Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období od 24.2.2014 do 2.3.2014

24. 2. 2014

 

Horoskop na období od 24.2.2014 do 2.3.2014

 

ODHRNUTÍ ZÁVOJE PODVĚDOMÍ

 

Závoj

V tomto týdnu stále působí konjunkce Slunce a Neptuna z minulého týdne. Slunce se během týdne odpoutává od Neptuna a přechází do konjunkce s Chironem a do trigonu s Jupiterem (do 6.3.2014).

Chiron je symbol nevyléčitelné bolesti a na druhé straně duchovní zasvěcení, pokud odhalíte kořen svého zranění. Chiron je symbolem vnitřního léčitele, který léčí tím, že uvede do stavu alfa a skrze nalezení počátku emocionálního zranění vede k uvědomění, co tato událost duši učí a tím dochází k osvobození a k následnému uzdravení. Příznivý aspekt od Jupitera vede k vývoji a expanzi. V dalším týdnu, kdy Jupiter přestane být retrográdní 6. 3., se projeví navenek, do té doby se vše bude dít v nitru.

V tomto týdnu mohou být vyřešeny dlouhodobé problémy a zranění, které po dlouhou dobu stagnovali. Když nastane čas zralosti, prozřetelnost uvolní učební lekci a nalezne se řešení a nastoupí vývoj. Pokud se nepodaří situaci vyřešit, je to známkou, že ještě není lekce ve zralosti, aby mohlo dojít k čistému uvědomění.

Chiron v Rybách je o smyslu bytí, životní cesty a duchovního principu v nás, zároveň je nebezpečí, že se začne utíkat od praktického života do alternativního světa, fikce, intuice a channelingu, jen aby člověk nemusel řešit problémy ve svém každodenním životě. Vždy se zeptejte, co vám dá „duchovní disciplína“, jak vás obohatí pro váš každodenní život? Jak vám pomůže zkvalitnit svůj lidský život a vztahy? Pokud je to do každodenního života nepoužitelné, je to jen útěk. Největší duchovno se žije v každodennosti.

Příznivý aspekt od Jupitera přináší optimismus, naději a expanzi. Lidé jsou otevřenější, vřelejší a spokojenější.

Protože vliv Neptuna a Chirona se hodně týká podvědomí, nemusíte si být vědomi, že se něco děje, ale budete velmi unavení a nebudete vědět proč. To je důkaz, že v podvědomí se odehrává něco zásadního a až nastane čas, vyplaví se to do vašeho vědomí. Propojení podvědomí a vědomí nastává tehdy, když naše mysl má o tom vědět. Jinak není potřeba všemu rozumět, velmi často by nám naše mysl a ego tomu zabránilo, a proto se to děje bez našeho vědomí. Důvěřujte, že to, co máte vědět, se dostaví – skrze sen, vaše uvědomění či skrze jiného člověka, který vám něco odhalí.

Merkur 28. 2. přestává být retrográdní, a tím se více otevírá komunikace a přestává introspektivní vnímání.

Jen pozor na vztahy, zde se objevuje Mars v kvadratuře na Venuši a to je rozpor mezi mužskou a ženskou stránkou. Nebude ochota spolupracovat a přizpůsobovat se. Intenzita vnitřního rozporu se projeví ve vašich vztazích s druhým pohlavím a zhmotní se vám váš vnitřní rozpor. Uvidíte, jak na tom jste.

Přeji vám léčivý týden.
Nel

www.astrologiepetranel.cz


 

Horoskop na období od 17.2.2014 do 23.2.2014

 

ČLOVĚK MÍNÍ, BŮH MĚNÍ.

 

bozi pomoc

Slunce 18. 2. v 19 hodin a 6 minut vstupuje do znamení Ryb.

Slunce se dostává do konjunkce s Neptunem. Mystický týden přinese milosti, rozpuštění, opuštění a odevzdání se. Přinese to zvýšenou citlivost, vnímavost, intuice, abstraktní vnímání a velmi živé sny.
Můžete zažívat hluboké prožitky v meditacích, procítění své duše a Ducha.

Tato konjunkce je v harmonickém aspektu na Vzestupný uzel. Je v podpoře, abyste se posunuli dál, nastává vývoj. Okolnosti budou probíhat tak, aby bylo uvedeno vše na správné místo. Prozřetelnost podpoří dary. Tam, kde je klam, přinese prozření. Zároveň se objeví zklamání, pokud žijete v nějaké iluzi či doměnce. Ztratíte/opustí vás, odevzdáte to, co k vám nepatří.

Pokud se chcete vyhnout realitě, začnete utíkat do nereálného světa fantazie a k alkoholu. Opatrně právě na alkohol, drogy, léky. V této době mají zesílený vliv.

O víkendu již začne působit harmonický aspekt od Jupitera na konjunkci. Otevřenost, optimismus a pravda se zaktivuje. Můžeme začít vidět smysl věcí, vrátí se k nám naděje. Slunce v trigonu na Jupitera působí až do 6.3. Najde se řešení, začne vše plynout s lehkostí a optimismem.

Slunce značí cestu, seberealizaci a nalezení, rozvíjení svého světla v sobě a ve svém životě.

Retrográdní Merkur se dostává do kvadratury se Saturnem: pesimistická mysl, která vidí jen překážky a komplikace. Pokušení mysli, které by zmařilo cestu Slunce. Důvěra, víra a odevzdání se hlubší podstatě bytí zaručuje podporu prozřetelnosti a napomáhání v naplnění vašich snů. Propadnutí mysli ukazuje propadnutí strachu, který brání v cestě světla.

13.2. Merkur vstupuje do Vodnáře a je stále retrográdní. Merkur ve Vodnáři mění se způsob přemýšlení – z pocitového přechází do Uranské vzdušné kvality, kde dává Merkuru široký prostor, aby se mohl v různých dimenzích času a prostoru projevit, uvědomit a poznat. Přirozeně má potřebu prozkoumávat minulost, aby z ní vytěžil nové objevy, které ovlivní budoucnost.

Mars v konjunkci s Uranem je velmi silné spojení, které se týká narozených v období 12. 1972 – 3. 1973 a 10. 1973 – 9. 1975.

Konjunkce velké síly, která se dá přirovnat k obrazu dýky nebo meče, do kterého udeří blesk, nebo že se stane vodičem elektrického proudu. Přináší to velký příliv energie, která se náročně zpracovává. Objevují se silné bolesti hlavy, nespavost, velké napětí, které může vyústit ve výbuch nálady, vzteku. Pokud se toto napětí potlačí, může vést až k úrazům a nehodám. Člověk v takovém napětí je v roztržitosti, nepozornosti, jedná zbrkle, nečekaně a riskatně.

Je to aspekt: Udělat rychlý, čistý řez rozhodnutí. Téma je Uran ve Vahách – Kde je moje svoboda a kde je svoboda druhých? Vymezení si své svobody a přestat být bez hranic a vymezení se ve vztazích. Uran ve Vahách je velká touha po nezávislém vztahu, žití vizionářských vztahů v respektování individuality každého a být respektován. Narození v tomto období se právě mohou setkat s tím, že někdo porušuje nebo nerespektuje jejich prostor, individualitu a jasně a rychle si v této době umí vymezit svůj prostor a odříznout vše, co nějak parazituje na jejich otevřenosti a vstřícnosti ke svobodě druhých. Odříznou se vztahy a přátelství, které nemají žádný posun a vývoj.
Právě tam, kde si necháváte zasahovat do svého prostoru, vzniká velké vnitřní napětí a tato konjunkce pomáhá udělat rázný a rozhodný krok, který může druhé hodně překvapit, protože nejsou na to zvyklí.

Sami sebe můžete překvapovat, co se ve vás začne objevovat a jaké vlastnosti se projeví. Ráznost!
Je dobré o této pozici vědět a uvolňovat napětí sportem, pohybem a minimalizovat riskování, rychlou jízdu autem. Bolesti hlavy budou na denním pořádku, protože příliv energie je velmi silný.
Tato konjunkce též symbolizuje nečekaná překvapení a rychlé změny. Zdravotně se mohou objevit teploty, horečky, záněty, řezné rány, úrazy a nehody. Tato konjunkce působí až do 31. 3. 2014.

Dostatek trpělivosti a důvěry.

Petra Nel Smolová


UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

Náhledy fotografií ze složky Kde nás najdete?