Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 16. – 22. 3. 2015

17. 3. 2015

 


Horoskop na období 16. – 22. 3. 2015

 


Před svítáním je největší tma

 

img_6129-pred-svitanim-nejvetsi-tma-hstein.jpg


Tento týden nás čeká velmi plodné období, mnoho změn a událostí. Dokončuje se proces umírání starého já, což může přinést emoce, strachy, ale také osvobození, protože se můžete zbavit i negativních zápisů, mentálních vzorců jen tím, že si to uvědomíte a pojmenujete. Ve skutečnosti váš svět existuje ve vaší hlavě, a když se tam něco změní, následně se na svět venku díváte jen jinýma očima. Tam se nic nezměnilo, jen vy to vidíte jinak.

Mars se pomalu začíná odpoutávat od Urana a kvadratury Pluta. Muži si v minulém týdnu sáhli na to, že nemají svůj život (nebo nějakou životní oblast ) ve své moci, kdy důsledek jde až do uvědomění si, že nemají ve své moci hmotu – peníze, což je mohlo vyděsit, oni mohli zpanikařit, a to je mělo dovést k přijetí „neviditelného“ přesahující hmotu, nalezení víry v ne-hmotu. Ženy si ve svém nitru mohly prožít též prožitek, že nemají ve své moci reakce svého těla (hmoty). Jsme ovládáni základními pudy, které vedou k přežití (pud sebezáchovy, sexualita). To vede k lepšímu pochopení mužů a vědomé přijetí a propojení se s tělem. Ženy mají problém přijmout svoje tělo takové, jaké je. „Dát do svého těla Lásku.“

Částečné zatmění Slunce 20. 3., kdy Luna překryje Slunce na posledním stupni Ryb před jarní rovnodenností. Luna-nevědomí-zápisy duše (existuje pouze to, co si duše pamatuje) překryje - zastíní Slunce - vědomí, světlo, cestu, božskou jiskru v nás. Nevědomé se zviditelní, vyjde na povrch a my můžeme uvidět svůj zápis duše, karmické „zapletení“ v tomto životě, které určuje naši realitu-osud. Toto se děje tehdy, když se objeví nové poznání, uvědomění a je nám nastaven jiný obraz možností našeho života. Dle zápisů člověk žije pouze to, co si duše pamatuje, a když v duši nejsou jiné možnosti, pak ani nemohou nastat v reálném světě, člověk nemůže ani jinak reagovat. Proto se „musí“ změnit vědomí člověka, aby jinou možnost uviděl a prožil a tím si otevřel novou cestu. To symbolizuje Slunce - objevení své nové cesty, objevení své božské jiskry v sobě, která obsahuje všechny možnosti. Teprve následně potom můžeme reagovat jinak. Proto nejdříve musíme uvidět, co se skrývá v nevědomí, v zápisech duše. Když vidím, pojmenuji, řeknu pojmenování nahlas a pokud je tento zápis spojen s emocemi, je potřeba je prožít-do vybití emočního náboje až do uvolnění. Pak přijde úleva, smíření, smích… Když si prožijeme nějakou traumatickou situaci, máme tendenci negativní emoce neprožít, zavřít si je v sobě/potlačit a začít vše kolem sebe kontrolovat, aby se to neopakovalo.Tím se ale stáváme nesvobodnými. V přírodě to funguje tak, že pokud se zvíře dostane do traumatické situace, která nastane: např. když se stává potravou pro silnější druh a pokud unikne, pak reaguje na tuto situaci tak, že se chvíli chová jako šílené , zmateně běhá, kope, skáče, je nezvladatelné. Tak si odžívá stres, který zažilo, tak ho vybije ze svého těla. To my lidé si v sobě tyto traumata ponecháváme a ta zůstávají jak v duši, ale i v našem těle. Proto pokud se v době zatmění objeví „nepochopitelné“ stavy, dovolte si je prožít, nechte ty emoce skrze sebe projít, potřebují se uvolnit. A když se to uvolní, otevře se nové poznání – světlo. Zároveň mějte pochopení pro druhé, když budou zažívat své zatmění, aby mohli přivítat své svítání.

„Částečné zatmění uvidíme všude na území České republiky v celém průběhu. Slunce vychází ve střední Evropě (50° s.š., 15° v.d.; v ČR nedaleko města Kouřim) v pátek 20. března v 6 hodin 12 minut. První kontakt temného měsíčního kotouče nastane až o tři a půl hodiny později, v 9 hodin 37 minut. Slunce v té době najdeme 30° vysoko nad jihovýchodním obzorem a Měsíc v té chvíli začne „ukrajovat“ naší mateřskou hvězdu z pravého horního okraje. Jak čas poplyne, zatmění bude výraznější a temná silueta Měsíce v novu se bude postupně přesouvat doleva přes horní polovinu Slunce. Maximum úkazu, kdy Měsíc ukousne přes 73 procent slunečního průměru, se odehraje v 10 hodin 46 minut. Slunce do té doby vystoupá do výšky 37° nad jiho-jihovýchodní obzor. Fajnšmekři mohou své dalekohledy přesunout asi 33° východně od částečně zakrytého Slunce k planetě Venuši, která by za dobrých podmínek mohla být viditelná i pouhýma očima. Při své jasnosti -3,9 magnitudy a velké úhlové vzdálenosti od Slunce by to ostatně neměl být problém i bez ohledu na probíhající úkaz. Po dosažení maximálního zákrytu se Měsíc začne pomalu odsouvat k levému hornímu okraji, kde v 11 hodin 58 minut sluneční kotouč opustí. Ke konci úkazu pak Slunce vystoupá do výše téměř 40° nad jižní obzor.“

Zdroj: http://astro.sci.muni.cz/zatmeni/

Jarní rovnodennost nastává 20. 3. v 23 hodin 52 minut. Rovnováha mezi světlem a tmou. Tímto bodem se Matka Země probouzí a začíná aktivovat sílu nového počátku, tvoření. Proto můžete cítit silné, mocné síly přírody a pod moc matky Země patří i tělo. Stejně tak, jak se probouzí přírodní síly, stejně tak se probouzí i naše tělo. Proto z těla bude „vytlačováno“ to, co brání, aby se tato síla mohla projevit. Ulehčíte tělu, když projdete očistou nebo alespoň zjednodušíte jídelníček.

Merkur se dostává do konjunkce s Neptunem, což se způsobuje, že mysl je spojena s nejvyšší oktávou – božským vědomím. Dle otevřenosti a stavu vašeho vědomí budete prožívat – zklamání, nejasnost, nepochopení, nevím, rozpuštění formy, představ, očekávání. Těžko se bude komunikovat, dávat do slov to, co se děje. Je to nevysvětlitelné, nepojmenovatelné a je to tak v pořádku. Nemusíme ani nemůžete všemu rozumět, protože mysl je omezená a božské vědomí je nekonečné – Všechno a Nic. V období 19.- 21. 3. se Merkur dostává do opozice s Černou Lunou (karma) v Panně, mohou se objevovat negativní myšlenky, staré zápisy, síla myšlenky, slova, objeví se změny stavu vědomí, restart mysli, nové pochopení, vyrovnání starých dluhů. Jak jsem v úvodu psala, že náš svět leží v naší mysli, tak naše mysl se stane nástrojem, aby bylo pohnutou s naším osudem. Kam? To záleží, jak jsme na tom z pohledu karmy. V každém případě je to posun vpřed.

Od jarní rovnodennosti se začíná Černá Luna pomalu dostávat do aspektu s Plutem (20. 3. – 3.5.), který symbolizuje transformaci nastartovanou přírodním zákonem Karmy. Je to velmi mocný aspekt… K tomuto aspektu se vrátíme příští týden.

Slunce v Beranu se dostává do harmonického aspektu se Saturnem (20. – 31. 3.) a nový počátek je pevný a dlouhotrvající, který vede k větší stabilizaci, moudrosti, sebedůvěře, zralosti a vytrvalosti.

To, co v této době vznikne, má pevný a stabilní základ, který vede k uznání, k autoritě a serióznosti.

Přeji vám požehnaný týden.

S láskou Petra Nel

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.


 

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:

M.RONGE: LÉČIVÉ ENERGIE BRNĚNSKA, MÍSTA VE SVĚTĚ - A CO S NIMI - BRNO - 20. 3. 2015 16 - 18,30

Rovnodennost nastává tento den ve 23,46, synergie pro podporu procesů vnímání a uzdravení

M. Ronge: Rovnodennostní zasvěcení do Usui Reiki - Brno - Jakubské náměstí 1 - 21. 3 2015 - 13 až 18h

V sobotu 21. 3. půlden následující po rovnodennostní kulminaci pro hluboké zasvěcení do reiki

M. Ronge: Santiniho chrám ve Křtinách neděle 22. 3. 2015 14 - 16h, Křtiny u Brna

V neděli, den po rovnodennosti energetizující vycházka do Křtin u Brna


FOTOGALERIE ENERGETICKY ZAJÍMAVÝCH MÍST PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Kruh v obilí Boskovice 28.6.2014