Jdi na obsah Jdi na menu

KE ZDRAVÍ SYROVÝMI ČERSTVÝMI ŠŤÁVAMI

3. 10. 2014

 

PROVÉST REGENERACI ORGANISMU JE MNOHOÚROVŇOVÝ ÚKOL. MŮŽETE ZAČÍT STRAVOU - NEJLÉPE APLIKOVAT ČISTÉ ENERGETICKY BOHATÉ POTRAVINY A PŘÍRODNÍ VODU ČI TEKUTINY, KTERÉ SVÝM VYSOKÝM OBSAHEM HARMONICKÝCH ENERGIÍ PŘELADÍ VAŠE FYZICKÉ TĚLO A SKRZE NĚJ VAŠI PSYCHIKU, MYŠLENKOVOU ČÁST, MENTÁLNÍ TĚLO A SKRZE NI SE ZMĚNA PŘENESE DO DUCHOVNÍ KONCEPCE VAŠEHO ŽIVOTA. NEBO MŮŽETE ZAČÍT Z MYŠLENKOVÉ ÚROVNĚ OVLIVŇOVAT SVÉ MENTÁLNÍ STRACHY, BLOKY A PROGRAMY A PO URČITÉ DOBĚ PRÁCE VYČISTIT POLE MYŠLENEK A ZMĚNU PŘENÉST NA ZDRAVÍ FYZICKÉHO TĚLA I NA DUCHOVNÍ KONCEPCI VAŠEHO ŽIVOTA. NEBO ZAČNĚTE Z DUCHOVNÍ ROVINY A MODLETE SE A PŘIPOJUJTE NA NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ A BUDETE-LI TO DĚLAT SPRÁVNĚ, UZDRAVÍTE MYŠLENÍ I FYZICKÉ TĚLO SPOLU SE ZMĚNOU NA DUCHOVNÍ ÚROVNI. 

PRO VĚTŠINU LIDÍ JE PŘIROZENÉ ZAČÍT NA FYZICKÉ ÚROVNI. STRAVA JE TYPEM KAŽDÉMU ČLOVĚKU SROZUMITELNÉ ENERGIE. POUŽIL JSEM JAKO ZÁKLAD GERSONOVU METODU DETOXIKACE A PŘIZPŮSOBIL JEJÍ PRINCIPY NAŠEMU DENNÍMU ŽIVOTU. PŘI PROVÁDĚNÍ BUĎTE OPTIMISTIČTÍ A NEOČEKÁVEJTE VÝSLEDKY - V TOM SMYSLU: APLIKUJTE  SPRÁVNOU VÝŽIVU PROTO, ŽE JE TO SPRÁVNÉ, NIKOLI JEN PRO ODSTRANĚNÍ VAŠÍ AKTUÁLNÍ NEMOCI. O FYZICKÉ TĚLO JE TŘEBA SE DOBŘE STARAT, NEZANEDBÁVAT JE A SOUČASNĚ Z NĚJ NEDĚLAT MODLU, CÍL NAŠEHO SNAŽENÍ. AUTO TAKÉ MYJETE, NAPÁJÍTE JEJ PRAVIDELNĚ DOBRÝM PALIVEM A DOPŘEJETE MU ÚDRŽBU V SERVISU, PROTOŽE VÍTE, ŽE JINAK NEPOJEDE. PROČ TO NEDĚLAT SE SEBOU? MOŽNÁ PROTO, ŽE SAMI SEBE PLNĚ NEPŘIJÍMÁTE ... ?

Délka diety se pohybuje od 3 týdnů do nekonečna, regenerace ale může být rychlá. V počátcích je třeba vědět, že Vám nemusí být chvíli dobře, protože tělo se čistí a odpadní látky při hromadném úprku zaplavují vylučovací orgány. Současně ale tyto vylučovací orgány dostávají ze stravy i myšlení efektivnější sílu, takže se stávají výkonnějšími. Vydržte a pokračujte. Někteří lidé si pití syrových šťáv ponechávají v dávce 1-4 sklenice denně po celý zbytek života. Je to ale na Vás.

Gersonova terapie je bezpečná, přírodní léčba objevená Dr. Maxem Gersonem v roce 1920, která využívá přírodních, biologicky nezávadných potravin, džusů, kávových výplachů, detoxikace a přírodních doplňků, které jsou schopné aktivovat přirozené obranné mechanizmy těla a vést k vlastní ozdravě.

Princip: Základem pro šťávu jsou jablka, mrkev, petržel, červená řepa, zelenina - okurky, dýně, meloun, papriky, rajčata a ovoce podle nabídky, v dietě dále syrová (i vařená zelenina - polévky), netučná potrava bez kuchyňské soli (vařená ryba, kuřecí, vařená zelenina), koření, alkoholu. Tuky se dodávají ve formě lněného panenského oleje. Omezuje se nebo zcela vynechává kuchyňská sůl, chlorid sodný, nahrazuje se solí draselnou nejlépeve formě vazby s organickými kyselinami - glukan, octan, doplněné anorganickou formou draslíku - fosforečnanem draselným.

ovoce-a-zelenina.jpg

Základ: 13x denně po 250 - 300 ml  šťávy ze zeleniny a ovoce doplněné syrovou stravou (zelenina krájená na kolečka, nudličky, pokapaná olejem proti oxidaci, lze použít i vlákninu a tužší části získané po odšťavnění), po poledni kolem 14h 500ml klystýr z 15 minut vařené organické kávy zchladlé na tělesnou teplotu. Nálev z kávy má zůstat ve střevech 12 - 15 minut. Klystýrovací nádobu lze zakoupit v lékárně nebo si ji nechat objednat. Můžete současně pít távu ze zeleného ječmene, například od firmy Green Ways, která dováží kvalitní surovinu, případně jíst Chlorellu v tabletách. Nedoporučuji červené maso a maso obecně, pokud bez něj nechcete být, maximálně 150-200gr vařené ryby nebo drůbeže na den. Maximálně 3 natvrdo uvařená vejce bez soli denně. Chléb žitno - pšeničný nebo celozrnný. Ovesné vločky s bílým jogurtem.

Vitamínová podpora: Denně Niacin 50 mg (v ČR dostupný Niacin 500 tbl á 18mg - denní dávka 3x1tbl), případně místo čistého niacinu B-komplex forte 3x1tbl. Ve šťávě dostanete vysoké obsahy vitamínů, enzymů k regeneraci. B-komplex zabarvuje moč do žluta, nelekejte se.

Minerální soli: V originální dietě se místo soli používá sypká směs Glukan draselný, octan draselný, fosforečnan monodraselný - lze podávat jako doplněk diety -  rozpouštět ve čtvrtině podávané vody, přidávat v malém množství do džusů nahrazuje minerály a sůl) - v našich podmínkách lze dodávat draslík např. tabletami Muskovit i 5xdenně 1tbl nebo lze zakoupit v lékárně draselnou sůl k solení - přímo s obsahem draslíku. Je lépe použít organicky vázaný draslík, není podmínkou.  

Tuky: Organický panenský lněný olej podávaný v množství 15ml 2x - 4x denně zastudena zajišťuje metabolické doplnění tuků, aktivaci enzymů a dodání esenciálních nenasycených mastných kyselin. Lze užít rovněž kvalitního panenského olivového oleje, lněný má vyšší hladinu esenciálních mastných kyselin. 

Enzymy: Dodávat je třeba enzymy, pankreatin(v ČR  přípravky Kreon nebo Pankreolan forte nebo Panzytrat nebo (a) Wobenzym).

Mentální hygiena: Vypněte televizi nebo rádio, které Vám doma běží na pozadí a vsunuje do Vašeho podvědomí nekontrolované vjemy, omezte sledování na nezbytnou míru, všímejte si sebe a procesů uvnitř i kolem Vás, vnímejte přítomnost, v níž se nacházíte. Soustřeďte se na vlastní nezvládnuté myšlenky a na jejich ovládnutí, pozorujte je, všímejte si, co se děje při zužování okruhu myšlenek, při jejich uvolnění a omezení, ovládejte je. Vybírejte si, co k sobě pustíte, okamžik od okamžiku pěstujte rozlišení toho, co k Vám přichází.Toto je klíčový moment, který umožní prosazení se správné polohy vašeho vnitřního sebeřízení na vyšších úrovních.

Nevíte-li jak na ovládnutí myšlenek, ozvěte se na 728216735, martin.ronge@seznam.cz nebo se zúčastněte některé z akcí,  všechny jsou laděny tímto směrem - k ovládnutí myšlenek a zvyšování a zjemňování možností soustředit se. 

 ovoce-a-zelenina-2.jpg

 Zde je video, vytvořené v součinnosti s Gersonovou nadací v USA, které přiblíží kořeny:

 

 

 

Zajímavé odkazy - nejen strava 

https://www.youtube.com/watch?v=4PMzbT3hCGk

https://www.youtube.com/watch?v=vV1m5IPIz5M

 

Náhledy fotografií ze složky Kde nás najdete?