Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop od 11.11.2013 do 17.11.2013

11. 11. 2013

 

Horoskop od 11.11.2013 do 17.11.2013


Tvořivá síla skrze nás
Paradize

Slunce se odpoutává od Saturna a vytváří harmonický aspekt s Jupiterem, což symbolizuje přicházející úlevu, odlehčení, optimismus a naději. Hlavním tématem bude růst a vývoj. Vše se pohne kupředu. Nyní se projeví výsledek veškeré práce, která byla v předešlých týdnech vytvořena.
Jupiter ukazuje na zmoudření a pravdivost. Otevřené a vřelé jednání, ochota vyjít druhým vstříc a hledání nového řešení toho, co bylo postavené v minulosti do neřešitelnosti. Cesta je otevřená.
Slunce je ještě podpořeno Marsem – tzn. přílivem energie, činorodostí, odhodláním, fyzickou odolnosti a vůlí.

11.11. přestává být Merkur retrográdní a tím přestaneme být vráceni zpátky. Bude nás zajímat přítomnost a budoucnost. Harmonický aspekt mezi Merkurem a Neptunem podpoří intuici, silné sny a možnost rozpuštění starých vzorců, postojů či přesvědčení. Tento den je ještě zesílen Lunou v Rybách v konjunkci s Neptunem. Je to velmi silný den. Vstupujete do hlubin vědomí, plynutí a Kristova vědomí. Andělská sféra, múzy a inspirace jsou velmi aktivní a máte možnost rozpuštění, odpoutání se od minulosti. Můžete projít branou zapomnění. Co bylo, prostě bylo, teď je důležité to, co prožíváte teď a tady. Tento den je vhodný pro meditace, hudbu a tvoření.

Saturn se dostává do harmonického aspektu s Jupiterem. Tento aspekt symbolizuje harmonii mezi stabilitou a růstem. Vše, co se začne a bude se konat, má pevný a stabilní základ. Dobře půjdou obchody s nemovitostmi, opravy nemovitostí, investice peněz a zakládání nového.

Venuše v Kozorohu v kvadratuře a dynamický aspekt s Uranem 10. 11. – 23. 11. ukazuje na zásadní změny v lásce a v hodnotách. Venuše se dostává do konjunkce s Plutem ve stejném čase jako nastává kvadratura s Uranem. Láska, radost, hodnoty, hmota procházejí přerodem. Něco starého v nás zemře a zrodí se nové. Měli bychom se odpoutat od bolesti. Pluto podporuje vynesení z podvědomí vše bolestivé, co kdy bylo zasunoto, odmítnuto, popřeno, nepřiznáno – co se týká citů, lásky a hodnot.

Důležité jsou formy, představy, které nás velmi omezují a zabraňují skutečnému prožívání radosti a naplnění. V této době je možnost tyto formy rozbít a to velmi náhle. Může přijít z čistého nebe blesk, který způsobí změnu.

Během tohoto týdne až do 20.11. se připravte na velkou sílu tvoření. Černá Luna v konjunkci s Jupiterem v sextilu na Marse ukazuje na tvořivou sílu. Můžete být tvořiteli, dotknout se v sobě této síly. Můžete pociťovat ve svém těle, od kořene páteře: chvění, mrazení, které postupuje vzhůru po páteři a dostává se až na temeno hlavy. Připomíná to gejzír. Oživí se sexualita, ale záleží na vás, jak energii využijete, a jestli ji vynesete do vyšších center než je sexualita. „Početí“

17.11. nastává úplněk – Slunce ve Štíru a Luna v Býku – tento úplněk je o přetváření hmoty. Pozornost bude mít tělo, zdraví a „rekonstrukce“ hmoty. V den úplňku budete potřebovat konat, být fyzicky aktivní, ale pak 18.11. se připravte na velkou únavu a potřebu dostatku odpočinku a pasivity.

Požehnaný týden.

Petra Nel

www.astrologiepetranel.cz

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 


–––––––––––––––––––––––

 


Horoskop od 4.11.2013 do 10.11.2013


„Myslet lze jen rozumem, ale chápat jen srdcem.“
Joseph Addison

Paradize

Slunce se dostává do těsné konjunkce se Saturnem a s harmonickým aspektem Černé Luny a následně s Jupiterem. Toto postavení symbolizuje osudovou důležitost konání v tomto týdnu. Retrográdní Merkur opustil konjunkci Slunce a Saturna. Tím se uvolnila energie tlaku pesimismu v myšlenkách. Stále vše vede k řešení minulosti, k dokončení starých záležitostí a návratů do toho, co nebylo v minulosti vyřešeno. Konjunkce Slunce a Saturna sice přináší určité zpomalení a pocit, že život je náročný, ale ve srovnání s minulým týdnem je to snadnější. Tato konjunkce nás vede ke zralosti a moudrosti, k postavení se do role autority nebo k přijetí autority.

Konjunce symbolizuje praktičnost, velkou pracovitost, houževnatost a vytrvalost k naplnění svého cíle. Harmonický aspekt s Černou Lunu symbolizuje pozitivní zásahy „osudu“, sílu, odvahu k překročení svého strachu nebo omezení. Zdoláním výzvy získáte zralost a pevnost charakteru. Ten, kdo odmítá zodpovědnost a je ve vzdoru k okolnostem, pak ho tíha života přemůže. Stále působí přetváření struktur a díky Štíru se dostáváme až na dřeň svého nitra jak v pozitivním tak i v negativním.

V tomto týdnu je pomocníkem trpělivost a pokora. Pokud se objeví překážka, přijměte ji, nebojujte, vyčkejte. Každý tlak vybudí protiklad a přijetím se vyhnete vytváření tlaku na překážku, kterou byste jen zvětšili. Překážky jsou tady od toho, aby nás zpomalily a my se mohli zamyslet, přehodnotit a překontrolovat správnost svého konání. Proto nás to přirozeně povede více do našeho nitra, do ticha a samoty. Tam nejvíce načerpáte sílu.

Každým dnem bude zesilovat harmonický aspekt od Jupitera, který přinese naději, optimismus a konečně pozitivní vývoj, pohnutí se vpřed. Již o víkendu ucítíme úlevu a více lehkosti do dalšího týdne.

Vzhledem k tomu, že se tyto aspekty týkají vodních znamení, vše více prožíváme.

7.11.2013 – 5.3.2014 Jupiter v Raku se stává retrográdní („zpětný chod“) a nastává doba, kdy naše vyšší mysl (Jupiter) je nyní podrobována zkoušce, protože se po něm chce, aby se prožíval na úrovni emocí. „Musíme“ se proto naučit upřímně věřit svým vlastním pravdám a jednat podle nich. Pravda prožitku.

Tím, že Slunce ozáří Jupitera, toto téma v období 7. 11. – 22. 11. vyjde silně na světlo – na povrch. Toto téma se nás bude silně dotýkat.

Tento aspekt je ještě zesílen konjunkcí (21.10. – 24.12.) Jupitera a Černé Luny: pravda, být v pravdě a při této konjunkci má každá lež osudové důsledky, které přicházejí záhy.

5.11. 2013 Venuše vstupuje do znamení Kozoroha a zůstane zde až do 5.3. 2014, což je velmi zásadní postavení. Venuše se stane retrográdní, a proto její průchod, který normálně trvá necelý měsíc jedním znamením, se stává důležitým tématem. Budeme zrát v oblastech lidských hodnot, lásce a tvoření v životě. Venuše symbolizuje téma lásky, umění, hodnoty, téma hmoty, harmonie, spontánnosti, radosti, tvořivosti a sladkostí života. Též symbolizuje energii Boží Matky. Venuše symbolizuje touhu po osobním naplnění. Retrogradita tento efekt zesiluje, že si člověk vytváří velmi silné modely reakcí na to, co se v jeho životě děje. Posuzuje každou událost, okolnost a vztah podle toho, jak moc je milován nebo jak moc jsou mu láskyplné prožitky upírány. Když prochází Kozorohem, přichází tím o spontánnost, lehkost a povrchnost, potřebuje bezpečí, ujištění a bojí se odmítnutí. Přináší větší vážnost a zodpovědnost v citech, v lásce, ve tvoření. Venuše v Kozorohu nemluví o citech, o lásce, o hodnotách, ale projevuje se činy.

Retrogradita zvýrazní formy, které má Kozoroh vytvořené: přesvědčení, jak má láska vypadat, jak se má chovat, jak má být bezpečná a do této formy se snaží lásku „narvat“ a tím si brání lásku prožívat, potkat se s láskou. Svými představami ji zničí.
Budeme konfrontování s formami, strukturami v lásce, hodnot, bezpečí, naplnění, zacházení s penězi a tvořením. Více o vlivu retrogradity až nastane čas 22. 12.2013 – 31. 1. 2014. Do této doby se projeví „jednodušší“ forma Venuše v Kozorohu.

Toto postavení odpovídá tvrzení Rudolfa Steinera, že v roce 2014 vstupujeme do nové kulturní vlny, která potrvá 600 let.

Přeji vám krásný týden.

Petra Nel

www.astrologiepetranel.cz

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

PROHLÁŠENÍ ASTROLOŽKY PETRY NEL SMOLOVÉ
Oznamuji, že řetězový e-mail, kde je zneužito moje jméno, jsem nevytvořila a nesouvisí s moji právní osobou. Poprvé mi ten to e-mail dorazil před rokem a půl, od té doby mi přicházejí různé podoby a verze (změny textu, fotografií atd.). Proto prohlašuji, že s tím to e-mailem nemám žádnou spojitost. Od e-mailu se distancuji. Žádám o zastavení přeposílání.

Děkuji

 

Náhledy fotografií ze složky Milešovka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář