Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 26. 5. – 1. 6. 2014

25. 5. 2014

 Horoskop na období 26. 5. – 1. 6. 2014


TVOŘIVÁ SÍLA CELKU


Slunce v Blížencích v kvadratuře na Neptuna symbolizuje zintenzivnění myšlenek, pocit zmatku a nejasností. Proto se držte toho, co chce vaše srdce, co je vaším snem, vizí, ideou a myšlenky ponechte jen proběhnout. Právě novoluní v Blížencích na sabiánském symbolu ukazuje na přemíru pochopení a řízení myslí, logikou. Učiňte svou mysl nástrojem, ne pánem. Proto se více soustřeďte na hluboké pocity, a pak je dávejte do slov, mluvte o tom, co cítíte, jaké jsou vaše ideje, tím tvoříte. Pokud zůstanete jen v mysli, budete se cítit bezmocní a nespokojení. Nesnažte se vše pochopit myslí, stačí věřit. Tím vaše matrice mysli nad vámi ztrácí moc. Stále působí aspekt Venuše v harmonii s Merkurem, což symbolizuje lásku v mysli skrze myšlenky projevit Lásku, laskavost, lidství, soucítění. Skrze mysl vše poznáváme, posuzujeme, hodnotíme, to je prvotní reakce, mysl. Když do mysli vložíte Lásku, tvoříte skrze laskavou myšlenku. Věnujte pozornost své myšlence, do které vložíte laskavost. Hrajte si s tím, zkoušejte se dívat na vše s laskavou myšlenkou. Uvidíte, jak se vám promění den, vaše vyzařování a reakce lidí na vás.

Slunce v trigonu na Marse (do 5. 6.) ukazuje na příliv energie, síly, odvahy a schopnosti jednat. Je potřeba se rozhodnout, vše ostatní se dostaví samo. Právě v tomto týdnu a do poloviny příštího týdne Slunce ozařuje Marse, a tím zintenzivňuje, vynáší a podporuje spojení mezi Marsem a Černou Lunou. Slunce je impuls, který dostává Mars, který čerpá z prazákladní síly tvoření. Slunce vynese na světlo pravdu vašeho srdce 27. 5. – 3. 6. Na počátku je myšlenka, pak slovo, čin a zhmotnění.

Mars se dostává do sextilu s Černou Lunou (do 11. 6.). Dostáváme se k síle, která pramení z jádra země, přírodní síla „nespoutanosti“. Síla, která zachovává harmonii, symbiózu a přirozenost tvoření a vývoje. To, co je slabé, neschopné života, vývoje, přirozeně odumře a stane se humusem, který podpoří výživu všeho ostatního, co má sílu k vývoji a přináší rozvoj. Zesiluje se odvaha srdce, ukazuje se pravda srdce. Člověk žije tak, jakou pravdu nosí v srdci. Když se dotknete svého ohně – světla v srdci, můžete překročit mysl, která se brání svými programy. Mysl je nástroj ega a koná pouze to, co je výhodné pouze pro jedince samotného. Ať je to v zisku, či potřebě se bránit vůči druhým.

V lidském těle je to síla Kundalíny, prazákladní síla člověka, kterou se učíme probouzet a vědomě využívat. Pokud zůstává pouze v dolní čakře, probouzí se silně aktivně: pud sebezáchovy, sexuality, plození a chtění. Když je tato energie využívána skrze vyšší čakry a k tomu právě potřebuje být člověk očistěný již od základních strachů, pochopení svých základních programů, pak se dostáváme k síle tvoření. Je to povýšena sexuální síla na tvůrčí sílu, která obsahuje tvoření, počátek, zázrak a je pro život nezbytná.

Pokud má člověk v sobě popřenou prazákladní sílu, pak působí jako „mrtvý“, bez energie, bez života, bez radosti a vřelosti.

28.5. nastává novoluní v Blížencích v trigonu na Marse a v kvadratuře na Neptuna. Sabiánský symbol: „Stávkující dělníci obklopují továrnu“.

Klíčová myšlenka: Síla ambiciózního rozumu, rozvrácející organickou celistvost lidských vztahů.

Venuše 29. 5. vstupuje do svého znamení Býka. Vstupuje do svého znamení a více se projeví péče, potřeba bezpečí, zakořeňování a stabilizace lásky. Venuše v harmonickém aspektu na Neptuna zintenzivňuje hloubku citů.

Merkur 29. 5. vstupuje do Raka, mysl začne více fungovat pocitově, nelogicky, citlivě a vnímavě vůči druhým. Důležitá je komunikace v rodině, ve vztazích o svých pocitech.

Velký vodní trigon Saturna, Jupitera a Chirona (do 10. 6.) zrání v oblasti duchovní, kdy skrze rodinu, vztahy rosteme, vyvíjíme se a máme dospět, přijmout zodpovědnost a objevit v sobě hlubší, zralejší bytost než doposud. Přichází poslední doba působení, kdy můžete ukotvit novou matrici v rodinách, ve vztahu k rodiči, k dítěti, partnerovi, můžete postavit nový pevný základ, který bude opěrný bod pro budoucnost. Právě Chiron skrze Jupitera v Raku pomáhá léčit bolestivé vztahy v rodinách.

Překračujeme sami sebe, své ego kvůli dětem. Často totiž vidím, že lidé za obvyklých okolností nejsou ochotni sami se sebou něco udělat, řešit, změnit, ale když s nimi mluvím a dotknu se toho, jak negativně to ovlivňuje a zatěžuje jejich děti, pak zmobilizují všechny síly a jdou něco udělat a dokáží to změnit. Jak mocný „nástroj“ jsou děti.

Pokud se sami nechcete pohnout z místa, pak bohužel dítě tím zatížíte natolik, že ono musí na sebe vzít vaše bolesti, aby to s vámi pohnulo. Ani netušíme, jak ubližujeme svou neochotou a nevědomým sobectvím. Proč se musíme učit skrze bolest a trápení, proč to necháme dojít tak daleko? Myslíme si, že náš život je pouze naše vlastní věc. Malé hříchy přecházejí na děti, velké hříchy přecházejí na vnuky. Děti často v kterémkoliv věku říkají, co je potřeba udělat, co jejich rodiče posune vpřed. Buďme otevření jim naslouchat.

Podívejme se na nás z vyšší perspektivy. Všichni jsme propojeni, všichni jsme jedna rodina. Jsem součást své biologické rodiny a následně pozemské rodiny a nebeské rodiny. Mohu pak ještě myslet jen na sebe, že se vlastní život týká pouze mně? Mám setrvávat v sobectví i po uvědomění, jak ovlivňuji tolik rodin? Ale zároveň díky tomuto uvědomění získávám sílu, důležitost a sebe-ocenění, které nám tolik chybí a hledáme ho skrze ego v úspěchu, v penězích, ve vztazích – a to jsme zase na začátku v egu a zisku. Hodnotu mám již tím, že jsem zde, protože jsem důležitým a stejně hodnotným, jedinečným člověkem stejně jako druzí, kteří jsou součástí rodiny na všech rovinách.

Mohu si vybrat cestu celku a hodnoty nebo cestu ega a hraní si na získávání hodnoty zvenčí.

Můžeme si ještě pak myslet, že jen kvůli sobě to nemá cenu dělat a místo změny se budeme uchylovat k výmluvám či omluvám?

Přeji vám láskyplný týden.

Petra Nel Smolová

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.


 

AKCE NA ČERVEN - KLIKNĚTE : 

HEILIGERSTEIN 7.6.2014 - JEDNODENNÍ CESTA ZA LÉČIVÝMI ENERGIEMI - 8,00-18H ODJEZD BRNO, JANÁČKOVO DIVADLO

 

 

PRAVIDELNÉ SETKÁNÍ S MEDITACÍ NA JAKUBSKÉM SOBOTA 21.6.2014

 

 

M.RONGE: LÉČIVÉ ENERGIE KVĚTNICE U TIŠNOVA - NE 22.6. 2014 9-17H

 

 

 

REIKI I. A II. - NEDĚLE 29.6.2014 9 - 14H BRNO, JAKUBSKÉ NÁMĚSTÍ 1

 

Náhledy fotografií ze složky Heiliger Stein u Retzu