Jdi na obsah Jdi na menu

Týdenní horoskopy na začátek července 2018

10. 7. 2018

Horoskop na období 9. 7. – 15. 7. 2018

Konec a začáteksebepoznání

Na počátku týdne ještě doznívá harmonická konstelace milosti, empatie a požehnání.
Slunce v opozici s Plutem 9. – 17. 7. začne přebírat pomalu svůj vliv, kdy Světlo – Slunce ozáří mocenský princip v nás. Objeví se touha po moci, vládnutí, mít věci pod kontrolou a tendence k destrukci. Snadno podlehneme bezmoci, smutkům a pocitu konce. Nebo se ve vnějším světě objeví potřeba skoncovat s něčím, co již není funkční. Omezení, které nám bylo nastaveno nějakou autoritou či společností, budeme vnímat jako velkou zátěž, která vede k pocitu bezmocnosti. Pocit, že s něčím nemůžeme hnout. To nás vede dostat se ke svým silám, které používáme jen v krizové situaci. Toužíme po zásadní změně, což nás vede k přerodu. Můžeme se tak podívat do hlubin svého nevědomí, kde nám naše vnitřní autorita nastavila nějaké omezení, kterému podléháme v situacích každodenního života. A protože si toho nejsme vědomi, zviditelňuje se náš program v reálných situacích, abychom byli vedeni ho odhalit a přetvořit. Přerod, transformace. Je potřeba něco nechat za sebou, odpoutat se od minulosti. Tento čas je ideální k regresním terapiím, ukončení, uzavření.

Venuše vstupuje do znamení Panny 10. 7. a vytváří Velký trigon s Uranem a Saturnem v Kozorohu do 18.7. – napomáhá s láskou rozpoznat detaily nedokonalosti a tím se osvobodit. Příznivá doba pro vztahy, kde se ujasní budoucnost vztahu. Partnerské vztahy se oživí, dostanou novou jiskru, náboj a zároveň se upevní. Snadno v tomto čase rozpoznáme, co je života schopné a plodné do budoucnosti. Kde láska je a kde to bylo jen poblouznění. Ženský princip „určuje“ nebo spíše cítí, co má dobrý zárodek, aby mohlo být dáno do života. Kde ženský princip necítí lásku, pevnost a budoucnost, bude ukončeno – vztahy, přátelství, spolupráce, plány atd. Ano, více to půjde přes ženy. Ony budou projevovat případnou nespokojenost a rozhodování, že dále do něčeho nechtějí investovat energii. Kde ucítí, že to má budoucnost, budou investovat hodně energie, nadšení, lásky a péče. Projeví se více hravosti a kreativity.

Venuše se dostane do harmonického aspektu s Jupiterem, což podpoří radost, naplnění, hojnost, tvořivost a lásku. Jupitere podporuje vývoj a expanzi. Ženy by proto měly dát na pocit a pokud necítí, že je naplněno a má to budoucnost, měly by mít sílu to ukončit. Ať se to týká vztahů, či projektů. Pokud cítí opak, pak by měly věnovat veškerou pozornost a péči k rozvíjení. Venuše v Panně pomůže odhalit detail nedokonalosti v projektu, vztahu a může být odstraněna jen nějaká část, která je potřeba transformovat. Je proto důležité otevřeně komunikovat. Ubrat vliv logiky a analýzy, kalkulu a domněnek. Merkur – mysl se dostává do neharmonického aspektu s Jupiterem, což ukazuje na přehlcenou mysl, nejasnost a neobjektivita myšlenek. Snadné podléhání domněnek, nafukování a přehánění myšlenek.

Jupiter ve Štíru od 11. 7. přestává být retrográdní, působení štěstěny a expanze se tak projeví navenek. Proměna, kterou jsme vnitřně prošli během retrogradity od března 2018, se zviditelní, projeví. Při Jupiteru ve Štíru jsou to témata přijetí sama sebe se svými stíny, sexualita, proměna, transformace, regenerace, mocenské principy, manipulace, smrt a znovuzrození a schopnost změny.
Jestli jsme měli pocit, že nás opustilo štěstí, naděje a víra, tak v této době se nám do života navrátí. Vychází ze sklepení na světlo, do projevení.

Novoluní v Raku nastává 13. 7. v 4:48 hodin v harmonii na Jupitera, Neptuna a opozici Pluta.
Je to velmi mocné novoluní. Celý horoskop ukazuje na proces smrti a znovuzrození, hluboké regenerace a přílivu velké síly. Je dobré, že prochází v době spánku, ticha, těsně před svítáním.
O to více bude pracovat. Jestli můžete zůstaňte v běžném režimu, aby mohlo projít novoluní právě ve spánku. Nebezpečím je, že se této velké síly bude chtít chytit mysl a kdybyste se chtěli záměrně probudit k využití síly novoluní, zamezíte důležitému procesu. Vaše vědomí, mysl, není schopna ve všech rovinách využít potenciál novoluní. Když člověk spí, pracuje Duše a ta umí využít potenciál této síly. Pokud se probudíte sami od sebe, je to v pořádku. Nechte projít pocity, emoce, které se objeví. Ve spánku se mohou objevit živé, léčivé, jasnovidné sny. Důvěřujte moudrosti své vyšší bytosti v sobě a moudrosti universa, že se stane, tak jak má.
Můžete si před spánkem požádat modlitbou: „Můj Bože, dovol mi vejít dnes večer do Tvé školy Lásky, Moudrosti a Pravdy, tak abych se mohl naučit, jak sloužit Tvému záměru, jak pomáhat tomu, aby Tvé království a Tvoje Spravedlnost mohly přijít na svět.“

Zůstanu trochu tajemná, protože jinak bych krmila vaši mysl, představivost a domněnky. Jen vám prozradím, že může něco zásadního ve vás zemřít, aby mohlo být zaseto nové semínko.

Tady se hodně projeví, kdo dokáže být v hluboké pokoře a odevzdanosti.

Požehnaný týden, s láskou Nel


 

Horoskop na období 2. 7. – 8. 7. 2018

Milost a spravedlnost

Nastal nám červenec, který nám přinese spousta zajímavostí. Proto se podíváme na malý náhled na tento měsíc.

V tomto týdnu vládne Velký trigon ve vodních znamení Jupitera- Neptuna-Slunce popisovaného v horoskopu minulého týdne. Můžeme konstelaci nazvat rozpouštění a vlévání milosti do vědomí.

Příští týden Velký trigon Venuše s Uranem a Saturnem v zemském znamení podpoří vztahy.

Dále 13. 7. nastane zásadní novoluní v Raku, které vynese na povrch téma jenž bude vrcholit úplňkem a zároveň zatměním měsíce 27. 7. takzvaně krvavý měsíc. Zatmění bude viditelné z ČR. Proběhne podle aspektů ostatních planet v dynamickém aspektu od Urana – změny, chaosu, svobody, inovátorství, vizionářství, bláznovství a osvobození. Uran zároveň vytvoří dynamický aspekt s retrográdním Marsem, který se vrátí do této konstelace, aby bylo vykonáno osvobození. Jupiter přestane být retrográdní – štěstěna se více zviditelní a objeví se více rozuzlení. V této době je pět retrográdních planet a Chiron. Proto vše, co se bude odehrávat, je k tomu, aby bylo něco ukončeno. Proto je velmi těžké začínat něco nového. Má být přetvořeno. Zároveň Černá luna bude dokončovat svůj pobyt v Kozorohu a přijde dokončení tématu.

Tady vidíte, že je toho velmi mnoho, a proto červenec bude velmi pestrý, různorodý, rozporuplný, rychlý, bohatý a posouvající vpřed. Vede k rozpuštění očekávání, které vede jen ke zklamání či křivdě. Proto jak poznáme hlubší souvislosti, dostaneme se k pochopení, a především k odpuštění.

K tomuto týdnu je zásadní Velký trigon Slunce s Jupiterem a Neptunem. Tato konstelace přináší štěstí, spokojenost a vyřešení problémů z minulosti. Najde se řešení, možnost, která přijde tak „sama od sebe“. Naděje a víra nám je blízká, prožijeme ji v sobě. Silný pocit, jak moc a čemu věřím. Kde cítím svou naději. Otevíráme se být vnímavější a velmi silně k vám budou promlouvat živé sny, léčivé i jasnovidné. Mohou se dít zázraky, silné emoční prožitky, dojetí a soucit. Můžete vnímat, že soucítíte s bolestí či starostí druhých, zvířat, přírody.

Pokud potřebujete něco řešit a vy jste v důvěře a ve víře, váš čistý záměr je zárukou, že vše je pod ochranou milosti – prozřetelnosti. Pokud se však dostanete do strachu či vypočítavosti, aby to bylo výhodné jen pro vás, nastane boj, hádky, nespokojenost a touha po spravedlnosti!

Merkur ve Lvu se dostává na Dračí hlavu do opozice s Marsem ve Vodnáři do 7. 7., což je aspekt hádek a potřeby vydobýt si uznání, respekt a vítězství. Pokud propadnete představám, potřebám, iluzím, negativním myšlenkám a touze dostat ku prospěchu svému, zavíráte se vnímat a přijímat podporu milosti. Protože Milost je nad spravedlností. Co to znamená? Na pozemské rovině vládne spravedlnost – karma! Na rovině Ducha vládne Milost – Láska. Duch je silnější než hmota, proto Milost ovládá spravedlnost. Jak vystoupíte z karmy, když prožijete odpuštění nebo lásku k dané věci nebo člověku, tak vystupujete z utrpení energií zub za zub, oko za oko. To je také spravedlnost. A pokud vy prožijete pochopení, že chcete z tohoto systému vystoupit, prožijete schopnost milosti, odpuštění a soucitu.

Je to jako, když ležíte na moři a houpají vás vlny. Vy se necháte unášet a cítíte se být jednotou s mořem. Užíváte si blaženosti. Vaše mysl však nedokáže být dlouho v nečinnosti a vaší myslí proběhne myšlenka. Co když se tady objeví něco nebezpečného. V tom se rozjedou vaše myšlenky do obrazů, co by se všechno mohlo stát, naběhnou vám i filmy, které jste viděli s touto tématikou. Propadnete strachu, začnete panikařit a začnete rychle plavat ke břehu. Jenže, jak se bojíte, špatně plavete, vidíte kolem sebe najednou spoustu divných ryb. A propadáte se jak do strachu, tak i do vody, která do té doby, než se rozbouřila vaše mysl, byla klidná a bezpečná. Vidíte sílu myšlenky? Když myšlenku strachu překonáte svou vírou a důvěrou, strach zmizí. Síla prožité víry – vím a cítím, že jsem v bezpečí. Vzpomenu si, co jsem cítil na začátku. Cítím blaženost a jednotu s mořem, jedno jsme. Zůstanete v klidu. Kdybyste nepocítili strach ani byste nevěděli, jak moc nebo málo je vaše víra silná a jakou moc nad vámi myšlenka má. Jak umíte zacházet s vlastní myslí.

Blaženost a klidné moře tam stále je, jen vy přes svůj strach a plácení ve vodě, jak se snažíte dostat z vody ven, nevnímáte. Necítíte přítomnost bezpečí, přesto že tam stále je.

To se bude dít v tomto týdnu, můžete plout na blaženosti a podpory milosti. Vaše mysl může rozehrávat různé strategie a hry. Záleží, jak moc ji necháte vás ovládat.

Určitě potkáte člověka, který se bude snažit vyprovokovat hádku, nebo si na vás něco dokázat. Záleží na vás, jestli vstoupíte do stejné hry nebo pochopíte jeho postoj, jeho bolest, kterou tím skrývá. Prožijete soucit. S klidem a láskou v srdci na něj zareagujete. Není to o tom si nechat ubližovat či se nechat využívat, ale s klidem a láskou reagovat na situaci. S klidem, který pramení z hluboké víry a spojení s jednotou.

Představte si, že vy se dostanete do situace, že vy jste v bolesti a na někoho křičíte, nebo se domáháte spravedlnosti či už nemáte sílu. A ten druhý by k vám přistoupil s klidem a soucitem by vás vyslechl a nebo by řekl: „ znám Tvou bolest a soucítím s tebou. Co pro Tebe mohu udělat ?“

Pokud u vás taková situace vzteku a hádavosti nastane, uvědomte si, že dáváte příležitost k projevení milosti druhého. Ať už v tomto nebo výše zmíněném případě, dochází k setkání dvou energií a projevená milost pomáhá překonat bolest a utrpení.

Ať vaše mysl je naplněna jasností.

S láskou Petra Nel


 

Horoskop na období 25. 6. – 1. 7. 2018

Spojení navázáno

Venuše opustila opozici s Marsem a téma partnerství, mužského a ženského principu se uklidní. Téma spojené s Marsem a procházení procesu nadále pokračuje tak, jak je popsáno v minulém horoskopu.

Mars se 27. 6. – 27. 8. stane retrográdní (zdánlivý zpětný chod), což znamená, že se téma mužského principu ještě zesílí …. Mužský princip přehodnocuje své minulé činy, dělá revizi a opravy. Překračuje omezení a hranice dané společností a nastavenými „normálnostmi“, co se má a jak se to má. To mužskému principu ale nyní už nestačí, potřebuje tyto hranice a omezení překročit, najít nové cesty a překročit sám sebe, své vlastní hranice …. Objeví se proto i společensky nové zkušenosti, rozhodnutí, které budou celou společnost posouvat dále. Mars je Vodnáři (17. 5. – 13. 8. a 11. 9. – 15. 11.), bude se to proto týkat humanity, lidství, ideálů, bratrství, rovnosti. Projeví se nové hodnoty, které budou muži (mužský princip) prosazovat a stát si za nimi.

Měla jsem pocit, že toto postavení Marse je v něčem významné, důležité, zásadní. Začala jsem tedy pátrat a zjistila, že Mars ve Vodnáři je retrográdní po 47 letech. Naposledy byl v roce 1971. Mars obvykle projde celým zvěrokruhem za 2 roky. Je zajímavé, že když je retrográdní, zůstává v daném znamení déle i několik měsíců, tím se zvětšuje vliv a význam této energie. V protilehlém znamení Vodnáře, ve znamení Lva, byl Mars za tu dobu retrográdní několikrát. Co to znamená? Procházíme vývojově zásadním obdobím nalezení Vodnářské energie. Naše vůle, rozhodnost, čin, ego, zvládání hněvu, agresivity, sexuálního pudu, má nalézt energii, která je tady ještě nezhmotněná, neprojevená. Je stvořena na jemné, éterné oblasti, v myšlenkách a nyní se má snést do každodennosti. Budeme proto vyzýváni k novým reakcím, činům a způsobům. Nalezení větší humanity, odvahy jít do neznáma a překročit to staré. Stáváme se průkopníky, vizionáři, kteří přinášejí nový svět. Máme rozvíjet rovnost, bratrství, respekt ke svobodě a individualitě. Je potřeba se vyvarovat extrémnosti. Je možno vnímat, že v mužském principu prochází revoluce a v prvním okamžiku nastává chaos. Ten má také svůj řád a je potřeba si uvědomit, že je to proces. Vnímám kolem sebe, hlavně u mužů, že si procházejí právě chaosem, zmatkem, nespokojeností se stávajícím a neví, jak jinak.  Uvidíme, jak celý proces proběhne a co vše přinese.

Milí muži a mužský principe v ženách, s důvěrou překročte staré hranice a jděte za svou vizí a ideálem! Staňte se svobodným mužem. Ženy osvoboďte svého vnitřního muže.

Už od 24. 6. můžete vnímat sklon k pesimistickým myšlenkám. Je to jen krátkodobá záležitost do 28. 6., přesto je potřeba být v bdělosti. Budeme mít sklon věci vnímat více pesimisticky, než ve skutečnosti jsou, než jaká je realita. Pod tlakem povinností snadněji spadneme do paniky, strachu a v podstatě zbytečně. Dávejte si pozor na myšlenky, zachovejte čistotu svých myšlenek. Když se objeví negativní myšlenka, hned vedle ní vytvořte k danému tématu pozitivní. Zároveň pozor na svá slova. To, co vyslovíte, už nemůže vzít zpátky.

Slunce je v opozici se Saturnem. To vede k dokončování starých záležitostí, což je přirozené před dovolenými a nastavením prázdninového režimu. Zviditelní se, co vše člověk ještě musí udělat. Proto budeme mít pocit, že jsme samá povinnost a můžeme cítit tlak a omezení. Bude to, ale opět trvat pouze pár dní v týdnu, protože Slunce se dostává do harmonického aspektu s Jupiterem, planetou štěstí, spokojenosti a optimismu. Dovolená na obzoru a volnější režim během léta přinesou naději a pocit těšení. Dále Slunce vytvoří harmonický aspekt s Neptunem, vytvoří se Velký trigon Slunce, Jupitera, Neptuna ve vodních znamení 29. 6. – 13. 7., který bude vrcholit v dalším týdnu, kde jsou i volné dny na víc. Máme se na co těšit, můžeme tak nějaké starosti odložit nebo se mohou zázračně vyřešit samy.

Je velkým požehnáním že tento Velký trigon nejdříve prošla Venuše na přelomu května a června (26. 5. – 6. 6.), minulý týden vytvořil Merkur Velký trigon s Jupiterem a Neptunem a v této době se to děje skrze Slunce. Nejdříve bylo požehnáno skrze emoce, hodnoty, bylo prožito. Následně prošlo přes Merkura – mysl, bylo pochopeno a zaseto nové semínko. Nyní se děje skrze vědomí sama sebe, svůj střed a může být usazeno. Vycentrováno. Může dojít k projevení Milosti, požehnání. Velmi těžko se mi hledají slova, abych vám popsala, co se dělo na jemnohmotné rovině, která sestupovala do člověka a rozlévala skrze emoce do vědomí člověka, následně sestupovala do mysli a rozlévala se v mentálních programech a rozpouštěla již nepotřebné postoje, názory a mentální vzorce. Přinášela důležitá pochopení a uvědomění. A nyní se rozlévá do samotného Já, vědomí sama sebe. Slunce je střed sluneční soustavy, stejně tak v nás je Slunce střed bytosti. Symbolika Slunce v astrologii je kruh a uprostřed tečka, zviditelňuje, o co jde – dostat se do svého středu a odtud pozorovat okolnosti, které se dějí. Když jste ve středu, jste v klidu, tichu a vnímáte děj okolo sebe právě z toho bodu, kde panuje klid. Tím se dostáváte k jinému pochopení, k projevení své podstaty. Když toto dokážete, umíte vládnout sami sobě a vše je v symbióze. Aspekty od Jupitera a Neptuna ukazují, že se vše děje ve velké jemnosti a pracuje to s nevědomou rovinou, s jemnohmotnými těly. Může se zdát, že se nic tak zásadního neděje. Opak je pravdou. Když prozřetelnost pracuje, je to vždy jemně a nenápadně, aby mysl či ego – lidská část v nás nezamezila práci. Přitom se dějí hluboké změny, které rozpouštějí, jak vědomé, tak i nevědomé zápisy. Dokonce určité nevědomé zápisy uvidíme, až když vyplavou na povrch, ale už jsou zcela nefunkční – zemřelé.

Projevuje se více ohleduplnosti, humanity, soucitu a laskavosti. Na povrch se roto dostávají různá „tajemství“, která jen doposud nebyla vidět. Tajemství o živočišném průmyslu, farmacii, odpadech atd.

Úplněk nastává 28. 6. v 6:53 hodin. V době úplňku můžeme cítit tíhu a nechuť vykročit do nového dne. Pojmenujte si své strachy a tíhu bytí, kterou cítíte a pak do nového dne vykročte pravou nohou. „Vstupuji do své síly světla a lásky.“

Přeji Vám krásné a požehnané dny.

S láskou, Nel


Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: IBAN: CZ 95201 0000 000 2201383115, SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz


AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

pyramidy-bosna-visoko.jpg