Jdi na obsah Jdi na menu

Veliká noc 2020

9. 4. 2020

Velikonoce 2020

Velikonoce jsou církevní svátek oslavující vzkříšení Ježíše Krista. Každé Velikonoce jsou kromě církevního signování přelomovými energetickými body roku. Právě jsme prošli zkouškou strachu a solidarity a občanství i ovčanství a každý prošel fyzickou transformací. Teď přichází další vlna vnitřního přerodu. 

4. 4. a 5. 4. vrcholilo propojení Jupitera, vznešené panovnické planety, která přináší velkou a pozitivní sílu a otevření, v konjunkci s Plutem, Hádem, Podsvětím, Nevědomím, zkrátka s vládnoucí planetou znamení Štíra. S mým znamením. Konjunkce přetrvá až do 20. 4. a od kulminace postupně slábne. Představte si, že když se narodíte, existuje jisté konkrétní uspořádání planetarních i jinych energií jako unikátní otisk prstu, zmrazení okamžiku. Vždy v den, kdy slavíme narozeniny, se částečně vrátíme do původního uspořádání, ale ne úplně. Svet se mezitím znovu pootočil, my jsme se změnili ... Tady ta velká konjunkce propojila mnohé, jako kdyby se otevřel zámek tím správným klíčem. A ještě trvá přes Velikonoční svátky. Tady slavíme, na podkladu keltských a ještě dřívějších tradic, návrat jara, plodnosti, založení nové úrody, vzestupu světla, které se začalo navracet v přelomu zimního slunovratu - na Vánoce. Předtím v březnu jarní rovnodennost opepřená strachovou vlnou kolem COVIDu... Jsou to skoky - a tenhle je fakt velký. Proto si bereme volno na svátky - abychom se stačili srovnat. Je tomu tak i nyní. Je čas být v přírodě, s blízkými, pořádat a přerovnávat. 

Smyslem Velikonoc je skočit harmonicky. Virus nám přerovnal hardware a začlenil změny v DNA, naladil antény. A teď neodpočívat (alespoň ne vnitřně, vně ano) a další a další ... až si zvykneme, že měnit se je třeba plynule a nejlépe to nejde ve spojení s technikou, ale s přírodou. A že oddělení od přírody nás likviduje. Není to záměr? Ano, je. Jsme dospělí? Jsme. Každý se může rozhodnout, čemu bude věřit, čeho se bát a čemu skočit na špek - když mu to srdce sice říká, ale my neslyšíme.

Chraňme si přírodu, chraňme si zdraví. Zelené lesy a zelená strava. Co nejblíž k přírodě. Ve skutečnosti nechráníme jen přírodu, ale své propojení do ní. Je mnohem mocnější než člověk, jeden z výběžků, které vysílá na všechny strany. Velikonoce je o uctění tradice - a tradice vedou k napojení na přírodní cykly.

Datum jednotlivých velikonočních svátků je posuvné, odpočítávané od Velikonoční neděle. Datum Velikonoční neděle je dáno prvním jarním úplňkem.

Jednotlivé významné dny související s obdobím velikonočních svátků:

Popeleční středa je počátkem čtyřicetidenního půstu (vždy bez neděle). Je 46 dní před Velikonoční nedělí.
Květná neděle připomíná Ježíšova vjezdu do Jeruzaléma - poslední den půstu.
Modré pondělí
Šedivé úterý - uklízelo se a vymetaly se pavučiny.
Škaredá středa - Den, kdy Jidáš zradil Ježíše.
Zelený čtvrtek - poslední večeře Ježíše.

Velikonoční triduum (trojdenní) je od večerní mše na Zelený čtvrtek po nešpory na Velikonoční neděli.
Velký pátek - den umučení Ježíše
Bílá sobota - den Ježíšova pohřbení a pobytu Krista v hrobě.
Velikonoční neděle (Zmrtvýchvstání Páně) - den vzkříšení
Velikonoční pondělí - tradiční pomlázka
Bílá neděle - nově pokřtění tohoto dne naposled nosili bílý oděv, do něhož byli oblečeni při křtu o velikonoční vigilii.

5. 4. (ne) Květná neděle
6. 4. (po) Modré pondělí
7. 4. (út) Šedivé úterý
8. 4. (st) Škaredá středa
9. 4. (čt) Zelený čtvrtek
10. 4. (pá) Velký pátek (nepracovní den)
11. 4. (so) Bílá sobota
12. 4. (ne) Boží hod velikonoční
13. 4. (po) Velikonoční pondělí (nepracovní den)

Zelená strava je spolu s procházkami ten nejbližší krok, který může většina lidí udělat.

 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

... průvodce Vaší transformací 

 

bosna-slunce-pyramida.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Blaník - Velký Blaník