Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskopy po týdnech na období 22. 4. – 17. 5. 2015

14. 5. 2015

 paneurythmy-rilska-jezera-danev.jpg


Horoskop na období 11. 5. – 17. 5. 2015


Bezpodmínečná láska



Slunce odešlo z aspektu Černé Luny a Pluta a zůstává bez aspektu kromě Luny. Tím se zesiluje vliv Marse v opozici se Saturnem 8. 5. – 21. 5. a Merkur kvadratura Neptun viz. horoskop z minulého týdne.

Venuše v Raku se dostává do harmonického aspektu s Neptunem v Rybách. Neptun – vyšší oktáva lásky, milost, odpuštění, božské vědomí v harmonickém aspektu na Venuši – lásku, harmonii, hodnoty, potěšení – prohlubuje city. Láska jako taková se rozrezonovává a díky předešlým náročným aspektům v našem nitru se bude více toužit po lásce, prohloubení citů, blízkosti, sounáležitosti, harmonii a míru. To povede k velké ochotě urovnat ve vztazích nedorozumění, vstřícnost, hledat oboustranné vítězství. Vztahy se budou prohlubovat, harmonizovat a navrátí se do nich více romantiky. Snadné a otevřené projevení svých citů prolomí ledy. Umělci budou prožívat velmi plodné období tvůrčích inspirací.

Nezadaní se snadněji budou seznamovat a zamilovávat se, někdy až s nereálnými očekáváními. Růžové brýle.

Tento aspekt na té nejnižší úrovni může vyvolávat lenost, pasivitu, poživačnost, přejídání, utrácení nad své poměry a sklony ke „zkaženosti“- závislosti. Chtít se jen bavit a požívat jen potěšení.

Na té nejvyšší úrovni je to symbolika, že sem přichází velká podpora Boží Matky – bezpodmínečná láska a tím možné odpuštění a milosti. Lidé s otevřeným vědomím mohou zažívat hluboké meditace, mystické zážitky a zázraky.

V tomto týdnu by mělo být na prvním místě Láska, harmonie, mír, krása, radost a hravost. Jen tak překonáme velké tlaky ega, které si chce udržet svou moc.

Záleží na vás, z jaké úrovně k vám proudí tato energie, a jak ji využijete. Protože ona proudí ve své celistvosti a vy s ní rezonujete dle vaší úrovně vědomí.

Využijte tento týden k povýšení a prohloubení Lásky v sobě, k druhým. To znamená i nezůstávat ve vztazích, které jsou jednostranné. Projevit lásku k sobě. Další týden již tato příležitost nebude, naopak zviditelní se vám stíny, co jste ve vztazích vytěsnili.

Vše, co se vám bude dít: omezení, nezdary, nejasnosti, negativní myšlenky – přijímejte to s láskou, vyšlete tomu lásku…tak zneutralizujete neharmonické aspekty Saturna a Marse, Neptuna s Merkurem. Přichází velká podpora, abychom láskou, humorem a radostí překonali nástrahy moci, marnosti a trápení.

Laskavý týden.

S Láskou Petra Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

01_oko.jpg


Horoskop na období 5. 5. – 10. 5. 2015



Rozlišování




Slunce vytváří Velký trigon s Plutem a Černou Lunou v zemském znamení. Slunce ve spojení s Černou Lunou (do 11. 5.) ukazuje na „osudovou“ dobu, která vede k přirozenosti, jasnosti a čistotě. Touha po dokonalosti a tím velká kritičnost je nástroj k nalezení pravosti, přirozenosti, pravé podstaty věcí. Právě harmonický aspekt podporuje pozitivní využití Černé Luny v Panně. To podporuje i velkou pracovitost a schopnost vidět neviditelné detaily, které brání vývoji. Slunce symbolizuje vědomí, Božskou jiskru, světlo, cestu, projevení božství – jedno znamení – jedna tvář božství. V kabalistickém stromě je právě jen skrze Slunce – vědomí- probuzení – možno projít do vyšší úrovně bytí – vědomé bytí, kde se pak otevírá nová úroveň vnímání sebe – druhých – Bytí. A nyní ve spojení s Černou Lunou a Plutem přichází doba silného projevení světla – božství, které tam, kde již dozrál čas, se v člověku probudí vědomí. Ti, kteří nebyli probuzení a jen hledali, a tušili, těm se otevře prožitek vědomí v sobě – probuzení, aby mohli nastoupit novou úroveň Bytí. Ti, kteří již tímto prošli, těm se otevřou další impulsy světla, nových prožitků, rozšířeného vědomí. Tím, že je Velký trigon v zemském znamení, pak vše, co se bude dít, se bude dotýkat hmoty, zhmotňování, praktických záležitostí…. Světlo, božství prostupuje do hmoty, aby „oplodnilo“ zemi, tělo, mysl, emoce, aby bylo zaseto… Okolnosti života člověka povedou k tomu, aby se naplnila Boží vůle, proto se mohou stát i velmi nečekané a nepochopitelné změny, reakce, náhody….Člověk míní, Bůh mění.

Stále působí Retrográdní Saturn v opozici se Merkurem – sklon k hloubavosti, poznání starých zápisů, minulosti a nebezpečí pesimismu. Dále nastává kvadratura s Neptunem – stav nevím, nerozumím, zmatek a klam v mysli. Stav nevím je opuštění potřeby rozumět, držet pochopení myslí a tím pádem možnost dostat se za mysl – za program.

Mars se pomalu dostává do opozice se Saturnem 8. 5. – 21. 5 . Mars symbolizuje aktivitu, činorodost, vůli, fyzickou silu a ta bude právě Saturnem zastavena. Je potřeba zpomalit, více věnovat pozornost tělu, odpočinku. Pokud neuposlechneme, dojdeme až k vyčerpání a zastavení skrze nemoc. Je potřeba dokončit staré záležitosti, „připravit půdu na zasetí“ (tělo, mysl, duši). Proto je dobré být konstruktivní, jasný, přímý. Udržet rovnováhu mezi prací a odpočinkem. Je potřeba se zastavit, ztišit se, aby jste uslyšeli, aby jste přijali, aby jste se nechali vést, aby jste se propojili s vyšším vědomím sebe sama. K tomu potřebujete se zastavit. Představte si takovou absurdní věc: chcete zasadit kytičku, strom, zeleninu….a tam, kam chcete semínko zasadit… ta půda, květník vám začne kmitat, utíkat, stále se pohybovat, uhýbat, možná chvilku se budete snažit semínko zasadit, ale nakonec se otočíte a semínko dáte tam, kde je půda v klidu. A někdy si květináč přidupneme nohou, abychom ho udrželi v klidu, když víme, že jen tady semínko má být.

Je tady zřetelně omezena vůle a mysl, aby mohlo být aktivní více vědomí.

Stále je potřeba mít na paměti rozlišování. Protože je potřeba rozpoznat, odkud jsem veden nebo omezován. Z vyšší vůle nebo strachem zevnitř? Nebo mě někdo omezuje zvenku, protože nade mnou chce mít moc. Je zde omezována svoboda, děje se to tak nenápadně, ba dokonce se to tváří, že je to pro naše bezpečí, ale ve skutečnosti je nám brána svoboda rozhodnutí, a jsme uvedení do moderního otroctví. „Ať se ti to líbí nebo ne, tady je zákon a ten je nad Tvou svobodou, pravdou a vírou.“ Uvědomují si zákonodárci skutečný dopad toho, co podepisují a schvalují? Nebo to ví jen pár „Mocných“(z jiných států), kteří dávají příkazy a skutečný záměr skrývají a politici jsou jen loutkami? Saturn ve Střelci symbolizuje omezení svobody, individuality, pravdy a možnosti rozvíjení se. Ve spojení s Marsem je to sebrání svobodné vůle, schopnosti rozhodovat se a Mars je Bůh války, násilné postavení všech lidí do pozice žoldáků, kteří budou posláni kamkoli, kde „Mocní“ chtějí válčit. Proč se omezování svobody zvětšuje? Vidíme to vůbec?

Schopnost rozlišování odkud věci pramení je z vědomí – Slunce – probuzení. Vše působí v několika vrstvách, stejně tak i horoskop působí na hmotné úrovni (tělo, mysl, hmota), duševní úrovni (astrální svět, emoce, prožívání) a na úrovni Ducha (ctnosti, čistota, božství). Probuzené vědomí dokáže již rozlišit tyto vrstvy, prohlédnout a vystoupit z Matrixu, manipulace….

Stejný aspekt Saturn opozice Mars a dvě působení, ta první je z pozice Ducha – Lásky a ta druhá je z pozice lidské – Moci – strachu. Vždy záměr určuje využití konstelace.

Celé to vede k probuzení svého vědomí, svého Ducha v sobě, který překročí lidské malosti strachu a lpění, aby člověk konal z pozice Lásky a Svobody.

Bdělý týden. Petra Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 kvetouci-stromy-ruzove.jpg

Horoskop na období 28. 4. – 4. 5. 2015


 

VDĚČNOST



Slunce se dostává do kvadratury s Jupiterem, což zviditelňuje sklon k nespokojenosti, neobjektivitě, přehánění, zveličování či podceňování. Chtít více, než je v dané chvíli možné. Pak se objevuje nespokojenost, rozmrzelost a nenaplněnost. Velmi důležitá je vděčnost. V této době nepřeje jednání s úřady, právníky a soudy. O víkendu se začne dostávat Slunce do harmonického aspektu s Plutem, a to přinese více odvahy, odhodlání, pevnosti a ctižádosti. Vše se bude zaměřovat na získání větší stability a jistoty. Stále působí harmonický aspekt mezi Sluncem a Neptunem – vyšší oktáva lásky, laskavost, milost, prožívání, mystičnost. Propojujete se s hlubokým vnitřním klidem a mírem. Ucítíte větší potřebu k rozjímání, meditaci, věnovat se umění, ať aktivně či pasivně. Naše vědomí touží po duchovní „potravě“, naplnění.

Merkur se pomalu odpoutává od Marse a síla myšlenky se zeslabuje. Mohli jste mít pocit, že jste byli v moci svých myšlenek. 1. 5. Merkur vstupuje do svého znamení Blíženců: lehkost, komunikativnost , otevřenost a sdílení. Tím, že se Merkur dostane do opozice s retrográdním Saturnem, budeme se více zabývat svou pravdou, moudrostí a mohou se objevit strachy, které ale pocházejí jen z hlavy. Staré zkušenosti se nám budou vracet do mysli, a tím budeme očekávat to samé. Je potřeba překročit své negativní myšlenky a udržet si optimismus.

Udržte si v sobě víru, humor a nadhled.

Hezký týden. Petra Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

 

smejici-se-buddha-mini.jpg

 

Horoskop na období 22. 4. – 27. 4. 2015



Péče


Slunce vstoupilo do znamení Býka a to přináší upevnění a zklidnění. Trpělivě pracovat a uvědomovat si, že vše má svůj čas, a abychom mohli sklízet plody, musíme nejdříve něco zasadit, pak o to pečovat a následně až nastane ten správný čas, budeme sklízet.

Téma péče o sebe, o tělo, o duši, o Ducha, péče o druhé, péče o domov, o povinnosti, ale i o radost je v tomto týdnu na prvním místě. Slunce se dostává v tomto týdnu do harmonického aspektu s Neptunem – vyšší oktáva lásky, laskavost, milost, prožívání, mystičnost. Propojujete se s hlubokým vnitřním klidem a mírem. Ucítíte větší potřebu k rozjímání, meditaci, věnovat se umění ať aktivně či pasivně. Naše vědomí touží po duchovní „potravě“, naplnění.

22. 4. je den Matky Země – poděkuj za vše, co od Země dostáváte, často to bereme samozřejmě a dokonce jsme se dostali až do pozice vykořisťovatelů, otrokářů vůči Zemi. Bez Země a Slunce bychom nebyli nic.

K velkému zemskému trigonu, viz. horoskop minulý týden, se připojuje Merkur – mysl, tím pádem se dostává do velké síly mysl, myšlenka, slovo a komunikace. Potřeba s druhými sdílet.

Uvědomte si, že vaše mysl je silný vysílač a slovo vaše zbraň nebo nástroj. Slovem můžete zabíjet nebo léčit. Mysl je váš svět – jsou tam ukryty všechny vaše mentální vzorce, postoje, představy, očekávání….tam ve skutečnosti leží celý váš svět. Podle toho, jak se mění vaše mysl, mění se vaše nazírání na svět. Vaše mysl je spojena se srdcem nebo by spíše MĚLA být spojena se srdcem. V mysli se uskuteční důležitá uvědomění, pochopení, která změní náhled na sebe a na druhé. Důležitá až osudová informace. Tím, že Merkur je v konjunkci s Marsem v Býku, výřečnost je velká. Tím, že tato konjunkce leží v Býku, je mysl praktická, je vidoucí – prozíravá a vidí potřebné praktické kroky, které vedou k činu. Bez práce nejsou koláče. ;-)

Jdi a konej, jdi a pracuj, jdi a realizuj.

Retrográdní Saturn ve Střelci, který tam bude do 15. 6. (pak se navrátí do Štíra do 18. 9.), nás vede k upouštění od jakýchkoliv tradic, jejichž použitelnost očividně vypršela. Zbavovat se starých omezení, prohlédnout „staré“ pravdy. Opustit vše, co nás již omezuje a zabraňuje v postupu vpřed. Procházíme inventurou své pravdy, víry, spravedlnosti, omezení a zákonů. Pravda je relativní. Stát se autentickým a uvědomovat si, jak člověk žije – PRAKTIKUJE svou pravdu, víru a svobodu (vše, co Střelec zastupuje) ve svém životě. Svou pravdu nežiješ? – tak to není tvou pravdou, ale jen tvou pózou. A učitel Saturn, učitel zralosti Tě dovede k poznání, kam vede tvoje cesta a nejdříve tě nechá poznat, kam bys došel, pokud budeš jen v póze a dovede tě, abys použil – praktikoval svou skutečnou pravdu. Vše, co je jen póza, tvá iluze o sobě, se rozpadne. Následně potom až Saturn vstoupí zpátky do znamení Střelce 18. 9. budeš získávat pevnost ve své moudrosti, svobodě, spravedlnosti, pravdě , víře, smyslu svého života. V září se nalezne, ujasní, upevní naplní tvá cesta. Je to podle úrovně „probuzení“. Někdo svou cestu nalezne. Dalším, kteří již na cestě jsou, se jim více ujasní, uvědomí a dalším se jejich cesta naplní.

Každému se dostane výsledek dle Božské spravedlnosti.

Přeji vám laskavý a požehnaný týden. Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

zvonek.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cesty po energeticky zajímavých místech