Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 6. 2. - 12. 2. 2017 a dva týdny zpět

8. 2. 2017

týdenní horoskop

 

img_0044.jpg


Horoskop na období 6. 2. - 12. 2. 2017


Naděje


Slunce se dostává do harmonických aspektů s Jupiterem a Saturnem, které působí do 18. 2. Přichází úspěšný základ pro všechna jednání a snahy. Přichází optimismus, naděje a otevřenost. Jupiter je planeta štěstí a vývoje. Toužíme po posunutí se, a proto s důvěrou vyjdeme ze sebe do světa. Pozitivním přístupem přitáhneme pozitivní okolnosti, které jsou cestou k vývoji a expanzi. Jupiter se 6. 2. stává retrográdní do 9. 6., kdy jsme vedeni k přehodnocení, a především k zmoudření. Jupiter je ve Vahách, přehodnocení a zmoudření se tak týká partnerství, spolupráce, práva, spravedlnosti, politiky.

Saturn symbolizuje pevnost a stabilitu. Schopnost být konstruktivní a systematický vede ke konkrétním výsledkům. Do 18. 2. můžeme udělat velmi mnoho práce, která se v předešlém čase nedařila. K tomu přispívá Venuše v konjunkci s Marsem v Beranu, tvořivá a jiskřivá energie vede k akci. Potřeba být aktivní a činorodý. Oživí se vztahy a seznamování bude snadné a jiskřivé.

Merkur vstupuje 7. 2. do Vodnáře a mysl dostane nadhled a objektivitu. Jen opatrně na nepříznivou polaritu, která vede k odpoutání mysli od reality. Pak se snadno stanete vězněm své vlastní mysli, ve své virtuální realitě. Odpojíte se tak, že ztratíte kontakt se svým prožíváním a nedokážete nic dávat do hmoty. Pokud se mysl nepropojí se srdcem, nelze tvořit ve hmotě. Zůstává vše jen ve slovech.

8. 2. se Merkur dostane do harmonického aspektu s Venuší (do 15. 2.), což je příznivé, protože to symbolizuje lásky plné myšlenky, které přejdou do reality. Venuše v Beranu potřebuje akci. Snadno se bude mluvit o citech, o partnerství.

Úplněk nastává o půlnoci z 10. 2. na 11. 2. a nastává polostínové zatmění Luny. Slunce ve Vodnáři a Luna ve Lvu je propojení mysli a srdce. Úplněk je vyjasněním tématu novoluní, které nastalo na sabiánském symbolu: ,,Prapor se proměňuje v orla.“ Klíčová myšlenka: Dynamické včlenění nových společenských hodnot do individualit, které ztělesňují jejich duchovní potenciál a největší význam. Tento symbol značí oživení toho, co bylo do této doby neživoucí - vize, plán, přání. Vidět nový archetyp nestačí, musí se do něho vdechnout život, vdechnutí je učinění, uskutečnění. Ten, kdo „vidí“, musí „učinit“. Neosobní je dynamizováno a stává se ústředním.

Tak se ukáže, jak umíme dávat věci do reality a co nedokážeme, pokud jsme ještě nedozráli.
Stále působí T- kvadratura (Jupiter, Uran, Pluto). Slunce nyní vytváří příznivý aspekt k Jupiteru a Uranu, které jsou v opozici. Dává šanci nalézt novou cestu ke schopnosti být sám sebou, a přitom být ve vztahu, spolupracovat, být respektován, být rovnocenný. Opozice zviditelňuje rozpor mezi já a ty. Slunce ve Vodnáři dává možnost nalézt nový způsob, cestu, jak dosáhnout oboustranného vítězství a překročit mocenský princip v sobě.
S láskou, Petra Nel


img_0128.jpg

 

Horoskop na období 31. 1. – 5. 2. 2017



Zmatek proč se mi to děje?


V tomto týdnu do 3. 2. působí Merkur v kvadratuře s Uranem a Jupiterem, která způsobuje v myšlenkách nesoustředěnost, roztěkanost a přehlcenost. Nedokážeme se plně soustředit na jednu věc. Stav nevím, nerozumím, nechápu, nepamatuji si, nejsem schopen komunikovat, je v této době normální stav. Objevuje se netrpělivost a zmatené informace. Mysl je pod velkým tlakem a zmatkem.

Venuše v Rybách v harmonii s Černou lunou ve Štíru 31. 1. – 3. 2. přináší téma vyrovnání – harmonie v lásce. Prožitek schopnosti lásky v sobě. Být láskou. Jakákoliv neharmonie – povýšení (závislost), či ponížení (odmítání) lásky v sobě, k sobě a k druhým, bude zviditelněna zásadní okolností. Tato konstelace působí tajemně a nevyzpytatelně, jako když bludičky lákají do hlubin lesa a vy se cítíte omámení, poblouznění a magicky přitahovaní, že až ztrácíte bdělost.

Objevuje se silná touha po velké lásce, což může být velká iluze a klam. Touhy mají být rozpuštěny, opuštěny a odevzdány. V harmonii tato konstelace přináší prožitek bezpodmínečné lásky. Především ženy, které jsou spojeny se svou ženskou přirozeností budou působit magicky, mysticky a přitažlivě. Toto je „osudová“ doba pro vztahy, umění, hodnoty a peníze.

Hromnice, které jsou 2. 2., symbolizují den zasvěceného života – Uvedení Páně do chrámu. Svátek připomíná událost z evangelií (Lk 2,22-38), kdy Ježíšova matka Marie přinesla podle židovského obyčeje svého syna 40. dne po narození do jeruzalémského chrámu, aby jej zasvětila jako prvorozeného Bohu. Zde se setkává s prorokyní Annou a spravedlivým Simeonem, který Ježíše nazval „světlem k osvícení národů“. Tento den je silný a člověk může mít prožitek ujasnění, blesk z čistého nebe ve svém vědomí, pocitu, myšlenky. Ozývá se vyšší vědomí v člověku, které můžete vnímat, když se ztišíte a jste jen sami se sebou.

V tento den nastane konjunkce Luny s Uranem a kvadraturou s Merkurem a opozicí s Jupiterem. Velké napětí, změny, chaos, nehody, technické závady, podrážděnost a rozpor mezi rozumem a citem. Dělat si věci po svém a pouze sám za sebe a pro sebe je v rozporu s Merkurem v Kozorohu, který je zodpovědný za splnění svých povinností, které jsou na něj kladeny, i povinností vůči druhým. Opozice s Jupiterem je napětím mezi přizpůsobením se a ochotou vyjít vstříc druhému na úkor své „sobeckosti“. Ideální čas k prožití si, co to je být ve službě, odevzdat se vyššímu záměru a překročit své osobní zájmy a prospěch. Schopnost překročit svůj osobní zájem, svou sobeckost je velkým zlomem ve vlastním vývoji. Bez této schopnosti nelze udělat nějaký pokrok a vývoj spojený s vyšším záměrem. Dnes si můžete prožít, jak jste na tom se svou schopností překročit své sobectví a druhému posloužit. Dnešek předznamenává možnost prozření, nového pochopení a změny. V podvečer vytvořením harmonického aspektu mezi Lunou a Saturnem zažijeme pocit uklidnění a zralého pochopení celé situace, která vygradovala během dne.

Venuše vstupuje do znamení Berana 3. 2. a vytváří konjunkci s Marsem do 19. 2. Přichází oživení a určité jiskření mezi mužem a ženou, v nás se objeví větší tvořivost, nové podněty a schopnost akce a realizace. Konjunkce v Beranu ukazuje na prožívání ohnivé, vášnivé a rychlé, ale jen do té doby, než se dosáhne svého. Pak zájem opadá a hledá se nové jiskření.

Venuši v Beranu (do 2. 4.) si můžeme představit jako ohnivou, temperamentní, vášnivou a sebevědomou ženu – Lásku, která ví, co chce a nerada se podřizuje. Nebezpečím je, stát se Amazonkou – bojovnicí, která nikoho nepotřebuje. Když se podíváme výhledově na putování Venuše, zůstává v Beranu déle, 4. 3. se stane retrográdní (zpětný chod) a 3. 4.vstoupí zpátky do Ryb, do konjunkce s Chironem do 28. 4. Tato Venušina cesta v Beranu je o nalezení lásky sám v sobě, mít rád sám sebe, přijmout se s láskou a postavit se do konání z lásky, ne ze strachu. Při navrácení do Ryb a do konjunkce s Chironem může být vyléčena hluboká bolest, která člověku brání milovat sám sebe, a tím i milovat druhé. Hluboké vnitřní zranění naší lásky brání prožívat lásku. Toto léčení bude probíhat od 3. 4. do 28. 4. Poté se Venuše navrátí do Berana a můžeme si nově prožít, jak milovat sám sebe a tím milovat druhého. Uvědomit si svou hodnotu, své potřeby, své hodnoty a co v lásce nabízím.

V této době proto mohou být navazovány vztahy, které budou pomáhat vynášet nejhlubší zranění lásky do uvědomění a následně možnost je léčit. Proto, když v této době projdete bolestným vztahem, dívejte se na něj jako na obraz uložený ve vašem nevědomí a nyní je jen zviditelňován skrze člověka, který na sebe vzal tento úkol. Venuše symbolizuje nejen lásku, tento proces se týká také umění, hodnot a peněz.

O víkendu začne pomalu působit harmonický aspekt – Slunce trigon Jupiter, 4. – 17. 2. Přináší pozitivní vývoj a příležitosti. Jupiter, planeta štěstí, hojnosti a expanze, má přinést prohloubení moudrosti a poznání, přináší nové příležitosti a řešení.Díky hlubšímu pohledu na věc můžeme nalézt nové cesty. Důležitá je ochota hledat nová řešení, která povedou k vývoji. Ten, kdo chce udělat změnu, hledá možnosti a ten, kdo nechce, hledá výmluvy. V největší síle bude tento aspekt příští týden. Máme se na co těšit. Neharmonické aspekty na Merkura – mysl skončí. Naopak se mysl dostane do velké síly, kdy myšlenka tvoří a zhmotňuje. Síla slova a myšlenky 5. – 7. 2., harmonický aspekt mezi Merkurem a Černou lunou. V těchto dnech již budete vědět!

S láskou, Petra Nel

 

img_0241.jpg 

 

Horoskop na období 23. 1. – 30. 1. 2017


Přerod myšlenek

 

V tomto týdnu a dnech následujících se objevuje konjunkce Merkura s Plutem, ke které nedošlo během prosince, protože se Merkur stal retrográdní – zpětný chod. Potřebný přerod mysli, postoje, přesvědčení neprošel hlubinným pochopením a člověk se snadno vrátil do starých zaběhlých kolejí.

Dotknutí se nového prožitku, probuzení bylo na chvilku. Navrácení se zpátky ke starým způsobům bylo potřebné, aby se vědomě naplnilo, co a jak člověk žije, uviděl jasně svůj příběh a mohl zvolit jinou cestu. Merkur v konjunkci s Plutem nejsilněji působí 27. – 31. 1. V této době skončí domněnky, představy, „nereálná skutečnost“. Zůstane pouze to, co je pravdivé. To, co je vytvořeno myslí, zemře, to, co je prožito srdcem, zůstane. Zůstane pravda srdce.

Objeví se bolesti hlavy, tlak v hlavě, negativní myšlenky, které budou neustále obtěžovat a těžko se jich budete zbavovat. V této době jsme ovládáni myšlenkami a je na naší vnitřní síle rozpoznat, co je pravdivé a co je projekce a naše výmysly mysli. Zároveň zvenku bude snaha manipulovat s informacemi, aby lidé byli pod tlakem a strachem. Tím se objevují pocity bezmocnosti nebo potřeba mít kontrolu a moc nad druhými. Potřebujeme dojít k uvědomění, že energie myšlenky je silná a tvoří nám výsledek toho, co vnímáme. Pokud chci vidět zlo, vidím zlo, nemohu vidět dobro, i když tam je. Když chcete, vidíte druhého člověka podle své mysli. Ve skutečnosti je to jen projekce vaší mysli, vašich zkušeností. Vidíte odraz sebe. Vnímáte toho druhého na základě svých prožitků. Už předem jste si vytvořili svůj obraz o něm. V době konjunkce Merkura a Pluta všechny tyto projekce mohou skončit, zemřít. Můžete být pak „šokovaní“, že vidíte něco jiného.

V počátku týdne 23. – 26. 1. se Černá luna dostává do trigonu s Marsem. Zde bude zaktivována energie konání na základě vyššího záměru. Směr má být naprosto jasný. Objevuje se příliv silné energie, která přináší odvahu, sílu, nutnost něco napravit, dokončit, přetvořit.

Kvadratura Saturna a Venuše v Rybách 22. 1. – 1. 2., kdy láska, city, hodnoty a lehkovážnost prochází zralostí Saturna. Více nás budou zaměstnávat vztahy. Tato doba nepřeje navazování nových vztahů. Stejně jako Mars v Rybách musel být rozpuštěn, prochází tím i Venuše v Rybách. Má se rozpustit v hloubce citů a vše, co není zralé a hluboké, se objeví jako plytkost, která nemůže člověka naplnit, nemůže naplnit srdce. Může se proto objevit pocit nespokojenosti, pocity nedostatku a nemilovanosti, které povedou k přehodnocení svých citů, hodnot, koníčků a zacházení s penězi. Tento aspekt souvisí s konjunkcí Merkura. Miluji svoji představu nebo skutečnost.

K tomu se pojí důležitý vstup Marse do znamení Berana 28. 1., kdy začínáme nový cyklus realizace. Poslední dny Marse v Rybách jsme byli vedeni k rozpuštění a opuštění forem. Pustit svou vůli, chtění, lpění, přání, abychom se navrátili do celistvosti plynutí. Mars v Beranu přinese potřebnou dávku energie, která povede k realizaci. Nejdříve budeme mít pocit, že se nám do těla vlévá životní energie, chuť něco dělat, být rozhodní, akční, odvážní a divocí. Povede to k jasným rozhodnutím. Tělo je více odolné jak stresu, tak nemocem.

Marsem v Beranu, konjunkcí Merkura a Pluta ve spojení s novoluním ve Vodnáři 28. 1. je třikrát projevena silná konstelace nového zrodu, rozhodnutí, aktivity, počátku.

Novoluní nastává 28. 1. v 1:06 hodin na sabiánském symbolu: „Prapor se proměňuje v orla.“ Klíčová myšlenka: Dynamické včlenění nových společenských hodnot do individualit, které ztělesňují jejich duchovní potenciál a největší význam. Tento symbol značí oživení toho, co bylo do této doby neživoucí – vize, plán, přání. Vidět nový archetyp nestačí, musí se do něho vdechnout život, vdechnutí je učinění, uskutečnění. Ten, kdo „vidí“, musí „učinit“. Neosobní je dynamizováno a stává se ústředním.

Víkendem pomalu začne působit kvadratura Urana na Merkura, která na příští týden předznamenává změny a zrychlení.

Tento týden je o procesu dotahování věcí do konce a připravit si nové podmínky na příští týdny.

Proto je v tomto týdnu důležitá trpělivost, je třeba rozpustit svá chtění mysli, ega a naslouchat jemnému vedení z nitra. Procházíme posledními dny Černé luny ve Štíru do 12. 2. a procházíme „kontrolou“, jestli to, co mělo být přeměněno, transformováno, jestli se tak skutečně stalo.

S láskou, Petra Nel

 

 

img_0538-ploce---.jpg

Autor horoskopu Petra Nel Smolová  http://www.astrologiepetranel.cz

 

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

ZELENÉ ZDRAVÍ

FOTOGALERIE

 

Personální biodynamika ... 

 

 

... průvodce Vaší transformací 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Chřiby Břestek - břestecká skála