Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období od 17.2.2014 do 23.2.2014

18. 2. 2014

 

Horoskop na období od 17.2.2014 do 23.2.2014

 

ČLOVĚK MÍNÍ, BŮH MĚNÍ.

 

bozi pomoc

Slunce 18. 2. v 19 hodin a 6 minut vstupuje do znamení Ryb.

Slunce se dostává do konjunkce s Neptunem. Mystický týden přinese milosti, rozpuštění, opuštění a odevzdání se. Přinese to zvýšenou citlivost, vnímavost, intuice, abstraktní vnímání a velmi živé sny.
Můžete zažívat hluboké prožitky v meditacích, procítění své duše a Ducha.

Tato konjunkce je v harmonickém aspektu na Vzestupný uzel. Je v podpoře, abyste se posunuli dál, nastává vývoj. Okolnosti budou probíhat tak, aby bylo uvedeno vše na správné místo. Prozřetelnost podpoří dary. Tam, kde je klam, přinese prozření. Zároveň se objeví zklamání, pokud žijete v nějaké iluzi či doměnce. Ztratíte/opustí vás, odevzdáte to, co k vám nepatří.

Pokud se chcete vyhnout realitě, začnete utíkat do nereálného světa fantazie a k alkoholu. Opatrně právě na alkohol, drogy, léky. V této době mají zesílený vliv.

O víkendu již začne působit harmonický aspekt od Jupitera na konjunkci. Otevřenost, optimismus a pravda se zaktivuje. Můžeme začít vidět smysl věcí, vrátí se k nám naděje. Slunce v trigonu na Jupitera působí až do 6.3. Najde se řešení, začne vše plynout s lehkostí a optimismem.

Slunce značí cestu, seberealizaci a nalezení, rozvíjení svého světla v sobě a ve svém životě.

Retrográdní Merkur se dostává do kvadratury se Saturnem: pesimistická mysl, která vidí jen překážky a komplikace. Pokušení mysli, které by zmařilo cestu Slunce. Důvěra, víra a odevzdání se hlubší podstatě bytí zaručuje podporu prozřetelnosti a napomáhání v naplnění vašich snů. Propadnutí mysli ukazuje propadnutí strachu, který brání v cestě světla.

3.2. Merkur vstupuje do Vodnáře a je stále retrográdní. Merkur ve Vodnáři mění se způsob přemýšlení – z pocitového přechází do Uranské vzdušné kvality, kde dává Merkuru široký prostor, aby se mohl v různých dimenzích času a prostoru projevit, uvědomit a poznat. Přirozeně má potřebu prozkoumávat minulost, aby z ní vytěžil nové objevy, které ovlivní budoucnost.

Mars v konjunkci s Uranem je velmi silné spojení, které se týká narozených v období 12. 1972 – 3. 1973 a 10. 1973 – 9. 1975.

Konjunkce velké síly, která se dá přirovnat k obrazu dýky nebo meče, do kterého udeří blesk, nebo že se stane vodičem elektrického proudu. Přináší to velký příliv energie, která se náročně zpracovává. Objevují se silné bolesti hlavy, nespavost, velké napětí, které může vyústit ve výbuch nálady, vzteku. Pokud se toto napětí potlačí, může vést až k úrazům a nehodám. Člověk v takovém napětí je v roztržitosti, nepozornosti, jedná zbrkle, nečekaně a riskatně.

Je to aspekt: Udělat rychlý, čistý řez rozhodnutí. Téma je Uran ve Vahách – Kde je moje svoboda a kde je svoboda druhých? Vymezení si své svobody a přestat být bez hranic a vymezení se ve vztazích. Uran ve Vahách je velká touha po nezávislém vztahu, žití vizionářských vztahů v respektování individuality každého a být respektován. Narození v tomto období se právě mohou setkat s tím, že někdo porušuje nebo nerespektuje jejich prostor, individualitu a jasně a rychle si v této době umí vymezit svůj prostor a odříznout vše, co nějak parazituje na jejich otevřenosti a vstřícnosti ke svobodě druhých. Odříznou se vztahy a přátelství, které nemají žádný posun a vývoj.
Právě tam, kde si necháváte zasahovat do svého prostoru, vzniká velké vnitřní napětí a tato konjunkce pomáhá udělat rázný a rozhodný krok, který může druhé hodně překvapit, protože nejsou na to zvyklí.

Sami sebe můžete překvapovat, co se ve vás začne objevovat a jaké vlastnosti se projeví. Ráznost!
Je dobré o této pozici vědět a uvolňovat napětí sportem, pohybem a minimalizovat riskování, rychlou jízdu autem. Bolesti hlavy budou na denním pořádku, protože příliv energie je velmi silný.
Tato konjunkce též symbolizuje nečekaná překvapení a rychlé změny. Zdravotně se mohou objevit teploty, horečky, záněty, řezné rány, úrazy a nehody. Tato konjunkce působí až do 31. 3. 2014.

Dostatek trpělivosti a důvěry.

Petra Nel Smolová


 

 
 
 

Horoskop na období od 10.2.2014 do 16.2.2014

 

PŘEKROČENÍ VLASTNÍHO STÍNU

Alej

Slunce v kvadratuře na Saturna (do 16. 2.) symbolizuje zastavení, překážky a komplikace. Objevují se strachy. Černá Luna je spojena v dynamickém aspektu s Marsem, a tím je posíleno ego, vůle, vztek, nenávist, agresivita a pud.

Tato kombinace aspektů může způsobovat těžkost života, kterou chceme ovládat skrze ego. Je zasílený vliv ega, sobectví a nenávisti. Strach, který působí nevědomě, způsobuje potřebu útoku. Obrana je útok a to dříve než se skutečně něco projeví. Jen na základě strachu, který není opodstatněný. Zabíjete posla dříve, než vám předá zprávu. Pocit ohrožení! To je ten důvod, proč se potřebujete bránit a je jedno, co k vám přichází, ale vy to ze strachu „zabíjete“. Pak nastává pocit provinění a potřeby svůj prohřešek napravit a začnete se angažovat pro druhé. Je to ale jen kompenzace viny a skryté lítosti.

Pokud je někde potlačena agresivita, dostane se na povrch. Bude se objevovat více nasilných činů a hádek.

Příznivý aspekt Merkura v konjunkci s Neptunem přináší milost, požehnání a nabídku pomoci shůry. Je zbytečné se bát.

Stále trvá z minulého týdne konstelace: 7.2. Merkur začíná být retrográdní v Rybách (do 13. 2.) – navrácení se zpátky, regrese. Budeme „nuceni“ se vrátit zpátky a přehodnotit své postoje, mentální vzorce. Tím, že v tomto týdnu je Merkur v Rybách, se mohou otevírat hloubky nevědomí, kde leží mentální vzorce a postoje. Je nutno přepsat stará rozhodnutí a přesvědčení, která vás ovládají a určují okolnosti vašeho života, aniž byste o tom věděli.

Během této doby se budou objevovat velmi silné sny, které mohou mít známky právě regrese, navrácení se do minulosti. Mohou se objevit nedořešené záležitosti. To, co nebylo dovyřčené. A zároveň to může jít až do minulých životů, pokud kořen přesvědčení je až tam.

3.2. Merkur vstupuje do Vodnáře a stále je retrográdní. Merkur ve Vodnáři mění se způsob přemýšlení – z pocitového přechází do Uranské vzdušné kvality, kde dává Merkuru široký prostor, aby se mohl v různých dimenzích času a prostoru projevit, uvědomit, poznat. Přirozeně má potřebu prozkoumávat minulost, aby z ní vytěžil nové objevy, které ovlivní budoucnost.

Do 17.2. je Merkur v konjunkci se Sluncem: téma pohledu do své minulosti. Ta má být osvobozena skrze uvědomění a široký přehled souvislostí – ústřední téma. Návrat minulosti, aby bylo rozhodnuto, kam bude směřovat další směr života.

Slunce a Merkur v harmonickém aspektu na Marse ve Vahách symbolizuje příliv energie, odhodlání a schopnosti rozhodnout se po dobrém zvážení obou polarit. Jasný směr. Tento aspekt pomáhá překročit strach (kvadratura Saturna na Slunce a Merkura). Mars dodává životní sílu, odolnost a potřebu posunout se dál. Je potřeba udělat dobře zvážený čin. Energie by měla být vedena k dotažení nedokončených věcí, dořešení minulosti a nevyřčeného vysvětlení.

15.2. nastává úplněk hned po půlnoci, proto úplněk působí již 14. 2. Luna ve Lvu v opozici na Slunce a Merkura ve Vodnáři symbolizuje propojení srdce a mysli. Vyhněte se strachu, je to jen zkouška síly vašeho srdce a odhodlání. Tma a strach existuje jen v mysli. Strach se objevuje tehdy, když se naše duše může dostat k nějakému daru (osvobození, nalezení svého já, …). Dar můžeme dostat tehdy, když překročíme svůj strach, zaktivujeme svoje síly natolik, že dokážeme překročit svůj stín. „Zasvěcenec“ nemůže dostat dar, když nedokáže překročit svůj strach. Když se objeví u vás strach, vzpomeňte si, že stojíte u velkého daru a strach vás přišel zasvětit do hloubky síly a schopností.

Přeji vám dostatek trpělivosti a hlavně bdělosti.
Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz


UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.




https://personalnibiodynamika.estranky.cz/clanky/akce/vnitrni-usmev-uzdraveni-i.---sobota-1.3.2014--9-30-16-h--brno-jakubske-1---700--.html

https://personalnibiodynamika.estranky.cz/clanky/akce/

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?