Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období od 10.2.2014 do 16.2.2014

10. 2. 2014

 

 

PŘEKROČENÍ VLASTNÍHO STÍNU

Alej

Slunce v kvadratuře na Saturna (do 16. 2.) symbolizuje zastavení, překážky a komplikace. Objevují se strachy. Černá Luna je spojena v dynamickém aspektu s Marsem, a tím je posíleno ego, vůle, vztek, nenávist, agresivita a pud.

Tato kombinace aspektů může způsobovat těžkost života, kterou chceme ovládat skrze ego. Je zasílený vliv ega, sobectví a nenávisti. Strach, který působí nevědomě, způsobuje potřebu útoku. Obrana je útok a to dříve než se skutečně něco projeví. Jen na základě strachu, který není opodstatněný. Zabíjete posla dříve, než vám předá zprávu. Pocit ohrožení! To je ten důvod, proč se potřebujete bránit a je jedno, co k vám přichází, ale vy to ze strachu „zabíjete“. Pak nastává pocit provinění a potřeby svůj prohřešek napravit a začnete se angažovat pro druhé. Je to ale jen kompenzace viny a skryté lítosti.

Pokud je někde potlačena agresivita, dostane se na povrch. Bude se objevovat více nasilných činů a hádek.

Příznivý aspekt Merkura v konjunkci s Neptunem přináší milost, požehnání a nabídku pomoci shůry. Je zbytečné se bát.

Stále trvá z minulého týdne konstelace: 7.2. Merkur začíná být retrográdní v Rybách (do 13. 2.) – navrácení se zpátky, regrese. Budeme „nuceni“ se vrátit zpátky a přehodnotit své postoje, mentální vzorce. Tím, že v tomto týdnu je Merkur v Rybách, se mohou otevírat hloubky nevědomí, kde leží mentální vzorce a postoje. Je nutno přepsat stará rozhodnutí a přesvědčení, která vás ovládají a určují okolnosti vašeho života, aniž byste o tom věděli.

Během této doby se budou objevovat velmi silné sny, které mohou mít známky právě regrese, navrácení se do minulosti. Mohou se objevit nedořešené záležitosti. To, co nebylo dovyřčené. A zároveň to může jít až do minulých životů, pokud kořen přesvědčení je až tam.

3.2. Merkur vstupuje do Vodnáře a stále je retrográdní. Merkur ve Vodnáři mění se způsob přemýšlení – z pocitového přechází do Uranské vzdušné kvality, kde dává Merkuru široký prostor, aby se mohl v různých dimenzích času a prostoru projevit, uvědomit, poznat. Přirozeně má potřebu prozkoumávat minulost, aby z ní vytěžil nové objevy, které ovlivní budoucnost.

Do 17.2. je Merkur v konjunkci se Sluncem: téma pohledu do své minulosti. Ta má být osvobozena skrze uvědomění a široký přehled souvislostí – ústřední téma. Návrat minulosti, aby bylo rozhodnuto, kam bude směřovat další směr života.

Slunce a Merkur v harmonickém aspektu na Marse ve Vahách symbolizuje příliv energie, odhodlání a schopnosti rozhodnout se po dobrém zvážení obou polarit. Jasný směr. Tento aspekt pomáhá překročit strach (kvadratura Saturna na Slunce a Merkura). Mars dodává životní sílu, odolnost a potřebu posunout se dál. Je potřeba udělat dobře zvážený čin. Energie by měla být vedena k dotažení nedokončených věcí, dořešení minulosti a nevyřčeného vysvětlení.

15.2. nastává úplněk hned po půlnoci, proto úplněk působí již 14. 2. Luna ve Lvu v opozici na Slunce a Merkura ve Vodnáři symbolizuje propojení srdce a mysli. Vyhněte se strachu, je to jen zkouška síly vašeho srdce a odhodlání. Tma a strach existuje jen v mysli. Strach se objevuje tehdy, když se naše duše může dostat k nějakému daru (osvobození, nalezení svého já, …). Dar můžeme dostat tehdy, když překročíme svůj strach, zaktivujeme svoje síly natolik, že dokážeme překročit svůj stín. „Zasvěcenec“ nemůže dostat dar, když nedokáže překročit svůj strach. Když se objeví u vás strach, vzpomeňte si, že stojíte u velkého daru a strach vás přišel zasvětit do hloubky síly a schopností.

Přeji vám dostatek trpělivosti a hlavně bdělosti.
Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz


 

 

 

Horoskop na období od 3.2.2014 do 9.2.2014

 

Zralá hodnota – boří vzorce přesvědčení v mysli.

Oheň a voda

Venuše přestala být retrográdní 1. 2., a tím byl dokončen proces přehodnocení svých hodnot, citů a lásky.

Pokud Venuše někde nebyla ve zralosti, měla dospět a dostat se do zralé hodnoty. Pokud jste někde dávali příliš, uzrál pocit hodnoty sebe sama, svých citů a toho, co nabízíte druhým, se naplnilo a řeklo se „dost“.

Pokud někdo nebyl ochoten dát, vložit, být přístupný ke změně a především k přijetí zodpovědnosti za své city, zákonitě si tím zahrává s city druhých a stává se bezohledným. Neochota dát a vytvářet přinesla odejmutí. Nedostane nic, objevila se ztráta. Vesmír neplýtvá energií. Právě ve spolupráci, ve vztazích se toto nevyhnutelně projevilo.

Dozrála hodnota.

Proto v minulém týdnu bylo uvedeno vše na správné místo. Vše, co se týká lásky, hodnot, peněz, tvoření, harmonie a radosti. Vše, co nebylo v harmonii, skončilo. Dávání a přijímání má být v rovnováze, tím je to oboustranně obohacující. Nikdo není poškozen, zneužíván, vyvýšen ani ponížen.
Právě naše vnitřní hodnoty určují směr a chování v životě. Když něco pro vás není důležité a hodnotné, nejste ochotni pro to něco udělat. Tam, kde je pro vás důležitost a hodnota, jste ochotni vkládat svoji pozornost, vůli a konání. Vaše konání ukazuje vaši vnitřní pravdu, vaše hodnoty, city. Ukazuje, čemu dáváte přednost.
Tím, že Venuše je v konjunkci s Plutem, prochází tento proces na nejhlubší úrovni a je již materializován, zviditelněn. Právě do konce ledna se vše dělo spíše tak skrytě, čemu dáte hodnotu a čemu ne. Pro co se rozhodujete – konfrontace mezi strachem, omezením, odmítáním a láskou – dáváním.
Vyhrálo u vás sobectví nebo láska?

V tomto týdnu, kdy ještě působí kvadratura Urana na Venuši, mohou proběhnout rychlé a nečekané obraty v lásce, ale je potřeba konat, realizovat. Jak přejde tento týden, možnost na rychlé řešení, vyjasnění a změnu pomine. Pak si budete muset případnou změnu dlouho „odpracovat“.

Slunce, které se dostává do kvadratury se Saturnem, ukazuje na objevení překážek a komplikací. Bude potřeba v sobě objevit hodně pokory. Jste prověřováni v oblasti vnitřní svobody, být věrný sám sobě, své pravdě. Vodnářská energie je více stahována do praktického využívání. Můžete vnímat zpomalení.

Po celý týden je Merkur (mysl, komunikace) v konjunkci s Neptunem. Mysl je více abstraktní, ovlivněna pocity. Probíhání léčení mysli, rozpouštění… Zákonitě na základě změny hodnot „musí“ proběhnout změna mysli, rozboření starých přesvědčení. To jde ruku v ruce.

7.2. Merkur začíná být retrográdní v Rybách (do 13. 2.): navrácení se zpátky, regrese. Budeme „nuceni“ se vrátit zpátky a přehodnotit své postoje, mentální vzorce. Tím, že v tomto týdnu je Merkur v Rybách, mohou se otevírat hloubky nevědomí, kde leží mentální vzorce a postoje. Je nutno přepsat stará rozhodnutí a přesvědčení, které vás ovládají a určují okolnosti vašeho života, aniž byste o tom věděli.
Během této doby se budou objevovat velmi silné sny, které mohou mít známky právě regrese, navrácení se do minulosti. Mohou se objevit nedořešené záležitosti. To, co nebylo dovyřčené. A zároveň to může jít až do minulých životů, pokud kořen přesvědčení je až tam.

Přeji vám mystický týden. Petra Nel Smolová

www.astrologiepetranel.cz


UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?