Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období od 13.1.2014 do 19.1.2014

13. 1. 2014

 Horoskop na období od 13.1.2014 do 19.1.2014

 

Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče.
Jan A. Komenský

Na cestě

Slunce se pomalu odpoutává na začátku týdne od Venuše. Dostane se do opozice s Černou Lunou a budou probíhat trochu podivné věci, dalo by se to nazvat „osudovost“. Jestli bude pozitivní nebo negativní, je velmi individuální. Určitě naslouchejte znamením, nabídkám a zároveň se objeví pokušení. „Záhadně“ se vždy objevíte na správném místě, budete tam vždy dovedeni okolnostmi.
Objeví se vaše emocionální reakce, která by se dala pojmenovat, že zareagujete jako malé dítě, nezrale. To souvisí se zafixovanou reakcí z dětství, kde se po vás chtělo reagovat jako dospělí, tam jste nemohli přirozeně dozrát a zůstali jste v dětské reakci i v dospělosti. Pokud se vám tato reakce objeví, radujte se! Můžete ji přijmout a přepsat.

Připravte se, že v tomto týdnu si snadno naběhneme na egouška svého nebo druhých. Bdělost.
Vzhledem k tomu, že Slunce je poslední týden v Kozorohu, tak procházíme kontrolou, jak jsme zralí a zodpovědní.

Úplněk nastává krátce po půlnoci z 15. na 16. 1., proto vliv úplňku budete silně pociťovat již 15. 1.
Právě 15.1. nastává přesný aspekt Slunce v opozici s Černou Lunou. Světlo vynese nejcitlivější místa emočních bolestí na světlo. Na druhé straně se můžete dotknout své síly, jak lehce je překonat.
Budete mi věřit, když vám řeknu, že ve skutečnosti temnota neexistuje? Že existuje pouze v naších myslích?
Úplněk tento proces jen více zvýrazní.

Merkur vstoupil do znamení Vodnáře a naše mysl je více otevřená, svobodomyslná, originální a schopná nových vizí. Ve spojení s Uranem je podpořeno osvobození od starých mentálních vzorců.
Pokud chcete udělat věci jinak, tak konejte. Velmi dobře se během tohoto týdne bude meditovat, nalézat nové inspirace, nové cesty řešení a překvapení.

O víkendu se již projeví dynamický aspekt mezi Jupiterem a Uranem. Nové poznání, ke kterému nás okolnosti života popostrčí. Pokud si za každou cenu budete chtít dělat pouze to, co vám vyhovuje a nedokážete se pokorně přizpůsobit vyššímu vedení, tak o to přijdete nebo cesta k růstu bude přes nepříjemný prožitek.

Dynamický aspekt mezi Venuší v Kozorohu a Marsem ve Vahách (do 27.1.)symbolizuje nedorozumění mezi mužem a ženou, ve vztazích bude panovat napětí, nedorozumění a hádky. Láska je v rozporu s fyzičnem, může se dát přednost fyzické přitažlivosti nad city.
Je vědecky dokázáno, že duševní souznění mezi mužem a ženou je na základě fungování chemie mezi nimi. Pokud by mezi nimi nefungovala chemie, nedošlo by k duševnímu souznění. Takže problém je pak někde jinde, když máte pocit, že si s druhým rozumíte jen v jedné oblasti, emoční či fyzické.
Vše, co mezi mužem a ženou bylo potlačeno, vyjde na povrch, pročistí se vzduch a někdy to může být velmi nečekané a bouřlivé. V této době není vhodné navazovat vztahy, protože by to přineslo hodně nedorozumění.

Přeji vám dostatek trpělivosti. Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horoskop na období od 6.1.2014 do 12.1.2014

DOZRÁVÁNÍ. Co si nedovolím projevit?


Velká T-kvadratura se uvolňuje. Zůstává dynamický aspekt mezi Marsem a Jupiterem, který podporuje plýtvání a propadání slabostem charakteru.

 

Slunce v opozici na Jupitera symbolizuje zveličování a sklony k přehánění. Nevidíme život objektivně. Co je příznivé, že retrográdní Venuše se dostane do konjunkce se Sluncem. Tento týden budou velmi aktuální vztahy, hodnoty, peníze a radosti. Tím, že je Venuše retrográdní, znamená, že se zde přepisuje, přehodnocuje, uvědomuje se, že láska, hodnoty, peníze a radost mají jinou podstatu, než jste si mysleli. Venuše v Kozorohu je přísná, náročná, studená a velmi morální. Venuše v tomto znamení svým způsobem „trpí“. Veselost, spontánnost je zde velmi omezena povinnostmi, zodpovědností a morálkou. Zde se Venuše nemůže projevit ve své síle, zároveň na druhé straně zde Venuše zraje, stává se moudrou, láskyplnou a především stabilní.

Procházíme velmi důležitým obdobím zrání lásky a hodnot. Vztahy až do začátku února mohou stagnovat, nemůžete dopředu a ani odejít. Je to tak v naprostém pořádku. Můžete si uvědomit novou úroveň lásky, vztahů a hloubky citů. Opustíte, co se má a jak se to má žít.

Zodpovíte si, co ve skutečnosti chcete žít. Jen budete muset ještě chvilku vydržet, než se to bude moci dát do hmoty. Venuše je do 31.1. retrográdní a do této doby působí zvnitřněně, uvnitř nás, nemůže se projevit ven. Niterná přehodnocování, zrání a silná uvědomění, která bortí starou krystalizaci hodnot, lásky a forem partnerství přinesou rozpady partnerství tam, kde se to již dále nemůže pohnout, vztah se rozpadne. Na druhé straně vzniknou partnerství tam, kde byste je nečekali.

Vzniknou partnerství, která budou dlouholetá, pevná, hluboká, obohacující a velmi vážená.
Stejný proces bude probíhat v našich hodnotách. Jednoduše překročíme staré formy. To, co již nestojí na naší vnitřní pravdě, padne, a tím projevíme své skutečné potřeby. Chceme žít jinak, než nám bylo předkládáno. Mladí lidé si nedělají tolik starostí, co na to řeknou druzí, když žijí jinak, než přikazuje společenská norma. Ale lidé středního věku a výše se ještě příliš nechávají omezovat postojem: Co na to řeknou druzí, jak budeme vypadat? Ještě nejstarší generace má hluboce zakořeněné tyto postoje a „tlačí“ na mladší generace, aby tyto staré pořádky byly udrženy.
Přiznejte si, jak je pro vás těžké svým rodičům říci pravdu, čemu věříte, co chcete nebo již „tajně“ žijete, a jak je těžké odmítnout jejich pravidla. O čem se bojíte s druhými mluvit? O svých nových hodnotách, víře, vnímání a svých vizích.

Leden je zde na to, abyste si toto vše ujasnili a v roce 2014 přijali pohyb vpřed. Kdy jindy než v tomto roce jít s pravdou ven?! Utajování a zamlčování již není umožněno. Okolnosti života vám nedají pokoj, pokud nepřijmete výzvu žít pravdu svého duchovního srdce.

Přeji vám láskyplný týden. Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz


Děkuji všem klientům a příznivcům horoskopů za Vaši důvěru a otevřenost.

Přeji Vám do roku 2014, ať každý Váš krok v životě je veden láskou, světlem, pravdou a vírou.

Ať naleznete v sobě Ráj, který kolem sebe budete šířit.

S láskou a vděčností Petra Nel

 

Náhledy fotografií ze složky Brno Obřany - Hradiště a kostel

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář