Jdi na obsah Jdi na menu

Horoskop na období 13. – 19. 7. 2015

13. 7. 2015

 

Horoskop na období 13. – 19.7.2015


12.7.2015


Přijetí zodpovědnosti


Slunce na počátku týdne (do 15. 7.) – vrcholí kvadratura s Uranem, což přináší hektičnost, časté změny, nesoustředěnost a podrážděnost. Zároveň se Slunce dostává do trigonu se Saturnem ( 13. – 29. 7. ) a každý den bude zřetelnější stabilizace a zklidnění, pokud nebudete v pozici soupeření, dokazování a boje. Mars se dostává do opozice s Plutem, což přináší touhu po moci a ovládání, sklon k destrukci či agresivitě a přepínání sil. Následně na víkend již začne působit Mars kvadratura Uran, to ukazuje na sklon k riskování, objeví se napětí, které vede k úrazům, výbuchům a hádkám. Aspekt Slunce se Saturnem všemu dává zodpovědný přístup, potřebu konat krok za krokem, systematicky, rozumně a prakticky. Když si v sobě udržíte disciplínu a důvěru, tak vás časté změny zvenku nerozhodí. Snadno rozlišíte, co je podstatné a co ne.

Merkur v konjunkci s Marsem v Raku, v harmonickém aspektu na Neptuna do 17. 7. vede k hluboké tvořivosti, inspiraci a emotivnosti. Snadné vyjadřování svých myšlenek, tvůrčího potenciálu, citů, vizí a intuice. Mysl a vůle je vedena vyšším vědomím. Následně se pak tato konjunkce dostává do opozice s Plutem – mocenské hry mysli a vůle. Mysl a vůle je nástroj, jak na zemi tvořit a konat. Pokud je spojena s vyšším vědomím bytosti, je mysl a vůle využívána v souladu. Pokud je mysl a konání pod nadvládou ega, objevují se mocenské a egoistické hry, které jsou zaměřeny pouze na svůj prospěch. (Objeví se bezohlednost, pesimismus, negativní myšlenky, destrukce a touha ovládat.)Tím je mysl a vůle používána v rozporu s vyšším vědomím bytosti. Představte si, že vyšší vědomí bytosti je zlatý paprsek, který vychází z centra božství a je propojen s bytostí na zemi. V tomto paprsku je zapsáno vše, celý osud duše. Toto vyšší vědomí se s námi snaží komunikovat skrze vize, inspirace, intuici a nápady, aby nás dovedlo tam, kam má. Pokud jsme příliš zahlcení myslí, emocemi, nejsme schopni slyšet toto jemné komunikování. Jak jsem již napsala, mysl a vůle je nástroj pro fungování na zemi. A bývá velmi často oddělené od vyššího vědomí a naše skutečná práce má být na tom, abychom se propojili se svým vyšším vědomím a šli v souladu s ním a naplnili to, co člověk naplnit má. Když se příliš odkloníme od záměru vyššího vědomí, je člověk ze života odvolán. A dostane novou příležitost po připomenutí svého vyššího vědomí mezi životy. Ale to je už velmi extrémní odchýlení. (Pozor! Ne každá smrt znamená odchýlení.)

Často naše vyšší vědomí zasáhne bez našeho lidského vědomí. To aby nám pomohlo. ;-) Např. abychom odjeli na určité místo, kde potkáme toho, koho máme atd.

A při tomto aspektu si budete muset uvědomit hry a pokušení mysli a vůle, které vás budou chtít odvézt z vaší cesty, nebo vám vnutit negativní – egoistické postoje. Prohlédnete je?

Může vám pomoci nahlas si říci (mysl to potřebuje slyšet): „Jdu v souladu se svým vyšším vědomím. To, co je mé, ať u mně zůstane. A co mi nepatří, ať odejde.“

Novoluní nastává 16. 7. po 3 hodině ranní. Sabiánský symbol novoluní v Raku je : Žena a dva muži, ztroskotaní na malém ostrůvku v jižních mořích. Žena symbolizuje emocionální život, muži zase mentální a duchovní aspekt. Tato symbolika je o třech aspektech našeho nitra. Tyto tři úrovně potřebují spolu spolupracovat, aby došlo k využití veškerého potenciálu. Pak se uvolní mocná energie. Důležité je si uvědomit vzájemnou souvislost: jedno bez druhého nemá sílu k přežití.

Novoluní je v harmonii se Saturnem a to dává hloubku, zakořenění, pevnost a velkou odolnost. To, co během novoluní 15.- 16. 7. bude probíhat, má dlouhodobý vliv a trvanlivost.

O víkendu buďte opatrní na silnicích a vzdejte se jakéhokoliv riskování a unáhlenosti.

Spokojený týden. Petra Nel


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––


 

UPOZORNĚNÍ:
Tento text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje a aktivního odkazu. Zdroj: www.astrologiepetranel.cz. Autor článku: Petra Nel Smolová.

 

Náhledy fotografií ze složky Kde nás najdete?