu tento článek.

O slunovratech dochází ke změnám v psychice, zčásti na jedné z hlubších úrovní způsobených přílivem jemné energie do systému zevnitř a následným projevením se příslušných projekcí mentálních programů. Složitá věta.  Prostě to, co je hrubší, se v přílivu světla do organismu neudrží neprojeveno a začnou se dít situace, které jsme si odložili na později, aktivují se karmické souvislosti jedince i společnosti. A jak se říká, Karma je zdarma). Zátěž, zátěž, zátěž. U lidí úspěšně surfujících na vlnách změny radost, radost, radost! Každému co jeho jest. Ve skutečnosti dostáváme hodně naloženo všichni, jen ti, kteří jsou schopni pružněji se adaptovat,  jsou na tom lépe. Ale většinou dostanou naloženo více, takže je to pomyslné. Spíše opravdu: Každému co jeho jest!

A to víte, že se rozzařují i energetické linky Země? Jsou to pomyslné energetické meridiány, spojující jednotlivé body o určité vyrovnané úrovni vyzařování. Jeden z druhů nazýváme ley lines a jak už to tak u velkých těl bývá, často vedou tisíce km daleko.

A jedna z nich je například dálková silová linie vedoucí z Jeruzaléma do Prahy. Existují názory, že byla uměle vytvořena, že se na ní na naší úrovni podíleli z božských úrovní vedení lidé a že jedním z nich byl i Karel IV. Existují názory o templářích nejen jako o podivném a velmi efektivním řádu, který jako by vznikl za účelem znovuobjevení světla ve hmotě a poté byl vnějškově v této podobě znovu rozpuštěn do nevědomí. Nebo přetransformován do jiné podoby? Je možné udusit světlo? Ne. Proč? Je z něj utkáno vše, i hmota. Která často vypadá jako velmi temnotná. Existují názory, že Karel IV byl vlastně templář. V každém případě postavil Prahu kamennou a Praha znamená místo prahu, přechodu odněkud někam, portálu. Gustav Meyrink píše ve svém dílku Neviditelná Praha o legendě o 7 mníších prastarého indického řádu Sat Bhajů, kteří přišli do dnešní Evropy a položili základy Prahy. 

Když chcete vystavět dům, použijete jen tak kameny a maltu? Ne, rozmyslíte si místo, uspořádání domu, nakreslíte si projekt, ti moudřejší si vyberou i vhodný čas na zahájení prací, zkrátka - nejdřív to musíme vymyslet. první je duch, pak myšlenka, která se zhmotní, třeba skrze člověka. Sám za sebe vím, že tyto procesy nejsou náhodné, ale nikomu nenutím. 

Představme si, že jste věřící člověk a zdá se vám opakovaně o tom, že máte něco udělat. Budete tomu nebo nebudete věřit? Asi záleží jak čemu, ale pokud se vám budou sny a vize opakovat, uděláte co se po vás chce. Je tak nepředstavitelné, že takto někdy probíhá vedení lidí k realizaci pro Zemi a další vývoj života potřebných projektů? 

Na Jeruzalémsko pražské linii jsou odchylky jednotlivých sakrálních staveb a energetických bodů v řádu metrů.

Je to jako světelná  cesta, kterou mohou aktivovat lidé svou bioenergií. A ta je obrovská a má obrovský dosah  -  u některých jedinců samostatně a u lidí méně uvědomělých prostě nahradíte nižší potenciál množstvím těchto lidí. O tom se ví. Při revolucích obsadíte nejdříve rozhlas a masmedia, velcí podnikatelé skupují noviny a časopisy a mají vliv na TV a reklamu, stávají se z nich informační magnáti. Proč? Moc a vliv.  Energie, ovládání. Udržet v přiměřené nevědomosti opakovaným klamem, re-klamou. 

Do Jeruzalémskopražské linie světla patří skalnatá vyvýšenina v Jeruzalémě stejně jako Pražský hrad a na naší straně třeba znojemská rotunda, Želivský chrám, barokní kostel na Křemešníku a další a další, uvědomíme-li si, že za pár let bude obecně přijata myšlenka, že Země je pokryta pyramidálními poli a že pyramidy nejsou jen v Egyptě a Americe, ale všude, protože šlo o multifunkční koncept ovládací vrstvy energií Země. 

slunovrat-ii.jpg

A co se slunovratem? Zimním? Za půl hodiny nastane ten okamžik vstupu do nejvyšších hladin, protože je právě neděle 22.12. 2019 04 37 a než článek dopíši, uplyne ještě 20 minut a v 05 19 je oficiální ten bod. Nastupuje slunovrat. Ale ve skutečnosti energie stoupají k tomuto bodu dávno předtím, takže pokud jste poslední dny jako vyoraní nebo se vám neobvykle dobře daří, alespoň víte, že to může být i tím, že jste ve velkém flow energií nebeských těles a duchovní i fyzické změny.

Když se vědomě postavíte do silových míst Země, většinou dobře pooznačovaných v dnešní době kostely a uměleckými a sakrálními strukturami, využijete energie lépe. Protože změna nastane tak nebo tak - jste již nyní její součástí, jde jen o to, pokusíme - li se ji řídit vědoměji nebo se jí necháme nevědomě tvarovat. A i B je správně, poměr obou složek se liší podle konkrétního člověka. Umíte ovládnout myšlenky alespoň do určitého použitelného stupně? Bingo! Ladíte se na pozitivní věci více než na negaci? Tudy to vede pro mnoho lidí a relativně bezpečně. Furianti půjdou do bolestí a kontroverzit s negativní stranou, kde si uvědomí silně polarity a že utrpení již bylo dost. I to  je potřebné. 

Nebo si  prostě vytvořte svůj silový bod doma: zavřete si oči, vypněte myšlenky a tělo a soustřeďte se v klidu doprostřed hrudníku s pocitem lásky, radosti a štěstí. Setrvejte alespoň půl hodiny nebo tak, jak vám bude příjemno. 

Komu to nepůjde, může přijít fyzicky v Brně 23. 12. 2019 na slunovratovou meditaci od 16 do 18h na Pionýrskou 15 (přihlásit s předstihem sms na tel 728216735, vstupné je dobrovolné) nebo se tam může napojit virtuálně, když si doma sedne a udělá to,  co je o pár řádků výše s přáním propojení do meditace a s dobrým úmyslem na Pionýrskou 15, meditace je nastavena i na tuto úroveň vzdáleného napojení s dobrým úmyslem, ostatní neprojdou.  Pokud chcete na dálku, je dobré také napsat sms, ale nikoli nutné pro provedení samotné meditace.

Link na fb: