Moji milí, 

podíváme se podrobněji na energie, které nyní pracují. Nastal nám čas, kdy se Merkur (mysl) v Panně stal retrográdním. V této chvíli máme retrográdní planety Merkur, Saturn, Uran, Pluto, Neptun a Chiron, to vše vede k velmi hlubinnému – niternému působení. Vzhledem k tomu, že Merkur je osobní planeta a symbolizuje mysl, informace, posel mezi nebem a zemí. Merkur zpracovává veškeré informace, vjemy ať vědomé či nevědomé. Merkur je v Panně, a to je je jasná a přesná analýza. Panna potřebuje mít jasno a má udělat pořádek. Nalézt dokonalost. Dokonalost je v zákonu Lásky.

Nebudu popisovat tranzit od tranzitu, protože je jich opravdu velmi mnoho a je potřeba i říci, že převažují pozitivní. Ale proč je to nyní tak těžký čas? Popíši to z několika rovin. Je velmi mnoho informací, které jsou velmi protichůdné. Proč?

Je záměrně vytvářen informační chaos, můžeme to přirovnat ke zvednuté usazenině na dně rybníka, moře… je zviditelňována odvrácená tvář. Na jedné straně je zde velmi silná energie, která vede k osvobození, uvědomění a poznání. Tím je ale vytlačováno, co je hluboko v nás usazeno a dostává se to do pozornosti mysli a pocitů. Proto můžete mít pocit, že se k vám vrací, co jste mysleli, že už dávno máte za sebou. Máte pocit, že jste se nijak neposunuli, protože jste konfrontováni se svým starým strachem, problémy. Což vás může vést, aby jste zahodili a popřeli vše, čím jste vším prošli.

Když se to neděje ve vás, přichází to skrze druhého, který se chová bezohledně, sobecky, krutě a bezcitně a veškerou zodpovědnost hází na druhé. Můžete být tak překvapeni, že je to vůbec možné, že se někdo tak může chovat, aniž by si to uvědomoval.

Procházíme tříděním, můžeme říci, že dochází k oddělování zrna od plev. Procházíme zkouškou zralosti, zodpovědnosti, trpělivosti a moudrosti. Saturn, který symbolizuje formu, řád a systém se dostává do světla pravdy, díky konjunkci Černé luny. Jak máme v sobě přijatou zodpovědnost za své konání, za svou minulost. Pokud jste se někdy vzdali své zodpovědnosti, nyní se to k vám vrací, aby jste ji přijali. Pokud přebíráte zodpovědnost za něco, co vám nepatří, dostanete přes prsty. Děje se to na všech úrovních, objeví se vám vaše achillova pata, v jaké úrovni nepřijímáte zodpovědnost.

Zároveň je zviditelňována pravda o formách, systému, řádu, na čem stojí Stát, politika, firmy, vztahy, smlouvy. Pokud je v základu faleš, podvod, nezodpovědnost atd., vyjde to napovrch a je to zřejmé. Proto je důležité nemlčet a požadovat zodpovědnost od těch, kteří to tvoří. Je potřeba pojmenovat systém, na kterém to funguje. Proto se nyní můžete dostávat do absurdních situací, kde chybí čest, spravedlnost, zodpovědnost, morálka a především svědomí. Ukazuje se nám vše v pravdě. To, co se děje kolem nás, se děje i uvnitř nás a odhaluje se ta část našeho nevědomí, kde sídlí strach, bolest, nespravedlnost a všechny tyto pocity se derou nekompromisně ven. Procházíme smrtí, smrtí starých forem, struktur, nepravd, víry, pocitů. Něco ve vnějším světě a uvnitř nás má zemřít, jak bolestný proces umírání to bude, záleží na tom, jak moc jsme zkostnatělí. Je potřeba se něčeho vzdát a právě ta bolest vás upozorňuje, čeho je potřeba se vzdát. Je zajímavé, že nejvíce právě lpíme na hmotě, tělu, formě a zvycích. A dokud se nepřesytíme prožíváním dané formy, nejsme ochotni ji opustit. Veškerý tlak a těžkosti nás vedou k opuštění a ke změně. K hledání a nalézání něčeho hlubšího, pravdivějšího, co nás zase naplní spokojeností. Jsme na konci jednoho příběhu, jednoho tématu. Těžkosti tady pracují pro vás, aby to bylo tak neúnosné, že se vaše vědomí prolomí do blaženosti, jak pustíte snahu to zvládat a řešit a ztotožňovat se s příběhem. Pak můžete zažít jiný stav a začnete jednat jinak v dané situaci. Nastane jiná reakce. Tím ukončíte starý příběh.

Objevuje se velká únava, vyčerpanost, bezmocnost, strach a tíha bytí. K čemu nás to vše učí. Postavit se v tváří tvář své zodpovědnosti. Proto se objevuje samota, pocit osamělosti a odmítnutí pomoci, protože tímhle si musí projít každý sám za sebe. Nikdo za vás maturitu neudělá, nehledejte venku, ale uvnitř sebe. Najděte svou zodpovědnost a přiznejte si, v jaké oblasti ji nežijete? Kdy se ji vyhýbáte a proč? Postavte se svému strachu a pojmenujte ho a přiznejte ho. Zkontaktujte se se svým svědomím. Vede nás to vše k ryzosti, pevnosti sami v sobě.

Čeká nás novoluní a zatmění slunce 21. 8., které je v harmonickém aspektu na Urana- svoboda, změna, pravda, osvícení. Objevují se velmi negativní zprávy, co vše zatmění přinese. Přinese pouze to, jak se zatmí kolektivní vědomí.

A je tady záměrně vedeno k tomu, aby se kolektivní vědomí zatemnilo skrze manipulaci, skrze informace a implantování spousta nepravd do vašich myslí, skrze strach. Aby se lidské vědomí nevyvíjelo. Proto čerpejte a hledejte u skutečných Mistrů, zůstávejte ve spojení s pra-zdrojem (teď nemyslím pivo ;-) ). Astrální svět, který právě my tvoříme svými myšlenkami a prožitky, je velmi aktivní. Vrací se k nám jen to, co jsme stvořili. Proto se můžete cítit být v hodně těžkých energiích, kdy vám není dovoleno jít do napojení do vyšších sfér, co jste již uměli. Jsme tak trochu „odpojení“, aby se dokončila forma příběhu, tématu, který máme opustit. A vstoupí do nové svobodnější formy. Skrze Mistry se můžete dostat lépe zpátky ke Světlu, ke zdroji podstaty čistoty.

Nic nečistého neprojde prahem, který je mezi nižším přirozeností - světem a mohlo by znečistit vyšší – božskou přirozenost - svět. Proto se nám jako bumerang vše vrátí zpátky, tak dlouho, dokud to nepřetvoříme do čisté Lásky, aby se tato energie mohla spojit s božským světem.

Novoluní nastává 21. 8. a ještě posilní toto období. Je to druhé novoluní ve Lvu a je v harmonickém aspektu na Urana, který podporuje potřebný vývoj. Sabiánský symbol je více než výmluvný: „Mořská Panna se vynořuje z vln, připravena zrodit se v lidské podobě.“ Klíčová myšlenka: Stupeň, na němž intenzivní intuitivní pocit stoupající z nevědomí dostává formu vědomé myšlenky.

Mořská panna symbolizuje stav bdělosti, stále ještě částečně v kolektivním Nevědomí. Archetyp nevědomé energie dosahuje vědomé úrovně skrze tvůrce, kosmická Láska hledá hmatatelné projevení skrze lidské milence (mužský a ženský archetyp uvnitř nás). Je to nadšené hrnutí se do stupně vývoje čistého a pevného vědomí. Je to evoluční nutkání - Touha po vědomé formě a pevnosti.

Psala jsem, že procházíme oddělováním zrno od plev. Proč?

Když se dostanete do určité fáze svého poznání, stáváte se vnímavější. Chiron, který v horoskopu symbolizuje našeho vnitřního duchovního učitele, který léčí příčinu v duši. Má schopnost z paměti duše – nevědomí vynést zranění,bolest, která řídí nevědomě váš život. Jednáte, rozhodujete se, aby jste se vyhnuli znova prožití zranění, bolesti, kterou jste již jednou zažili a která zůstala ve vás. Chiron vede náš spirituální vývoj, abychom dosáhli celistvosti. Navrací nás tam, kde jsme se emočně „zasekli“ , abychom tyto emoce vyléčily. Přijali, odpustili, milovali. Chiron léčí ve stavu alfa, ve spánku, meditaci návratem k příčině.

Chiron projde celým zvěrokruhem za 49 let. Tedy každý člověk by měl být ve 49 letech celistvý. Jaká je skutečnost, stačí se kolem sebe podívat.

V této chvíli v kolektivním vědomím ukončujeme právě jeden duchovní cyklus 1968 - 2018. Chiron stojí na konci znamení Ryb a stal se 2. 7. retrográdním (do 4. 12. 17), tehdy začala kontrola našeho vnitřního učitele-léčitele nakolik jsme již v sobě celiství. Lidé, kteří jdou cestou sebepoznání jsou tím pádem pod velkým energetickým tlakem jemnohmotného světa a duchovních bytostí. Je nám zde velmi pomáháno, aby lidé, kteří se již otevřeli svému podvědomí, vědomí, spiritualitě, svému božství uvnitř sebe, aby došli k celistvosti. Proto procházejí bolestným procesem, protože skrze ně je vynášeno vše bolestné a zraněné a tím pracují i o pročištění kolektivního vědomí. Chiron v Rybách je o navrácení se do blaženosti, Lásky a naplnění bezpodmínečného přijetí. Tak jak jsme vytvořili určité formy příběhu, reakci nyní se naše kolektivní vědomí navrací zpátky po časové stopě všech těchto formách a má je přetvořit. Je potřeba, aby tím daným tématem naprosto čistým způsobem prošlo 144 000 lidí. Nyní se ukončuje příběh Kaina a Ábela. Oběť a viník. A navracíme se do příběhu Adama a Evy. Když daný počet lidí ve svém nitru opustí a prožije absolutní Lásku k oběti a přijme v sobě viníka, tím si prožije odpuštění, rozlije se toto vědomí i mezi ostatní a časem se v pozemském světě stane přirozeností, že opustíme nutnost soupeření.

Rozpuštění polarity. Pokud máte nějakou planetu na konci Ryb, Panny, Blíženců či Střelce, tento proces můžete vnímat silněji, osobněji. Nakonec tato energie musí projít přes fyzické tělo, hmotu, proto se objevuje tak velká únava, nemoci nebo se to projeví skrze majetek.

23. 8. Slunce vstupuje do Panny a vytváří konjunkci s retrográdním Merkurem. Přehodnocování, analyzování a především zahlcení mysli. Mars v konjunkci se Vzestupným uzlem, v harmonii s Černou lunou a Saturnem 15. - 27. 8., vede k rozhodnutí srdcem, ke konání srdcem. Obrovská síla k projevení se. Projevení vůle. Tady záleží s čím je vaše vůle spojena s Láskou či strachem.

25. 8. Saturn přestává být retrográdní. Můžeme jít v před. 26. 8. Venuše vstoupí do znamení Lva, což přinese život, radost, tvořivost a lásku.

Projeví se vůle Boží.

Je to mnoho informací a také i naše mysl potřebuje být přehlcena, aby mohla být opuštěna.

Dostali jste již odpověď, jak zacházet se vším, co vás potká uvnitř vás či venku?

Ano, je to Láskou. Když cítíte Lásku, nic jiného již není. Láska má své zákonitosti. Ta „romantická“ láska, která má v základu získávání lásky zvenku, přináší nakonec zklamání a utrpení. Být milován a obdivován od druhého, milujete na základě vnějšího projevu. To není láska v pravé podstatě. Milujte, i když nebudete milováni. Takové situace vás učí milovat bez podmínek, bez zisku. Když se u toho trápíte a toužíte, tak je to spojené i s vašimi zraněními z minulosti. Podstatné na tom je, že vaše Láska vychází z vás bez podnětu zvenku. Milujete a to je podstatné, milujete tak, že tomu druhému přejete vše, co si přeje a jeho štěstí je stejně důležité jako vaše a přesto vy zůstáváte svobodní. Tak nás miluje božství, každý z vás je milovaný. Tvoje Láska má vycházet ze života, který je uvnitř Tebe, a ne aby byla vytvářena podněty zvenčí.

Až potkáte člověka, který má ve svém nitru lásku bez vnějšího a vaše vnímání lásky bude stejné, tyto Lásky se prolnou. Stanete se dvakrát tak bohatí.

Představte si svou Lásku a že stojíte v tváří tvář své lásce, jste naplněni Láskou, cítí Te se milovaní. Jste si vědomi své lásky, vidíte ji. Jen jednou odvrátíte svou tvář od lásky a začnete cítit prázdnotu, začnete přemýšlet, jsem milovaný a miluji já. A jak mysl začne zkoumat, hledat, vytvářet strategie, principy jak poznat, kdy je to láska a kdy není, a jestli je to pravá láska nebo není. Ztrácíte kontakt z podstatou života. A Tak jsme se vydali hledat lásku, abychom si uvědomili po cestě utrpení a zklamání, pouze ji nalezneme pouze sami v sobě. Že vy, každý sám za sebe jsme Láskou. A když vidím, že ke mně přichází „problém, těžkost“ můžu procítit v sobě Lásku, a tím rozpouštím utrpení, bolest a vnímám, že je to projev Lásky ke mně. Zbav se té bolesti, miluj mě. Jsem Láskou, jsem v Lásce. A tím ponechte celý proces skrze sebe projít s uvědoměním, že jedinou zodpovědnost máte za svůj život, za své konání a za svou mysl.

Ten, kdo zná lidi, je moudrý, ten kdo zná sebe, je osvícený.

Ať vás Láska provází. S Láskou Nel

 

 

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789.

Pro zahraniční podporovatele: č. účtu: 8274212621/5500, IBAN: CZ 1755 0000 0000 8274212621, Raiffeisen bank, a. s., SWIFT: RZBCCZPP, příjemce: Petra Nel Smolová.

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 

 

 AKCE PERSONÁLNÍ BIODYNAMIKY

ZAJÍMAVÉ TEXTY 

FOTOGALERIE

ZELENÉ ZDRAVÍ

 

Personální biodynamika ...

 

 

... průvodce Vaší transformací