Mysl - Mág

 

Horoskop na 38. týden
Foto: Martina Vysloužilová

Slunce v sextilu se Saturnem přináší rozvahu, soustředění a stabilizaci. Slunce prochází posledním dekanem Panny, kde máme možnost procítit láskyplné přijetí každodennosti, pozemského života a služby. Být pomocníkem v obyčejném životě, s láskou plnit své pozemské povinnosti. Aby láska prostoupila mysl - analýzu. Znamení Panny je naplnění dokonalosti, jasnosti a ta má projít skrze láskyplné pochopení lidského bytí. Bez lásky by Panna zůstala kritickým pedantem.

Slunce se přibližuje k Černé Luně a Vzestupnému uzlu, kdy se zviditelní karma, tedy vše, co je zatížené, v disharmonii. Proto máme tento týden na stabilizaci a dokončení. Zodpovědně přistoupit ke svému životu, konání, myšlenkám. Přijmout svou zodpovědnost za svůj život. Zviditelňují se naše závislosti (na čem?, na kom?), zavděčování se, která vedou ke ztrátě sebe sama. Jen proto, abych byla pro druhé přijatelná, nebo aby mi z toho plynuly nějaké výhody. Děje se to jak v nás tak i v politice, v nastavení společnosti. Černá Luna ve Vahách zviditelňuje karmu světa, jeho nerovnováhu. My jsme svět. A hledáme, abychom zůstali sami sebou a přitom nebyli sobečtí, byli otevřeni ke spolupráci a pomoci. A na druhé straně abychom svou závislostí na "něčem" neztratili svou identitu.

Merkur stále vytváří kvadraturu s Plutem (do 30. 9.), kdy právě mysl (komunikace) je zatížena negativními myšlenkami, mentálními programy, které se nás snaží udržet ve stagnaci a strachu. Tím, že Merkur je retrográdní od 18. 9. do 8. 10., bude nás mysl držet. Objeví se strachy, destrukce, bezmoc a touha po moci, chtít ovládat, mít vše pod kontrolou. Pasivní vliv je bezmoc (chudinka), projevená forma kvadratury je moc (despota - diktátor), ovládat a manipulovat ze strachu. Mysl je nástroj ega. V lidech může být uměle udržován strach, protože tak jsou snadněji ovladatelní. Jde o udržení si mysli v čistotě, ve světle, ve víře. Mysl je nástroj, je to posel, který spojuje božské a lidské. Představte si posla, který je v božském království a dostává napsanou zprávu, kterou má doručit do lidského království. Nebo naopak z lidského království se posílá zpráva do božského království. Ten posel nezodpovídá za to, co je napsané ve zprávě a co předává a z jakého království pochází. Je to posel a ten je neutrální - jen vykonává svou práci. Zodpovědní jsou ti, kteří zprávu vytváří a ti, co s tou zprávou pracují. Posel se neztotožňuje se zprávou, kterou nese.

Zkuste takto přistupovat ke své mysli. Neztotožňujte se se svou myslí. Bohužel lidé jsou tím, co je v jejich mysli a přitom je to jen nástroj - posel, který má něco zviditelnit pro druhou stranu: co je úkolem člověka, pochopit, poznat a uvědomit si, kým skutečně je a prohlédnout své vzorce chování, reakcí, očekávání, představ a domněnek.

Stát se čistým poslem, který rozpoznává, z jakého do kterého království nese zprávu. A právě v době kvadratury Merkura a Pluta bude mysl tak natlakována, přeplněna, abychom to již mohli prohlédnout a uvědomit si. A buďto se osvobodíme od destruktivní mysli nebo propadneme strachu. To, že budu cítit strachy a negativní myšlenky, je prostě lidské, ale je na každém, jestli se s nimi ztotožní. Žiji:"Já jsem strach","Já jsem ten špatný" nebo teď skrze mou mysl prochází strach a negativní myšlenky, které mohu Já ovlivnit? A kdo je mé Já? Ten strach? Ne, Božská jiskra. ;-) Mysl prochází transformací - smrtí a znovuzrozením. Bohužel se objeví ve společnosti bezohlednost, sobectví, soupeření, prostě všechny negativní stránky lidské povahy, až někdy ti vnímavější a ohleduplnější budou zírat, jestli je to vůbec možné. Je to vůbec ještě člověk? Kde je v tom člověku lidství? Trocha ohleduplnosti? To záleží na tom, jestli člověk podlehne strachu, protože pak se začne chovat spíše instinktivně - tedy jako "zvířátko" a tam vyhrává ten silnější. Pokud toto kolem sebe uvidíte, jediný způsob jak se zachránit je vystoupit z jejich hry – ze soupeření, z boje. Ti, kdo zůstanou v soupeření a boji, se "ubijí" navzájem - svou negativitou. Že jim to projde? V žádném případě! Důsledky budou brzo viditelné. Po celou dobu Černé Luny va Vahách působí okamžitý návrat důsledků svého konání, aby bylo umožněno vidět spojitost příčiny a následku. Tím se lidé rychleji učí. Jen prostě buďte bdělí jak ve svém nitru, mysli, tak i ve vnějším světě, až se setkáte s negativitou, podrážděností a bezohledností lidí. Tím vás to nezaskočí a nevtáhne do jejich hry, na někom parazitovat. Bdělost je jednou z mnoha vlastností probuzeného člověka. S čím budeme po celou dobou retrográdního Merkura ve Vahách konfrontováni je: Jaký mám být, abych byl přijatelný pro druhé? Kým skutečně jsem - má identita? Projevení se! Podle očekávání druhých, podle očekávání sebe (jaký bych měl být), přirozenost - skutečnost. Jsem, který Jsem.

Saturn vstoupí 18.9. do znamení Střelce. Učební lekce je ve víře, v pravdě a ve svobodě. Kdy si ji uvědomíme? Když jsme v těchto oblastech omezeni nebo nám ji někdo chce vzít.

Venuše ve Lvu, v harmonickém aspektu na Urana v Beranu podporuje vznik nových hodnot v srdci, oživení hodnot, lásky, harmonie a radosti. To, co máme v srdci, určuje směr a naplňování v životě.

Přeji vám mír v mysli a lásku v srdci. Petra Nel

 


 

Horoskop na období 7.9. – 13.9.2015

Cesta

cestaSlunce v harmonickém aspektu na Pluta působí do konce týdne, toto postavení je o síle vědomí, projevení své božské jiskry v sobě. Vede k ujasnění své cesty, využití své síly vědomí. Černá Luna je v konjunkci se vzestupým uzlem. Její působení přináší vynesení zátěžových myšlenek, postojů, emocí a traumatů. Slunce s Plutem nám pomáhají projít touto náročnou cestou. Přichází možnost si sáhnout na sílu svého vědomí, na schopnost v sobě rozsvítit pochodeň světla, když procházíme svým „sklepením“, kde se dostáváme až do stavu beznaděje, bezvíry, marnosti, pochybnosti a otázek: „Jaký to vše má smysl?“. Vnímáme NE-smysl života, bytí, existence. (Jupiter v opozici na Neptuna působí do 6. 10. ). Těžce se prochází cestou, když nevěříte. Najednou ztrácíte smysl své cesty, vlastně ani nevíte, kam vaše cesta směřuje, a proč jste se najednou ocitli ve tmě. Mělo to vše vůbec nějaký smysl? Kde je naplnění? Začnete pochybovat i o všem předešlém.

V tomto týdnu se objevuje Merkur v kvadratuře na Pluta a to je velmi zatížena mysl, která je negativní, destruktivní a mocenská. Vše vás má vést k tomu, abyste hledali své vědomí a rozsvítili svou pochodeň božské jiskry. Každý z vás ji v sobě má. Záměrem je rozšíření vědomí, a proto jsme vedeni k tomu, abychom přiložili ruku k dílu. Každý sám za sebe (ve svém nitru) a ten, kdo má možnosti a prostředky, tak přiloží ruku k dílu vůči druhým. Proto jsem byla vedena k tomu, abych otevřela astrologické kurzy pro ty, kteří se chtějí ode mně učit astrologii. Stejně i tak ostatní lidé, kteří mají co nabídnout, budou vedeni k projevení nabídky. Je to odraz Božství, které je v zesíleném působení na probuzené vědomí. Nikdo vám nebude nic vnucovat, přemlouvat, přesvědčovat. Přijde k vám tak, jak se dříve vítalo chlebem. Stejně tak k vám přijde chléb a záleží na vás, jestli si vezmete či ne. Ten, kdo přijme, bude nasycen. Ten, kdo odmítne, zůstane hladový – prázdný. Ani jedno není špatně. Ten, kdo zůstane prázdný, bude znova hledat to, co ho nasytí, až to jednou najde.

Dostáváme se na křižovatku svého života a čeká nás rozhodnutí, jakou cestou se vydáme. Co chceme žít? Proto se nám zviditelňuje vše zátěžové, abychom to mohli odložit a jít novou cestou. Místo abychom došli k cíli, ke kterému jsme se vydali, došli jsme na křižovatku. A to může být „zdrcující“. Tím můžete přestat věřit, můžete mít pocit, že už nemáte sílu jít dál. Odpočiňte si, můžete zde zůstat do té doby, než vám přijdou všechny potřebné impulzy k nové cestě. A Prozřetelnost má zájem, abyste nastoupili novou cestu, proto vám pošle dostatek podnětů, abyste zvolili správně.

Jak vidím lidské vědomí v této době: v okamžiku, kdy dorazí na křižovatku místo do vytouženého cíle, se dostane do paniky a strachu a začne tam zmateně pobíhat. Plný strachu se vydá doleva, ale po chvíli se vrátí. Pak se zase plný strachu vydá doprava, ale vrátí se. Co kdyby zvolil špatně? Z rozcestí se stále vydává různými směry a stále se k němu vrací. Je zahlcen panikou, pochybnostmi, selháním a strachem. V tomto nastavení nemůžete poznat správnou cestu. Potřebujete se zastavit, sednout si a vyčkat. Je to stejné, jako když zaděláváte těsto, hnětete, hnětete, a když je dostatečně promíseno, odložíte ho, dáte na teplé místo a dáte mu čas, aby vykynulo. Ale už do těsta nezasahujete. Nemůžete, protože by nevykynulo. A pak můžete z těsta začít tvořit. A stejné je to s naším vědomím. Když stále situaci řešíme, analyzujeme, zkoumáme, měníme, je to pod vládou osudu. Až když to odevzdáme, odložíme, přijmeme věci tak, jak jsou, vzdáme se chtění to změnit, teprve tehdy může začít pracovat Prozřetelnost – až když jsme „těsto odložili do klidu“, začne přirozený proces Existence.

Díky zastavení si můžete uvědomit, co vás stará cesta, vše zátěžové naučilo. Čím jste bohatší?
Ano, vidět své hry, které člověk hrál, může přinést pocit zklamání ze sebe. „Tohle všechno v sobě mám?“ Ale když to vidíte, radujte se. Už jste mimo hru a stáváte se pozorovateli a zároveň tvůrci své nové cesty. Poznání: „Tohle nejsem Já.“ Byla to jen potřebná forma k tomu, abyste se něco naučili. Slunce v opozici s Chironem 9. 9. – 14. 9. ukazuje naši bolest, když máme pocit ztracení se, nejistoty, selhání a nenaplnění své cesty. Procházíme Chironským léčením naší oddělenosti, osamělosti. Část naší cesty je to, že to musíme udělat sami, že jsme na to sami, je to základní pocit oddělení se od Božství. Tato bolest v nás zůstala a stále nás vede k touze po naplnění, splynutí s druhým, s něčím, dokud tento pocit nerozliším na dvě úrovně: na osamělost (absence druhého) a na samotu (přítomnost sebe sama). Právě oddělení od Božství vede k cestě poznání přítomnosti sama sebe, v sobě rozpoznat Božství a tím se propojit v jedno. Když si prožiji Boha v sobě, zmizí i bolestivé pocity s oddělenosti. Léčení prochází skrze hluboké, živé sny, silné meditace, mystické prožitky. Uvidět dar v samotě, v pocitu osamělosti, čemu mě učí?

Novoluní nastává 13. 9. v Panně na sabiánském symbolu: Dívčí basketbalový tým. Klíčová myšlenka je poznání – vědomé vnímání vůči kolektivním silám.

Venuše v konjunkci s Marsem, v trigonu s Uranem přináší nové impulzy, nové možnosti, vědomé tvoření, schopnost rozhodnout se, nalézt svou odvahu jednat s vyšším záměrem. Být veden a naslouchat vedení. Tato konjunkce vede i k možnému řešení v partnerství, kde nastávala mnohá nedorozumění. Nyní se můžete pohnout vpřed.
Požehnaný týden. Petra Nel


 

 

Horoskop na období 31.8. – 6.9.2015

Síla vědomí

 

moře
Autor obrázku : Jiřina Trkulja
Stále působí konjunkce – expanze (Slunce a Jupitera), koncem týdne bude vliv slábnout. Slunce v konjunkci s Jupiterem ukazuje na požehnání, hojnost, štěstí a expanzi. Cítíme v sobě potřebu se posunout vpřed, hledáme hlubší smysl věcí.
Slunce se dostává do trigonu s Plutem, což přináší sílu vědomí, sílu Ducha, která vede k odolnosti a k rozhodnutí. Vše, co je v souladu s vyšší mocí, dostane zelenou. Projevení mocenského principu. Ten, kdo vládne moudře sám sobě, je podporován vyšší mocí. Ten, kdo je ovládán mocí a touhou po moci, se stane více sebestředným.

 

Dobíhá vliv Merkura s Černou Lunou z minulého týdne. Merkur již od 3. 9. odchází a zůstává konjunkce Černé Luny a Vzestupného uzlu (Dračí hlavy), což přináší vynesení negativních vlivů. Zviditelní se negativita světa, myšlenek a pocitů. My budeme postaveni do pozice toho zlého a špatného. Ve skutečnosti je to karmické vynesení, vše, co má již být zvědoměno: „I tohle mám v sobě „, bez odsouzení a viny. Týká se to především významu Černé Luny ve Vahách, která je vysvětlena v dlouhodobých aspektech na mých stránkách. Přijetím svého soudce a viníka máme možnost osvobodit sebe sama. Ne, že nás NĚKDO osvobodí. To my máme tak velikou moc, že dokážeme osvobodit sami sebe. A věřte, že vždy budete v obou pozicích: když jste v roli soudce, tak si někde ve skrytém – nevědomém toku života prožijete viníka a naopak. Když se již dobře poznáte, rovnou si uvědomíte i druhou nevědomou část a nemusíte si druhou polaritu odžívat. Když se dostanete do soudce, pak následně přijde situace, kde budete viník. Když ale dokážete vidět hned obě polarity najednou, pak již ta druhá nemusí přijít. Vstoupili jsme nově do karmy – Černá Luna ve Vahách, proto se nás to nyní bude dotýkat nejintenzivněji.

Již od 18. 8. do 21. 9. 2015 (vrchol 27. 8. – 18. 9.), kdy se Černá Luna dostane do konjunkce se Vzestupným uzlem, procházíme osudovou dobou. Projeví se osud, pravda a Prozřetelnost. Jsme vedeni k uvědomění si, co jsme udělali pro mír, harmonii, rovnováhu, spolupráci, spravedlnost jak ve svých životech – vztazích, tak i ve svém okolí – společenství. Projevíme, žijeme, tvoříme mír nebo hájíme jen své?

Stále působí aspekt konjunkce Slunce s Jupiterem, v opozici s Neptunem. Viz. horoskop minulý týden. Slunce se již z této konstelace na konci týdne uvolní a zůstane jen aspekt opozice Jupitera s Neptunem, který bude působit do 6.10. Samostatný aspekt symbolizuje klamné naděje, zklamání, iluze, mylné spekulace, potíže s politiky a nepokoje v náboženství. Hrozí poškození pověsti, rozchod se společníky a potíže v manželství. Je dobré být v bdělosti, protože podvodníci budou velmi aktivní. Objeví se nejasnosti a iluze. Propojením Jupitera a Neptuna jde o produchovnění pravdy, moudrosti a víry. Přiznání pravdy čemu věřím a co je můj smysl života. Zvyšuje se citlivost k jemnohmotnému světu, silnější intuice a vhledy. Dostaneme se za určité závoje, což může způsobit zmatek a nejasnost. Nemusíme všemu rozumět, postačí uvědomění: VĚŘÍM. Tento aspekt bude působit velmi nenápadně a to především v duši a živých snech.
Konjunkce Venuše s Marsem ve Lvu, kdy 5. 9. končí téma retrográdní Venuše ve Lvu. Retrográdní Venuše ve Lvu 1. 8. – 5. 9. 2015 ukazuje na téma přehodnocení svých citů. Je naše láska pravdivá, ryzí nebo „mučednická“- neopětovaná? „Ach, jak je to hrozné nebo romantické, když já ho miluji a on mně nemiluje.“ Retrográdní Venuše v sobě nese téma dominance a nadřazenosti v lásce. Je tady skrytá hra – já miluji – jsem schopen úctyhodného citu, tedy jsem lepší a ten druhý, který lásku neopětuje, je ten horší – neschopný lásky. Kde a jak si snažíte držet svou dominaci v lásce?
Mars tomu dodá potřebnou jiskru jak toto téma dokončit. Od 6.9. konjunkce dostává extrovertní projevení své tvořivosti, vášně a spontánnosti.

Dopřejte si lehkost a zábavu, i když začíná nový školní rok. Začátek školního roku dle horoskopu je radostný, hravý, optimistický a jako každý rok také hektický. ;-)
Prožívejte s úsměvem a radostí.
Petra Nel


 
 

Horoskop na období 24. 8. – 30. 8. 2015

Síla myšlenky a slova

transformace

Slunce vstoupilo do znamení Panny a vytváří konjunkci s Jupiterem. Slunce v Panně je téma: udělat si pořádek ve svém životě, dojít k jasnosti. Božství, které se projevuje skrze panenskou energii, je přirozená dokonalost. Velký dar Panny je vidět detail, kde se skrývá to, co nedovoluje člověku postoupit dál. Druhá polarita je kritičnost a nespokojenost, která vede v extrému až k pedantství. To, co se máme naučit v období Slunce v Panně, je být v přítomnosti, tady a teď. Řešit pouze to, co je v této chvíli a být plně přítomný v každodennosti. Konjunkce s Jupiterem ukazuje na požehnání, hojnost, štěstí a expanzi. Uvolňuje se kvadratura se Saturnem, a tím se začnou zviditelňovat řešení. Pokud jste ochotni se posunout dál, ale přitom budete trvat na ponechání všeho tak, jak je, jdete proti přirozenosti této konstelace a žádné řešení se nenajde.

Jupiter stále zůstává v kvadratuře na Saturna, což je rozpor mezi přijímáním a dáváním, růstem a posunem vpřed. V tomto týdnu se právě může zviditelnit detail, který nám brání v růstu a v nastolení stability.

Konjunkce Slunce s Jupiterem se dostává do opozice s Neptunem, což zintenzivňuje prožívání a možnost propojení analýzy a hlubokého vhledu. Propojit božské a lidské. Opozice Neptuna bude prohlubovat intuici, sny a zesilovat působení vlivu alkoholu, léků a drog. Lidé budou mít větší sklon utíkat k nějaké závislosti místo toho, aby se podívali pravdě do očí. Nebude nám dovoleno vše si jen “propočítat”. Na druhé straně pak ten, kdo se staví do pozice: “Mé potřeby nejsou důležité”, tak ten bude muset tyto potřeby přiznat. Nejdříve přiznat sám sobě a následně uznat . To je harmonické propojení Panny a Ryb. Tím se zviditelní to, co je iluze a co je reálné. Aspekt od Neptuna právě přinese možnost rozpouštění závoje a hlubší pochopení. V té nejnižší formě se objeví klam, lži, podvody, krádeže, nejasnosti a neprůhlednost.

Komunikace se dostává do popředí, protože Merkur přichází do konjunkce se Vzestupným uzlem a Černou Lunou 24. 8. – 2. 9. Merkur vstupuje do znamení Vah 27. 8., a tím se zesílí význam konjunkce. Uvědomíme si, že tvoříme myslí a následně slovem. V této době bude velmi silně aktivní mysl, která snadno podlehne negativním myšlenkám, pochybnostem, strachu a závislostem, které povedou k hádkám, pomluvám a vynesení falešných informací. Buďte velmi opatrní na média, která zviditelňují, jak je náš svět nebezpečný, krutý, násilný a negativní. Záměrně je vyvolávána negace, aby lidé propadli marnosti. Tato konjunkce je o zamlčování informací. Nebo zase naopak bude příliš mnoho informací, které mají člověka zmanipulovat. Uvědomte si, co vytváří myšlenky, informace nebo komunikace. Strach, rozbroje nebo mír? Podle toho můžete poznat skutečnou podstatu informací. Někdy dáváme až přílišnou vážnost tomu, co druzí říkají. Věnujte pozornost více činům než slovům. Vzhledem k tomu, že tato konjunkce stojí ve Vahách, je důležitá rovnováha, spravedlnost, oboustranné vítězství a mír. Opatrně na vyřčené soudy k něčemu či k někomu. Někdy je lepší být v Tichu. Pozorujte své myšlenky a učte se s nimi “pracovat”. Uvědomte si, kde zamlčujete a tím vytváříte disharmonii? Kde manipulujete slovem a vytváříte disharmonii? A kde mluvíte v zájmu souladu a harmonie? Skrze myšlenku a slovo jsme tvůrci vesmíru. Každý z nás je zodpovědný za své myšlenky a slovo. Každá myšlenka a slovo se zapisuje do kolektivního vědomí. Když si to uvědomíte, vaše myšlení se změní, začnete k myšlenkám a slovům přistupovat jinak. Prvním krokem k osvobození je prohlédnutí svých mentálních her, díky kterým se dostanete za mysl… Věříte, že vaše myšlenky, jsou vaše myšlenky? Není to pravda. Vy nejste tyto myšlenky. Myšlenky jsou právě aktivní z kolektivního vědomí, jsou vytvořeny již dávno a jen skrze vaši mysl “proběhnou”. Stejné přitahuje stejné. Pokud ve svém vědomí (zápisu těla – mysli) máte třeba pochybnost o sobě, budete jako magnet přitahovat negativní myšlenky tohoto typu. Abyste si uvědomili, že takoví nejste. Bohužel mají lidé sklon se s myšlenkami ztotožňovat.

29. 8. nastává úplněk Slunce v Panně, v konjunkci s Jupiterem, naproti Luně v Rybách, v konjunkci s Neptunem. Luna – nevědomí se propojí (Neptun) s božským vědomím – milost a zázrak. Slunce – probuzené vědomí – světlo, božská jiskra je prostoupena (Jupiterem) požehnáním a štěstím. Navzájem bylo propojeno Vědomí a nevědomí, v duši bylo odpuštěno, nastolen smír a skrze osobnost člověka mohla být projevena božská podstata.

Mars je v konjunkci s Venuší ve Lvu, což symbolizuje tvořivost, hravost, spontánnost. Tím, že je stále Venuše retrográdní, nás to vede přehodnotit své city a vášně.

Moudře volte slova.

Požehnaný týden

Petra Nel


 

Upozornění:

Text na této stránce (tzn. horoskop včetně toto upozornění a zdroje) je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová
zdroj: www.astrologiepetranel.cz

 

 AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY

FOTOGALERIE

merkaba.gif