Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 8. 9. – 14. 9. 2014

8. 9. 2014

 

 

Horoskop na období 8. 9. – 14. 9. 2014

 

Hra mysli

 

 

zonglovani.jpg

Tento týden je na první pohled horoskop vcelku harmonický a nenáročný. Hlavním tématem bude hra mysli a podle toho, jak prohlédneme hru mysli, se dále projeví pozitivní aspekty. Ale je to jen na první pohled, věci nejsou takové, jaké se zdají být, protože nás chtějí zmást, abychom nebyli bdělí. V nitru se objevuje přetlak myšlenek bez udání příčiny zvenčí. Kolem vás se nic závažného neděje, ale uvnitř se stále něco děje a řeší…

Silným aspektem je úplněk 9. 9.2014, který „zabarví“ prožívání v období 8. – 10. 9. v daném tématu úplňku. Následně na to se projeví velký nápor Uranské energie a zásahu přírodního zákona ve dnech 10. a 11. 9. 2014.

Nyní vše prochází skrze tělo, objevují se nemoci, únava nebo problémy s penězi a hmotnými věcmi. To je známkou, že vše jde až do podstaty buněk, do nejhmotnější úrovně.

Slunce v Panně v opozici na Chirona 7. – 12. 9. zviditelňuje bolestné téma duše: osamělost, ztracenost a odpojenost od celistvosti. Černá Luna ve Lvu symbolizuje vyčlenění z blaženosti, které někde v nás vzniklo z postoje: já nemohu být dítětem božím, já si nezasloužím být jedno s Bohem, já se trestám, a proto jsem se oddělil od Boha – a spoustu jiných postojů, které si individualizované malé já vytvořilo, když odcházelo z celistvosti na zem. Nejbolestivějším tématem je vydělenost, oddělenost. Může se stávat, že procházíte hezkými událostmi, ale vy je necítíte, neprožíváte, protože se muselo zavřít srdce, aby člověk neprožíval bolest, ale tím se srdce zavřelo i radosti a lásce.

A právě díky pozici Slunce a Chirona se tato zranění objevují a zesilují toto téma úplňku, protože Luna přichází do konjunkce s Chironem v Rybách a Slunce tento prožitek odhaluje. Můžeme projít prožitkem ztracené duše, zapomnění, nemožnosti prostoupení, spojením se s ničím (ani s pocity, ani s člověkem či jemnohmotným světem…)

Ztracená duše mezi světy a to může zaktivovat paniku, zoufalství a strach.

Všechny duše mají v paměti tento zápis.

Uvědomte si, že to není pravda tohoto okamžiku. Je to emoční hra. I toto je zápis v lidské přirozenosti. V této chvíli můžete nahlas říci: „Mé srdce (duše) patří světlu“, a propojit se se Sluncem. Nebo použijte nějakou mantru, která vás propojuje se světlem. Nebo jít do přírody a uvědomovat si, že jste její součásti a jen být.

Toto prožívání je jen „emoční hrou „ a hrou mysli. A vy nejste emoce a ani mysl. To není vaše pravá podstata! Vy jste čisté vědomí, a proto se na emoce a myšlenky dívejte jako na projekční plátno.

Merkur je v kvadratuře s Plutem, mocenská hra mysli. Mysl je velmi aktivní a potřebuje ovládat, kontrolovat a dosáhnout svého. Je potřeba zmínit, že myšlenky, které se vám objeví, ne vždy pochází z vás. Vyvoláním strachu, obav, vzteku se stáváte ovladatelní a manipulovatelní. Dívejte se na své myšlenky, že nejsou vaše, pozorujte je. Nechte je projít jako chodce, který prochází kolem vašeho domu. Vyhněte se posuzování myšlenek a zkoumání. I taková myšlenka existuje. A usmějte se.

Nadále se budete dostávat do situací a okolností, které budou „nahrány“, abyste to tak viděli, aby to tak vypadalo. Proto je potřeba hodně bdělosti, abyste rozpoznali a hlavně se vyhnuli vtáhnutí do nejasností, domněnek a zvláštních her, kde hlavní slovo má iluze a pokřivení.

V poslední době se objevuje prožívání hodně temných stránek v sobě, pud sebezáchovy vynáší i ten nejhlubší pocit schopnosti druhého zabít. I to každý má v sobě, jen si to přiznejte. Neodsuzujte se za to, vyhněte se strachu ze sebe, pocitu viny, že jste takového pocitu schopni. Je to ve škále možností v lidské přirozenosti. Tak to je. Když to máte přijaté, pak tím pádem svobodné a vy se rozhodujete, že již tím nejste ovládáni. Pak v jednání s druhými projevujte, prociťujte laskavost. Velkou milostí je, že tyto pocity prochází jen skrze sny. Děkujte za ně.

V horoskopu je dostatek podpory udržet si schopnost vidět za závoj iluzí. Stále působí harmonický aspekt Jupitera s Uranem, který vede k růstu, expanzi a vývoji. Aspekt štěstí, hojnosti, vývoje vědomí, odhalení pravdy, nové ideje, nové příležitosti.

Merkur v opozici s Uranem 9. – 17. 9.: Merkur je nižší mysl a Uran je vyšší oktáva Merkura, tedy vyšší mysl (vědomí). Do konfrontace se dostane nižší mysl s vyšší myslí. Uran přináší jiný pohled, pravdivý pohled a ukáže, že je vše jinak. Uran je změna, osvobození skrze chaos, rozbití starého mechanismu nižší mysli. Uran je PRAVDA.

Můžete pociťovat velké bolesti hlavy, napětí, neklid, nesoustředěnost, nespavost.

Můžete mít pocit, že místo hlavy máte otevřený trychtýř a vaše mysl nemá ohraničení, což může způsobovat pocit zmatku a pocitu: nic nevím. Tok informací bude tak velký, že pustíte analyzování, potřebu všemu rozumět a hledat řešení. A vy si prožijete chaos, prázdnotu mysl. Pokud to tak bude, radujte se, protože jste vystoupili z nižší mysli.

Je potřeba dávat velký pozor na silnicích. Objeví se hodně nehod, úrazů, řezných ran, technických poruch, spálení elektrických přístrojů.

Na přelomu 10. a 11. 9. bude tato energie nejsilnější. V noci se mohou objevit sny, které odhalí pravdu, někteří budou trpět nespavosti a přebytkem energie, kterou je potřeba dát do tvůrčí práce. Vize, vhledy a nápady si zapisujte. Objeví se náhlá uvědomění, propojení souvislostí a odhalení pravdy. Náhlé změny.

Zároveň je možnost projevení rebelských sklonů, unáhlených reakcí a nečekaných kroků. Výbuchy emocí.

Venuše se 11.-18. 9. dostává do trigonu s Plutem: prohloubení lásky, intenzivní prožívání citů a velký vliv působení ženské energie Lásky. Když v této době dokážete posilovat Lásku a vysílat ven, dokážete rozvibrovat kolem sebe i toto téma ve svém okolí.

Slunce v sextilu se Saturnem pomáhá udržet pevnou půdu pod nahoma. Cesta vědomého člověka je praktikování. Umění zacházet sama se sebou a prakticky konat, a pak uvést do hmoty.

Jsme vedeni několikanásobně více pracovat se svými emocemi, myšlenkami, abychom se udržovali v čistotě a odolali strachu a úzkostem. Proto můžete mít větší potřebu meditovat, vyhledávat vědomé lidi, být na Slunci a očišťovat se vodou, být v přítomností vody, v přírodě, v tichu.

Na konci vlastně zjistíte, že se vlastně nic tak moc nedělo, jen to byly velmi aktivní programy Matrixu.

Věnujte pozornost světlu, lásce a usmívejte se na druhé.

Petra Nel Smolová

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 




Horoskop na období 1. 9. – 7. 9. 2014

 

Tam, kde je otevřeno, se může vstoupit…


Mars se odpoutává od Saturna a intenzita konjunkce se do neděle rozpustí. Opozice Slunce a Neptun též ztráci již vliv a Venuše odchází od Černé Luny. Všechna silná postavení se uvolňují.

Naopak Slunce se dostává do trigonu s Plutem, kde se zviditelňuje odhodlání, síla a odvaha. Dostáváme se k jasnosti díky odkrytí závoje. Potřebujete něco zásadního řešit? Tento týden k tomu máte ten nejmocnější a nejsilnější aspekt. Panna vede k čistotě a dokonalosti a díky tomu vše bude odvedeno precizně.

Je pravdou, že ráno 1.9. bude plné stresu, překážek a napětí. Bohužel školáci tento začínající rok mají ve velké nechuti a škola je bude stát velké úsilí.

Jupiter v harmonii s Uranem předznamenává nové obzory, možnosti, které povedou k vývoji a k větší svobodě. Náhlá uvědomění, nový pohled, pochopení a osvobození. Štěstěna zasahuje tam, kde je ochota se vyvíjet, být otevřený a ochota opustit svou zkostnatělost. Prozřetelnost nám zasáhne do života, často to komentujeme: „To byla ale náhoda, štěstěna!“ Nic není náhodou a věřte, že pokud dostanete zásah štěstěny, že jste si ho zasloužili, aby vám bylo pomoženo a bylo urychleno.

Tento aspekt bude trvat až do půlky října. Však od začátku října se přidá určitá blokace od Saturna.

Proto silnější vliv je v září. Přichází růst, sbírání plodů. V tomto měsíci se ukáže výsledek předešlých měsíců. Duchovní růst.

Září vás povede k rozdělení plodů: na uskladnění, na okamžitou spotřebu a na vyhození zkaženého. Je potřeba udělat pořádek. To, co má být dokončeno a uzavřeno, tak to je potřeba udělat do podzimní rovnodennosti.

Merkur 2. 9. vstupuje do znamení Vah, tento týden se mysl dostane do větší harmonie a klidu.

Venuše vstupuje do znamení Panny 5. 9. a vytváří opozici s Neptunem.

Velmi aktivní je Anděl Amor :) , objeví se hodně zamilovanosti a poblouznění. Do stávajících vztahů se může vrátit romantika, nebo po ní budete více toužit. Tak nečekejte, až ten druhý začne a udělejte první kroky vy.

Přeji vám krásný týden. Tam, kde je otevřeno, se může vstoupit…

Petra Nel Smolová




 

 

Horoskop na období 22. 8. – 31. 8. 2014


Být tím, kým JSEM


Mars se dostává do konjunkce se Saturnem ve Štíru do 7. 9., energie se dostává pod silnou kontrolu řádu a systému. Je omezena fyzická energie a objeví se únava a vyčerpání, pokud se energie nevede zacíleně a konstruktivně. Mars symbolizuje energii, vůli, ego, prosazení a agresivitu, to vše má projít zralostí a moudrostí Saturna. Získáme to přes omezení, houževnatost řešit podstatné věci a již neuhýbat. Jen tak se můžete dostat kupředu. Objevují se vám komplikace, překážky, zastavování a nemoce? Tam před něčím uhýbáte. Jaké bolesti se chcete vyhnout? Podívejte se, co jste v minulosti nedořešili a utekli od toho, místo toho abyste se postavili tomu čelem a hledali řešení. Přiznejte si bolest a projděte skrze ní. Těžkosti jsou nám dávany, abychom se vyvíjeli, ne, abychom utíkali.

Pokud utečete, jednou vás vaše bolest dohoní a to v silnější situaci.

Nyní díky konjunkci Saturna s Marsem ve Štíru máte k dispozici velkou sílu proniknout až k podstatě problému, kde je kořen příčiny bolesti a máte schopnosti velké transformace. Chcete-li ji odhalit, pak je potřeba se rozhodnout a postavit se čelem. Pak žádejte, ptejte se, modlete se, aby vám bylo odhaleno. Přijde k vám člověk, který vám s tím pomůže. Přijde sen, který vysvětlí. Přijde znamení, které přinese uvědomění…Využijte všechny dostupné techniky.

Prozřetelnost podporuje veškerý vývoj k poznání a odhalení, co vás svazuje a trápí.

Potřeba je velká touha po odhalení, houževnatost a nezlomnost v hledání, tak dlouho se ptát a klást otázky…Protože ten, kdo se ptá, je připraven na odpověď. A pak se musí s důvěrou odevzdat vyšší moudrosti, že odpověď, poznání, pomoc přijde v té chvíli, kdy se odevzdáte náruči vyšší vůle. Stejně tak jako malé dítě s rozbitým kolenem do matčiny bezpečné náruče.

Nejdříve je potřeba vytvořit kroky, pracovat, rozhodnout se a výsledek odevzdat.

Můžeme konjunkci přirovnat k mistru karate. Vědomé použití každé části těla a pak zastavení pohybu, dostání se do klidu a energie pracuje dále sama a následně po zastavení, znova vědomě rozpohybovat tělo k přesnému vědomému účelu. Vím, jak a proč používat energii.

V negativním aspektu se energie projeví jako nezlomná zášt, nenávist, krutost a pomstychtivost. To se projeví tehdy, když potlačíte emoce, bolest, zranění a odmítnete ji (bolest). Když ji zavřete do svého sklepení, kde jako divoká šelma bude řvát, pak navenek se projeví zákeřnost, tvrdost, pasivita, sebelítost vůči sobě a bezcitnost vůči druhým.

Venuše je v kvadratuře s touto konjunkcí a objeví se hodně osudových událostí ve vztazích. Vztahy procházejí velkou katarzí. Venuše v konjunkci s Černou Lunou ukazuje na téma: být odmítnut, či odmítnout. Ve skutečnosti je to o sebepřijetí. Ženy budou působit až fatálně, objevuje se velmi silná přitažlivost a objeví se hodně nevěr na základě jen pudu. Pokušení. Zkouška lásky, jak obstojí skutečné city. Dynamická tvůrčí energie vynese hodně skrytého, až se budete divit, co ve vás je.

Vše povede k tomu, aby lidé, kteří mají být spolu, byli spolu, a kteří nemají, aby se jejich cesty rozešly.

Slunce vstupuje 23. 8. do znamení Panny. Ta, která potřebuje mít jasno.

Slunce je cesta, přes jakou energii se udržet na cestě. Je to cesta jasnosti, čistoty, panenské energie, pravdivosti, střízlivosti a dokonalosti. Chtějte co nejvíce, mějte vznešené ideály, vize, myšlenky, které překračují vaši malomyslnost, vaše malé já, chtějte jen to Božské, čisté, požehnané…..

Slunce vytváří opozici s Neptunem v Rybách, často budeme mít pocit zastřenosti, závoje, který nejde prohlédnout. Snadno člověk podlehne iluzi a domněnkám. Opatrně na nejasné informace, domněnky, pokud něčemu nerozumíte, přímo se zeptejte u zdroje. Nenechte se zmást a svést z cesty. V této době má velmi silný vliv alkohol, návykové látky a léky – působí mnohonásobně více.

Je to o úniku z reality a nechtít řešit. To je snadná cesta, která ale nic nepřinese, jen vás to povede k zabloudění a ke ztracení se, k sebezapomnění.

25.8.nastává novoluní v Panně. Sabiánský symbol novoluní:,, Dva andělé strážní.“

Klíčová myšlenka: Neviditelná pomoc a ochrana v období krize.

I když to nebere vědomí jako fakt, je člověk obklopen duchem jako ryba vodou. Andělé, dévové a podobné bytosti jsou zbytostnělými formami ducha. Každá jemnohmotná bytost má své místo a účel. Mají vědomí, ale nejsou „svobodnými“ v lidském smyslu – to jest, nemohou svobodně být tím, čím nejsou. Jsou tím, kým jsou, znají své místo, oblast působení, respektují a ctí hierarchii jemnohmotného světa a znají své schopnosti. Jsou nástroji Ducha nejvyššího.

Symbolika novoluní ukazuje na potřebu si uvědomit, že nás jemnohmotný svět obklopuje, a že v době krize a nejen tehdy, můžeme požádat o pomoc, podporu, sílu, energii. Když odevzdám, jak mi mají pomoci a k čemu to má vést? Pokud toto neodevzdáte, nemůže vám být pomoženo.

V době krize o to více bychom měli pracovat se světlem, modlit se, meditovat, promlouvat s Bohem a udržovat v sobě čistotu emoční a mentální. Tak snadněji náročnou dobou projdete.

„Ať mé lidské je prosvětleno čistým vědomím a ať usadí se toto čisté vědomí v každé mé buňce.“

My často požadujeme od jemnohmotného světa hmotné věci, řešení situací, a když se dostatečně pročistíme, pozvedneme, vše ostatní přijde samo, vše se vyřeší.

Lidé to chtějí většinou opačně, a pak se stále stojí na místě a nic se děje. „Proč se nic nemění, když tolik na sobě pracuji, medituji, modlím se ….?“ Protože stále chcete jen to lidské, až budete chtít to božské a začnete proto pracovat, změní se okolnosti vašeho života.

Ten, kdo má velké božské ideály a sny, dostává velkou božskou pomoc, ten, kdo má malé lidské chtění, dostává nízkou energii, která odpovídá jeho přáním.

V době krize, náročného období jsme více vedeni ke své duši, aby začala využívat svoji sílu.

Buď spadnete do role oběti a vše se jen zhorší a nebo krize s vámi zacloumá natolik, že se dostanete k síle své duše a následně k propojení s Velkým Duchem. Tady máte svobodnou volbu: být tím, kým nejste nebo se probudit a začít být tím, kým jste.

Posílám světelné obejmutí, ať lidské je prostoupeno božským.

S láskou Petra Nel

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 


AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY