Jdi na obsah Jdi na menu

Žába na prameni - spojení Pluta a Venuše

27. 11. 2016

 K minulým dnům, pokud se cítíte exponovaně, nebo se staly věci, kterým nerozumíte a probíhají třeba mezi Býky a Štíry, jsem dostal následující článek z webu Astropsychologie  Kláry Konicarové - uvádím jej s funkčním odkazem:

http://www.astropsychologie.cz/blog/zaba-na-prameni


Žába na prameni
25/11/2016 

rosnicka-na-prameni.jpg

Venuše a Pluto. O Angelice a Joffreyovi už teda mluvit nebudeme, některým to nedělá dobře. Krom toho, aktuální setkání Venuše s Plutem je krátkodobé. Pár dní. To zdůrazňuji! Na to, aby přineslo do našich životů tak horkou vášeň, propastnou hloubku, šílenou oddanost, temnou fascinaci, lásku až za hrob, zběsilou posedlost, totální kontrolu a/nebo sžíravou nenávist, bychom ho museli
mít ve svém horoskopu nativně. Takoví mezi námi jsou, a vědí. Ostatní se s touto energií setkávají dočasně v průběhu své cesty životem při dlouhodobém tranzitu Pluta k Venuši, případně při progresivních vazbách Venuše k Plutu. Obě životní fáze už lze stěží označit za epizody, trvají řadu měsíců nebo i několik let. Projevy? Absolutní rozklad hodnot, destruktivní vztahy, devastující ztráta partnera, ochota umřít pro lásku, pro níž nelze žít. Můžeme se stát obětí stalkingu, emoční manipulace, citového vydírání, eroticky podmíněného únosu a násilí. Můžeme být účastníky hry na "chci jen tvoje dobro, ale musíš mě poslechnout". Variantou je taky oblíbená "pokud mě miluješ, uděláš to pro mě". Alternativ je spousta.

Ale teď nemluvíme ani o tranzitu, ani o progresi, pouze o tom, že na pár dní se Venuše s Plutem setkává. Tam, kde už svou partii rozehráli, mohou a budou fungovat jako katalyzátor – a to, kde tento aspekt dlouhodobě běží, jsme si tu dohledávali nedávno.

Nepřikládejme mu smrtící sílu v doslovném významu. I když v přeneseném slova smyslu se smrti dotýká. Něco končí. Definitivně. Něco začíná. Může to být prosté uvědomění, že naše touha, chtění, snažení, vztah dosáhly kritického bodu a jsme v momentě buď anebo. S některými situacemi, událostmi, i lidmi v našem životě se budeme muset rozloučit. Neumírají, odcházejí, a něco tím končí. Tohle už ne. Takhle to dál nejde. Tudy cesta nevede. Jsme přinuceni se rozhodnout, udělat zásadní krok směrem k naplnění svých potřeb, byť by to byl krok vedoucí v první fázi k destrukci něčeho, na čem velmi lpíme. Tato konstelace ale probíhá zároveň pod kvadrátem Jupitera tělo na tělo s Lunou Vahách, oba očima přilepení na nabídce fantastických nových možností! To přináší do našeho života naději, novou a dosud odmítanou, neviděnou. Může to být nový člověk, nový vztah, nový projekt, nová nabídka, nového cokoliv, co je založeno na spolupráci. Ale aby se tahle úžasná růstová energie mohla projevit, potřebuje prostor. Prostor, v němž sedíme jak žába na prameni, zuby nehty se držíme a nechceme pustit. Umanutí, zaseknutí, slepí, hluší, neochotní vzdát se svých strnulých představ. Je potřeba odstranit žábu. Nic víc.

- See more at: http://www.astropsychologie.cz/blog/zaba-na-prameni

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

zaba-na-prameni-2.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cesty po energeticky zajímavých místech