Jdi na obsah Jdi na menu

Vánoční přání PF 2016 - Take me a Church by Sergej Polunin

24. 12. 2016

 

 

Sergej Polunin odešel z vysněného londýnského Royal Ballet již slavný, protože tak nechtěl žít dál, bylo s ním zacházeno jako s nástrojem, jako s kusem masa, nebylo mu dovolováno tančit nikde jinde než v Královském baletu. Jeho rodiče mu obětovali kus života, stěhovali se s ním, aby dosáhl úspěchu a nechtěl se dále prodávat za těchto podmínek. Nevyznívá to tak, že by byl chudák, jen mu bylo dopřáno vnitřně ocenit sebe, uvidět se jinak, uvidět svou touhu po jiném životě. Stejně tak není špatný Royal Ballet. Dal mu možnost uvědomit si sebe.

Pokud vám to něco říká, oslovuje vás to, směřujte rovněž k osamostatnění, tak jako on a jako tisíce lidí v každém okamžiku, kteří si postupně uvědomí sami sebe, svou unikátnost, jedinečné vlastnosti, které mohou sdílet s ostatními a především svobodu rozhodnutí, která - ač je pomyslná, protože žijeme sociálně v uzavřených systémech společnosti, kterou jsme si sami zvolili a která nás podporuje (a za jistoty nás svazuje v míře, kterou dopustíme) - přesto má mnoho poloh. Věřím, že málokdo by chtěl žít zcela sám, přestože i taková existence je možná. Tento svět vnímám jako dokonale sestavený systém, který je schopen reflektovat vnitřní i vnější přání jednotlivce i celku. Nemíním tím, že se neděje to, čemu říkáme bezpráví - ale je to úhel pohledu. Asociální jedince někdy zavíráme do izolací vězení, osamocené, aby si uvědomili, oč přicházejí - a někdy se nám podaří nesociální, nespolečenské, myšlení změnit, ale jen někdy, část lidí zatrpkne a zhroutí se do sebe a odmítne společnost jako nespravedlivou, trestající bez míry. Snad to má tak být, v této úrovni myšlení a cítění. Ať je to jak chce, cítíte - li se spoutaní, jste spoutaní především sebou, svými představami o tom, jak věci fungují. A podaří - li se vám ucítit svobodu, nebo spíše vyšší stupeň odpovědnosti v sobě, který vás otevře dále - udělejte to.

Do roku 2017 a do let dalších nám všem přeji radost ze života, lásku v srdcích, čisté myšlenky a správné zapojení, čistou víru v dobré konce a uvědomění si křehkosti naší existence a možnosti vděku za tento život. Rozhodneme - li se převzít odpovědnost za své myšlenky a tvořit svůj život, postupně se to stane, i když sami sobě budeme nevědomě bránit opuštění části jistot, za něž se prodáváme. 

 

 Sergej Polunin říká: To není balet, to je to, co jsem já.

 

 

PF 2017 Martin Ronge

 

 

 

A navíc vám doporučujeme podívat se na film Malý Princ (2015)

a přečíst si znovu knížku Malý Princ od Antoina de Saint - Exuperyho,

jeví se to důležitým)). 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj videa o Sergeji Poluninovi:

https://www.youtube.com/watch?v=LNkOhArBcc8

https://www.youtube.com/watch?v=KDfVEZlnaOc

https://www.youtube.com/watch?v=7ur_uAwZOtw 

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

 ... průvodce Vaší transformací

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cesty po energeticky zajímavých místech