Ego nebo Láska

V pondělí ráno vrcholí konjunkce Jupitera s Venuší, která je požehnáním hojnosti a lásky. Podrobně byla tato konjunkce popsána v minulém týdnu a tento týden bude spojení doznívat. Venuše se pomalu dostává do silnějšího propojení s Neptunem, které vrcholí 15. - 17. 11. Venuše se spojuje s vyšší oktávou lásky - bezpodmínečnou, soucítící láskou. Tato láska dokáže rozpustit veškeré bolesti, strachy, omezení a karmu. Ano, pokud dokážete milovat tak hluboce, zaplaví vás nekonečná láska, která rozpustí vnímání nižších vibrací, kde je strach, omezení a bolest. Uvědomujete si jen svou bezpodmínečnou lásku a tím dokážete naprosto všechno. Cesta se vám otevře a překážky s lehkostí překročíte, vlastně si je ani neuvědomíte. Proto se v pohádkách říká: „Láska hory přenáší.“ Když tvoříte s láskou, jde všechno hladce a požehnaně. Jste ve vyšších vibracích, jste nad problémy a pokud se nějaké objeví, umíte je překročit, opět přes uvědomění své lásky.

Proč myslíte, že Mistři dokážou druhé lidi vést, zabývat se lidskými starostmi a utrpením? Jsou spojeni s bezpodmínečnou láskou. Mají v sobě tolik lásky, a tak hluboce milují lidi, že se dokáží stále zabývat lidskými strachy, omyly a stále předávat a vést do vyšších rovin. Mají pochopení pro lidskou přirozenost a pracují, aby byla probuzena v člověku jejich božská přirozenost, která je pravou podstatou Vědomí lidské bytosti. Mistři mají v sobě jistotu a nekonečnou naději, protože ví, že jednou se v člověku jeho božská přirozenost probudí. To je jasné, to je dané. Tak jest, a tak i bude! Proto jejich péče a láska je nekonečná. Pracují s trpělivostí a pokorou, ví, že až nastane ta správná doba, božská přirozenost se ve vás otevře jak květ. Božská přirozenost vnímá každou bytost projevenou v lidském těle, že je Mistr, který sestoupil do hmoty, (kde jsou strachy, bolest apod.), aby se s ní naučil zacházet. Proto lidé, kteří jsou již probuzení a nastoupili cestu služby, tvoří z lásky božské přirozenosti. Mohou proto být ve službě a unést bolesti a utrpení i druhých lidí.

Každý člověk může svou práci a to, co tvoří, dělat z lásky. Milujete to, co děláte? Je potřeba se naučit v této chvíli milovat to, co ve svém životě máte, děláte, nebo najít odvahu a jít za tím, co milujete.

O víkendu 11. 11. začal do 24. 11. působit aspekt Marse v disharmonickém aspektu na Pluta. Objevuje se v nás mocenský princip, chtít mít to podle své vůle, prosadit si svou, mít to ve své moci. Podléhá se snadno egu, podrážděnosti, boji a soupeření. Začíná boj uvnitř nás. Boj sám se sebou, boj se svým osudem. Nejsilnější působení je 15. - 21. 11. Pokud podlehnete svému egu, touze, pocitu sebe ohrožení a tím spuštění pudu sebezáchovy, můžete napáchat zásadní škody. A to, na čem vaše vyšší vědomí pracuje, může být zničeno.

Mars je ve Vahách a pokud tedy musíte dělat rozhodnutí, snažte se je dělat s láskou a pro dobro VŠECH zúčastněných. Spojením se s vyšší oktávou lásky v sobě, vás může přenést přes nebezpečí upadnutí do nižších mocenských her ega a touhy. Je to otázka umění zacházet se svou vůlí, chtěním, pocitem ohrožení a agresí. V tomto týdnu se projeví, kdo je spojen s vyšší oktávou Lásky a kdo s egem. Lidé ještě spojení s egem, budou kolem sebe šířit velmi negativní atmosféru pramenící z touhy po moci, mít pravdu, prosadit své zájmy a dostat druhé do pocitu bezmocnosti a oběti. Snažte se proto v sobě aktivovat uvědomění soucitu a dívejte se na takového člověka, že i v něm je skryta božská přirozenost - Mistr v těle. Je vám pomocníkem, aby skrze jeho chování vy jste mohli procítit bezpodmínečnou lásku k němu a tím být obohaceni. Váš prožitek rozvibruje energii, která se kolem vás rozšíří, a i ten druhý snadněji vystoupí ze svého strachu z ohrožení. Mocenský princip je ve skutečnosti strach o existenci, že nedostane to, co potřebuje. Pokud máte v sobě nějaká potlačená emoční traumata, strach o existenci, (strach o život, i o život druhého, téma smrti) i o smyslu existence vůbec, tak budou vynesena na vědomou úroveň. Objeví se pocity bezmoci, které se mohou projevit až jako deprese. Je třeba tyto emoční traumata zpracovat – pojmenovat, přijmout, přetvořit. Když se ve vás tento pocit objeví, přijměte ho s láskou. Uvědomte si mateřskou náruč Božské Matky. Jste v bezpečí. Ve společnosti se může projevit více boje, hádek, agresivity a násilných činů.

Slunce v harmonickém aspektu na Chirona 15. - 19. 11. pomáhá v sobě najít sílu sebeléčení, přijetí sebe sama. Dostáváme se ke schopnosti, aby síla Duše, nevědomí a vědomí, zasáhla do očištění ega.

Merkur ve Střelci je v disharmonii s Neptunem do 17. 11. Představy a očekávání z minulosti mohou zhatit příznivý vývoj. Myšlenky jsou v rozporu s Božským vědomím. Obraz je pokřiven. Odraz toho, co vnímáme, může mysl tak pokřivit, že se ztratí kontakt se skutečnou realitou. V lepším případě vám bude vypnuta mysl, aby nebránila vyššímu Vědomí v naplnění vaší cesty. Nebudete si nic pamatovat, budete bloudit a náhodou se objevíte tam, kde je pro vás něco připraveno. Často bude docházet k omylům z pohledu lidského. Když se stane omyl, ve skutečnosti zasáhla vyšší moc. V tomto týdnu můžeme využít podporu Marse k otevřené komunikaci. Od 17. 11. se snadněji vyjasní situace.

Novoluní nastává ve Štíru 18. 11. ve 12: 42 hodin. Sabiánský symbol: Vojenská kapela hlučně mašíruje ulicemi města. Klíčová myšlenka: Agresivní glorifikace kulturních hodnot.

Každý kulturně-společenský kolektiv se pokusí násilně a hlučně vnutit hodnotu toho, čeho dosáhl a pokládá, že je to jediné a to správné. Na individuální - mentální úrovni se projevuje pýcha a vzrušení z toho, co bylo dosaženo ve svém vědomí, poznání. Opatrně na projevení ega a potřeby strhnout druhé, aby přijali vaši pravdu. Stále zůstávejte jen v nabídce pohledu, zkušeností, pochopení. Novoluní je dva stupně od přesného trigonu na Chirona, vzpomeňte si na důležitý pocit uvědomění, které nastalo 15. či 16. 11. To v sobě udržte a použijte sílu novoluní k zasazení, realizaci, počátku tohoto uvědomění, aby bylo projeveno. Zviditelněno bude kolem úplňku 3. 12. na první Adventní neděli.

Působení Venuše s Neptunem je silné spojení, které propojuje lidské hodnoty s vyšší úrovní hodnot. Může proto dojít k přijmutí Daru. Uvnitř vás a následně zhmotněná, naplněná vyšší vůle ve hmotě, která vám přinese naplněné srdce Láskou. Působení Božského ženského principu je silné a žehnající. Boží Matka objímá, hýčká, utěšuje a naplňuje lidská srdce něhou a bezpodmínečnou Láskou. Jsou rozdávány Dary od Božské Matky. Mužský princip bude vystaven zátěžové zkoušce. Ženský princip může dodat Lásku, něhu a laskavost k podpoře mužského principu.

Miluji Tě a přijímám Tě takového, jaký jsi v této chvíli. Když mluvím s muži, velmi často opakují to samé, že jim chybí od žen pochopení, něha a laskavost.

Přeji všem, ať si navzájem dokážeme dát pochopení a jsme k sobě laskaví.

Černá luna vstoupila do znamení Kozoroha, vstoupili jsme do procesu zrání, kdy se máme naučit zacházet sám se sebou a dostat se k Mistrovství být sám sobě učitelem a rádcem. Více v článku, http://www.astrologiepetranel.cz/cerna-luna-kozorohu-10-11-2017-5-8-2018/.

S láskou, Petra Nel

 

 

Horoskop na období 6. 11. – 12. 11. 2017

 

Haló, haló, tady je Láska! 

Slunce v sextilu s Plutem do 16. 11. přináší sílu vůle, která se spojuje s mocnou silou osudu a ta podporuje projevení svého Já, své individuality a schopnosti překročit vše, co vás v minulosti omezovalo. Harmonická síla osudu se projeví. Dotýkáme se své regenerace a schopnosti využít skrytý rezervoár svých sil k proměně sebe sama. Budete překvapovat sami sebe, co vše pozitivního se ve vás skrývá.

Venuše v sextilu na Černou lunu 5. – 8. 11. symbolizuje projevení síly lásky. Přijetí sebe sama. Odevzdání se lásce. Opozice s Uranem ukazuje na změnu v lásce, v hodnotách a schopnosti se osvobodit. Tvůrčí aspekt je veden k projevení svého umění a inspirace.

Venuše vstoupila do Štíra 7. 11. a vytváří konjunkci s Jupiterem 7. – 20. 11., což je velmi požehnané spojení. Láska, která prožívá intenzivní, hluboké city a vášně, je spojena s planetou štěstí, hojností, extází a vývojem. Kde je láska, tam se stane prožívání bohatým a naplňujícím. Vyšší zájem je podpořit vše, co je postaveno na lásce, hodnotách a umění. Vztahy se prohloubí a dostanou do dalšího vývoje, který povede k zásadním rozhodnutím (společné bydlení, zásnuby, početí, svatba). Pokud jste sami, tak v této době je možné potkat novou lásku. Seznamování jde v lehkosti, v radosti, a tak samo od sebe. Sejdou se partneři, kteří jsou k sobě přivedeni na základě síly lásky.

Příznivá doba pro ujasnění si svých hodnot a priorit. Finančně se bude dařit, protože je otevřená hojnost uvnitř nás. Nyní věříme, že si zasloužíme být milovaní, žít v naplnění, ve štěstí, v radosti a v hojnosti na všech rovinách. Přichází radost z bytí a schopnost být laskaví. Více si dopřejeme, bude se i více utrácet, jíst sladké a dopřávat si dobrého jídla a pití. Opatrně na propadnutí druhému extrému – prostopášnosti a poživačnosti.

Venuše v harmonii na Neptuna 11. – 20. 11. je aspekt bezpodmínečné lásky, která přesahuje vše i čas a je věky věků. Je základem Stvoření. Venuše symbolizuje ženský princip a ten je naplněn nekonečnou láskou, štědrostí a milostí. Aktivuje se v nás schopnost odpouštět, být milosrdní a soucítící. Propojením Lásky, Něhy a Soucitu v ženském principu se toto stává zdrojem, požehnáním pro každého, s kým se setkává. Dotekem své harmonické energie navozuje blaženost a mír ve svém okolí.

Mars v kvadratuře s Plutem se o víkendu pomalu začne přibližovat k Plutu a tady opatrně na mocenské principy chtít mít věci po svém. Je nebezpečí, že byste šli proti svému osudu, pokud propadnete egu a popřete svou lásku, hodnoty a harmonii.

Merkur vstoupil do znamení Střelce 5. 11. a naše mysl se stává více otevřená, svobodná a filozofující. 8. 11. začne vytvářet neharmonický aspekt s Neptunem a představy a očekávání z minulosti mohou zhatit příznivý vývoj. Myšlenky jsou v rozporu s Božským vědomím. Obraz je pokřiven. Odraz toho, co vnímáme, může mysl tak pokřivit, že se ztratí kontakt se skutečnou realitou. V lepším případě vám bude vypnuta mysl, aby nebránila vyššímu Vědomí v naplnění vaší cesty. Nebudete si proto nic pamatovat, budete bloudit a náhodou se objevíte tam, kde je pro vás něco připraveno. Často bude docházet k omylům z pohledu lidského. Když se stane omyl, ve skutečnosti zasáhla vyšší moc. V médiích budou podávány velmi zkreslené informace.

Stále působí Jupiter v harmonii s Neptunem, viz minulý horoskop…. Vývoj a expanze duchovní podstaty v nás. Splněná přání a požehnané příležitosti.

Harmonický aspekt mezi Saturnem a Uranem je spojen s novým prostorem, propojení moudrého poznání v projevení v nové struktuře. Změny dostávají formu, realizují se!

10. 11. Černá luna vstupuje do Kozoroha a bude uveřejněn samostatný článek. Přichází doba přijmutí zodpovědnosti, zralosti – zkouška z dospělosti.

Podstata tohoto a příštího týdne je projevení Lásky. Síla lásky rozpouští vše nízké, blokující a omezující. Působení Božského ženského principu je silný a žehnající. Boží Matka objímá, hýčká, utěšuje a naplňuje lidská srdce něhou a bezpodmínečnou Láskou. Jsou rozdávány Dary od Božské Matky. Jste otevřeni přijímat?

Přeji Vám láskou naplněný týden. S láskou Nel

 

 

Horoskop na období 30. 10. – 5. 11. 2017

Moudrost neviditelného   

Stále trvá požehnaná konjunkce Slunce a Jupitera z minulého týdne. Slunce v harmonickém aspektu na Neptuna 26. 10. – 10. 11. symbolizuje dobu, kdy máme otevřené dveře k božskému vědomí. Viz horoskop minulý týden.

V tomto týdnu dle konstelací hvězd promlouvají vyšší záměry a zároveň v nás jsme vedeni vyšším vědomím. Jak to vypadá a co se děje? Jsou to harmonické aspekty, a proto se vše děje ve vaše dobro, abyste v sobě naplnili celistvost, spokojenost a šli správnou cestou. Je to o bohatství, poznání a požehnání na správné cestě. Když to přirovnám obrazně, vždy, když se dostanete na rozcestí, přijde moudrý dědeček či babička a dá vám cenou a moudrou radu. Poslouchejte proto, jak vnitřní hlas, tak naslouchejte i lidem, kteří vám přicházejí do cesty. Když budete potřebovat buchty či pecen chleba, dostanete to.

Objevuje se více soucítění, ohleduplnosti, ochoty pomáhat a vnímat spiritualitu života. Mystické prožitky, dojetí, dobré skutky a vděčnost, vše je spojeno s tímto aspektem. Prožívání se zintenzivňuje a vaše nevědomí k vám promlouvá skrze živé sny. Skrze sny možno projít milostí. Co již v duši uzrálo a mohlo se uvolnit z nevědomí, projde skrze sen, tedy skrze mysl a zvědomí se. Tím může dojít k propojení a pochopení. V této době je možné lehce dosáhnout silných uvědomění, pochopení a poznání v širších souvislostech, jak sebe sama, tak i v okolnostech života. Rozpustí se vše, co již nepotřebujete dále sebou vláčet. Rozplynou se proto i určité vztahy. Nezbude po nich nic.

Snadno se dostáváte do hlubin svého prožívání a objevujete to, co zatím bylo utajené. Objeví se tajemství pozitivní i ta zátěžová. Co jsme skryli před sebou samými. Lze projít pochopením sebe sama a dojít k odpuštění.

Jupiter v harmonii na Neptuna 3. 11. – 26. 12. přinese nové příležitosti, které jsou z vyšší vůle dány. Záleží na vás, jestli si je uvědomíte, jestli je využijete a zaktivujete.

Jupiter ve Štíru touží po katarzi, temné přetransformovat na světlo, naději, poznání, pochopení, a tím získat velkorysost k sobě, k druhým. Tato potřeba vývoje je propojena s retrográdním Neptunem v Rybách, do 21. 11. Díky retrograditě se vše více obrací dovnitř, do nitra. Proto se tento proces bude dít především v nitru, než se bude moci jasně projevit venku. V hloubce vaší paměti duše, ve vašem emocionálním egu, kde jsou uloženy zranění, strachy, kterým se musíte vyhnout, prochází vývoj – příprava. Můžete proto vnímat, že se ve vás něco děje, že svým pocitům a stavům nerozumíte. Často si sáhnete na pocit NEVÍM, NECHÁPU. Zvyšuje se vaše citlivost a vnímání i toho, co není vidět. Pozor, pokud se někde člověk odmítá proměnit, tak v období Jupitera ve Štíru se negativita ještě zvýrazní.

Čím více umíte zacházet se svými niternými pocity a sebepoznáním, tím snadněji rozkryjete, co se ve vás děje. Vaše duše – paměť duše promlouvá s vaším Duchem. A aby vaše duše byla očištěna od traumatických zážitků z minulosti, musí projít skrze Světlo, zvědomění svých zápisů. Bude se vám proto vynořovat minulost, tam kde jste zůstali v nepřijetí sebe sama či okolností života.

Po 21. 11. se tento aspekt projeví ve vnějším světě, protože váš vnitřní svět – vaše vnitřní nastavení určuje váš vnější svět, vaši realitu a potřebné situace.

Úplněk nastává 4. 11. v 6: 22 hodin, kdy je Slunce ve Štíru a Luna v Býku. Působení již můžete vnímat večer a v noci před úplňkem. Dotknete se něčeho nehmatatelného, co se pro vás stane hmatatelným. Přiznáte, že to existuje, i když to není vidět. Změní vám to i hodnoty.

Venuše v harmonii se Saturnem přináší zralost a pevnost v lásce a hodnotách. Opozice s Uranem osvobodí vše, co není skutečné, pravdivé a ryzí. Změna ve svých citech, naplnění a priorit. Bude prověřeno, co má pevné jádro lásky. Co stojí na lásce a co je postaveno na iluzích a domněnkách.

Stále působí: Pod tím vší probíhá proces, který symbolizuje aspekt Saturn v kvadratuře s Chironem do 14. 11., kdy zrajeme a učíme se používat (naše vnitřní moudrost) – moc duše, která je schopná zasáhnout do osobního života a navodit nutnou katarzi, která vede k očišťování.

Merkur ve Štíru napomáhá vidět pod povrch a snadno uchopovat transformační myšlenky. Vzhledem k tomu, že je v kvadratuře na Karmické uzly – Vzestupný uzel ve Lvu a Mínusový uzel ve Vodnáři, v naší mysli – v pochopení – v postojích, je důležité propojit mysl a srdce. Když máme jen hlavu v oblacích – Vodnář, naše reakce jsou neukotvené a myšlenky jsou nereálné. Když jsme spojeni jen se srdcem, jsme zmítáni pouze emocemi. Je potřeba propojit vizionářský rozum Vodnáře a vášnivý cit Lva. To přinese hluboké pochopení života a schopnost tvořit si svůj život na základě rovnováhy srdce a rozumu.

Přeji vám požehnaný týden. S láskou Nel

 

 

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: č. účtu: 8274212621/5500, IBAN: CZ 1755 0000 0000 8274212621, Raiffeisen bank, a. s., SWIFT: RZBCCZPP, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem. autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

martin-martinek-emma--2-.jpg


 AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

... průvodce Vaší transformací