Jdi na obsah Jdi na menu

DUHA 36 BAREV - HOROSKOP PODLE BAREV

30. 7. 2013
Duha 36 barev
 Tento netradiční horoskop vytvořil okolo roku 1871 francouzský astronom Camille
Flammarion. Při tvorbě svého horoskopu vycházel ze starých astrologických knih, přičemž využil i soudobých poznatků z psychologie.
 
Černá (7.-16.leden)
Lidé narození v tomto období mají více kladů než nedostatků a na své chyby většinou
doplatí sami. Bývají velmi skromní a díky této vlastnosti dosahují ocenění. Jsou to přemýšliví lidé a mají velké schopnosti a ambice pro život. K cíli vždy míří poctivými cestami. Ti, na nichž jim v životě záleží je mají rádi a oceňují jejich charakterové vlastnosti a schopnosti.
Jsou předurčeni k tomu, aby se jim druzí svěřovali a snaží se jim v nouzi pomoci. Chápou druhé a svěřená tajemství si nechávají pro sebe. Přátelé i rodina se na ně mohou vždy spolehnout. Jsou trpěliví a mají dostatek síly, aby vydrželi i s osobami, které jim nejsou příliš sympatické. Většinou mívají klidný a spokojený život. Na překonání mimořádných situacích mají dostatek energie a duševní síly. Málokdy si stěžují a rádi pomáhají druhým. 
V zaměstnání mají autoritu a dobrou pověst. Často jsou jim svěřovány složité úkoly. Jsou pracovití a nesnášejí zahálku.V citech bývají stálí, upřímní a srdeční. Nemají rádi přetvářku.
Mívají velmi dobrý vztah k dětem. Často jsou obdařeni fyzickou krásou, kterou si umí
zachovat i do pozdního věku.
 
Bronzová (17.-26.leden)
     
Tato barva charakterizuje lidi poněkud nestálé. Často řeší mnoho věcí najednou a
žádnou nedotáhnou do konce. Na první pohled se jeví jako milí a srdeční, ale bývají mnohdy závistiví. Mají logické myšlení a dokáží shromáždit vědomosti z mnoha oborů, ale málokdy to umějí využít ve svůj prospěch. Jsou většinou roztržití a nesoustředění, často ztrácejí věci a zapomínají. Pro své okolí, jsou sympatičtí, protože se nedokážou dlouho zlobit.
Výchovu dětí neberou příliš svědomitě a zodpovědně, přesto však z jejich potomků vyrostou silné osobnosti. Málo pečují o svůj zdravotní stav, což má vliv na mnohá onemocnění.
 
Liliová (27.leden-5.únor)
     
Lidé, které symbolizuje tato barva jsou povzneseni nad přízemní věci. Na život a své
okolí se dívají s odstupem. Nedokáží se trápit, ale ani radovat. To jim dovoluje zachovat si klid a rozvahu v každé situaci. Jsou velmi přátelští a milí k cizím lidem. Mají smysl prohumor, nikoho však neurážejí. Jejich myšlení je nadprůměrné a mají výbornou paměť. Mají smysl pro vše krásné a umějí se velmi dobře vyjadřovat. Dokáží být spokojeni s málem, často žijí velmi střídmě a nenápadně. Bývají většinou samotáři se svými myšlenkami a představami.
K manželství a rodině přistupují zodpovědně. Jsou tolerantní a svým partnerům i dětem dopřávají svobody a volnosti. Nehromadí materiální statky. Mají rádi daleké cesty a někdy i žijí v cizině. Mívají hezkou postavu i tvář a žijí zpravidla dlouho, protože nepodléhají silným emocím.
 
Perlová ( 6.-15. února)
 
Tito lidé mají mnoho životní energie, jsou iniciativní a mají mnoho velkých plánů. Od
dětství si stavějí pevné cíle o jejichž naplnění trpělivě a cílevědomě usilují. Ne vždy se jim to však podaří. Od mládí chtějí poznávat svět a nebojí se žádných obtíží. Mívají velké schopnosti v řadě oblastí. Jsou zvídaví a snaží se obklopovat zajímavými přáteli. Hodně čtou, rádi hovoří s lidmi. Jsou společenští a umějí zajímavě vyprávět příhody. Povahou jsou demokraté, ale bývají i rebelové. Nemívají sklony k agresivitě, bývají slušní, taktní, rozumní.
Nesnadno a pomalu navazují vztahy k druhé osobě. Jsou schopni hlubokých citů. Jejich manželství může být spokojené a šťastné, pokud si zvolí vhodného partnera. V zaměstnání jsou čestní a spravedliví. Málokdy však dosahují velkého bohatství. O své zdraví se příliš nestarají, mívají mnoho energie, kterou často musí tlumit.
 
Bramboříková /16.-25. unora)
Lidé narození v tomto období bývají často náladoví a díky své pohodlnosti, často
promarní své příležitosti. Dají se snadno odradit každou překážkou a vinu svádějí na celý svět. V dětství byli zvyklí, že jim rodiče ulehčovali život, nebo naopak k nim byli příliš přísní.
Jsou málo průbojní a často spoléhají na pomoc okolí. Nechají se lehce zastrašit, nejsou vytrvalí a trpěliví. Málokdy dosahují svých cílů. Bývají nadaní na matematiku, chemii a medicínu. Jako lékaři, jsou výbornými diagnostiky, protože mají vyvinutou intuici. Mnoho lidí narozených pod vlivem této barvy se věnuje parapsychologii. Ženy se jeví jako slabé a subtilní bytosti, které potřebují od každého pomoci a mnohdy se jim také podpory dostává, zejména od mužů.
Bývají obvykle menší postavy a ve vyšším věku mívají sklon k otylosti. Žijí dlouho,
ale velice často si stěžují na bolesti a nemoci, které je trápí. Často mají sklony k hypochondrii.
 
Fialová (26.února-7.března)
Mezi fialovými bývají lidé nestálí, kteří nevědí, co vlastně od života chtějí. Často
putují svým životem bez cíle. Jsou to snílkové, kteří těžko hledají stabilitu. Velmi záleží na jejich okolí, protože se dají snadno ovládat a vést jak k dobrému, tak i zlému. Potřebují stálé řízení a to i v dospělém věku. Jsou nesmírně citliví na mystiku. Často se věnují filozofii a společenským vědám. Zřídka z nich však bývají vedoucí pracovníci, protože jsou nerozhodní.
Materiálním potřebám nepřikládají příliš velkou váhu, v případě potřeby se dokáží uskromnit.
Netouží po moci ani po kariéře. Cítí se dobře v zaměstnání, kde není třeba rozhodovat a kde nedochází ke změnám. Rádi pracují o samotě. Mají sklon k uzavřenosti a často zůstávají svobodní. Vyznačují se velkou představivostí, ale jejich představy jsou většinou nesplnitelné.Ženy bývají příliš sentimentální, snadno se rozpláčou a jejich okolí je pak považuje za nedospělé.
Trpí na mnohé choroby,zejména nervové, ale žijí dlouho.
 
Bezová (8.-17.března)
Tito lidé bývají vyvážení. Mívají v harmonii své city s rozumem. Přestože jsou
schopni silných emocí, jsou většinou klidní a vyrovnaní. Umí se dívat na svět střízlivě. Neradi prohrávají a proto si stanovují reálné cíle. Většinou jsou všestranně nadaní, jsou pečliví a důkladní. Umí hospodařit s financemi, ale mají i umělecký cit. Jsou velmi pracovití, každou práci dovedou do konce. V pozdějším věku bývá jejich snažení odměněno bohatstvím.
Neumějí žít o samotě, vtahy pro ně jsou velmi důležité. Lidé této barvy milují svůj domov a rodinný život. Rádi cestují, ale vždy za nějakým konkrétním cílem. O své zdraví pečují, přesto však občas podlehnou svodům dobré kuchyně. Dožívají se vysokého věku a po celý život jsou plni energie a zájmu o svět kolem sebe.
 
Růžová (18.-27.března)
     
Pod touto barvou se skrývají lidé se silným charakterem, který jim dovoluje dosáhnout řady úspěchů. Mnohdy je však jejich povaha příčinou různých problémů, protože již od dětství neuznávají žádné autority. V dětství jsou neposlušní, nepokojní a neopatrní. Zajímá je vše, všechno by chtěli poznat, na všechno si sáhnout. Nezdary je zlomí, ale potíže považují za příležitost k překonání. Nad následky svých činů příliš nepřemýšlejí, jsou k sobě i druhým tvrdí. Přitahují je smělé, nebezpečné a riskantní činy. Mají rádi změnu, proto se často stěhují , mění zaměstnání i přátele. Na jejich slovo je ale možné se spolehnout.
Pokud je pro ně něco nevýhodné, dokáží se toho rychle zbavit. Jsou velmi temperamentní. Mají rádi daleké cesty, přírodu a zvířata. Mají mnoho psychických i fyzických sil, a to i v pokročilém věku.
Nebojí se problémů, netouží po luxusu ani pohodlí. I ženy bývají smělé a odvážné, nemilují ženské práce a často bývají hlavou rodiny. Růžoví žijí dlouho, pokud si nezkrátí život nějakou neopatrností.
Všech chorob se rychle zbavují, při nemoci využívají netradičních způsobů léčení.
 
Ohňová (28.března-6.dubna)
 
 
Stejně jako oheň je symbolem nejen světla a tepla, ale také ničení, mají lidé narození v této barvě ve svém charakteru něco, co ničí nejen je, ale i jejich blízké osoby. Jsou pánovití, neústupní a tvrdohlaví, proto se často dostávají do konfliktů. Vždy trvají na svém, vždy najdou nějaké východisko a moc je nezajímá, zda je dobré nebo špatné. Málokdy jsou to klidní lidé, s nimiž by byla radost žít.
Bývají rychlí v pohybech i hovoru a dělají dojem lidí, kteří se nikoho a ničeho nebojí. Pokud se jim dostane v dětství dobré výchovy, tak se naučí využívat svých sil k dobrým věcem. Chtějí být první a nejlepší za každou cenu. Jsou bystří a mívají výbornou paměť, ale jejich nestálost jim nedovoluje rozvinout a využít dar logického myšlení.
Díky netrpělivosti a neklidu je pro ně učení utrpením. Mají silný praktický smysl, a
proto nemilují intelektuální zábavu. Někdy mají také umělecké sklony. Muži narození pod ohnivou barvou si často vybírají vojenskou kariéru nebo povolání spojené s nebezpečím.
Ženy usilují získat převahu nad partnerem, což se může obrátit v jejich neprospěch.
Přikládají velký význam materiálním otázkám. Zde si dokážou zachovat chladnou hlavu a logický úsudek. Nemají rády zbytečné výdaje, obvykle bývají spořivé až lakomé. Ohniví lidé se většinou nedožívají vysokého věku, trpí nemocemi nervového původu.
 
Opálová (7.-9.duben)
 
Tyto tři dubnové dny jsou ve znamení vzácného kamene, který září všemi barvami
duhy.Osoby, které přijdou na svět v této době, jsou sebevědomé, smělé a dokážou se ovládat v každé situaci. Již od mládí obvykle vědí, čeho chtějí dosáhnout a s obdivuhodnou vytrvalostí směřují ke svým cílům. Mívají vyšší společenské postavení a lepší materiální zázemí, než měli jejich rodiče. Pokud si někoho zamilují nebo oblíbí, jsou ve svých citech stálí.
Svým přátelům pomáhají ve všem, starají se o ně a chrání je před starostmi a problémy.
Bývají velice dobrými a starostlivými rodiči, kteří milují své děti více než svého partnera.
Nikdy je nepřekvapí změny, protože přemýšlejí o budoucnosti a své plány realizují tak, aby se vyvarovali pokud možno všech potíží. Bývají připoutáni ke svému povolání, bydlišti, přátelům i věcem. Ženy jsou pořádné a praktické, dobře se starají o domácnost a výchova dětí je pro ně radostí. Pokud nezaloží svoji rodinu, stávají se melancholické a zahořklé.
Osoby narozené v barvě opálu se dožívají vysokého věku a s jeho přibýváním stále
více pečují o své zdraví. Poměrně dlouho si zachovávají mladistvý vzhled.
 
Purpurová (10.-19.dubna)
     
Tito lidé jsou silní a nestálí. Jednou se řídí rozumem, jindy intuicí a pokud jim na
něčem opravdu záleží, tak neváhají použít všech prostředků, aby dosáhli svého cíle. Většinou jsou odvážní a schopni velkých činů, často proto narážejí u svého okolí na nepochopení a odsouzení. Obvykle jim to však nevadí, protože nemají pocity podobné výčitkám svědomí.
Purpuroví mají dostatek životních sil, jsou rychlí v pohybu i řeči, mají široké zájmy,
snadno se rozčílí a musí mít vždy poslední slovo. Ve vztahu k druhému pohlaví nejsou
sentimentální a jen málokdy jsou schopni trvalejšího a hlubšího vztahu. Jejich neklidná povaha je žene stále vpřed. Rychle se zamilují, ale stejně tak rychle jejich city ochladnou.
Jsou bystří a inteligentní a vždy dokážou přesvědčit ostatní. Ve společnosti mají úspěchy.
Jejich manželství bývá bouřlivé, protože vždy usilují o dominantní postavení a nejsou ochotní ustoupit. Nikdy se nepřiznají k vlastním chybám. Ze svých proher obviňují druhé nebo nepřízeň osudu. Velmi si cení nezávislosti a osobní svobody. Jsou pracovití a touží po vedoucím postavení, aby mohli rozkazovat druhým. Většinou mívají velké ambice, které se ne vždy podaří naplnit, a proto se mohou cítit na stáří zklamaní životem, světem nebo svými nejbližšími. Ženy rády trápí a mučí své ctitele, dokáží je naprosto klidně odmítat a poté zase silně přitahovat.
Stejně jako muži narození v této barvě jsou většinou hezké a mládí si
dokážou prodlužovat do zralého věku. Mohou se těšit dobrému zdraví, ale pokud onemocní, může mít průběh nemoci nepříjemný až nebezpečný průběh. Okolo padesátky jejich životní síly upadají. Purpuroví by se měli vyvarovat holdování alkoholu a kouření.
 
Blankytná (20.-30.dubna)
     
Pro tyto lidi je charakteristická vytrvalost,rozvaha, a bystrý úsudek. V jednání jsou
uvážliví a logičtí, pečlivě váží každé slovo. Je na ně vždy spolehnutí. Pro svou klidnou povahu a schopnost poradit mají mnoho přátel. Dokážou zaujmout své okolí, a proto se těší oblibě a obdivu. O všem uvažují sami a nepřijímají snadno názory druhých, nenechávají se ovlivnit fantazií a nerealistickými představami a přáními. Po dlouhém přemýšlení však dokáží vždy přijít na kořen problému i způsob řešení.
I z těch nejsložitějších situací se dokážou dostat bez větších problémů a s taktem. Blankytní lidé mívají útulný domov, dokáží hospodařit s penězi rozumně, ale nejsou lakomí. Druhým dokáží pomoci, i když si to nejprve musí promyslet.
Mezi blankytnými najdeme řadu ideálních manželů a manželek. Pro děti mají
pochopení, ale jsou přísní a neprojevují mnoho citu, neodstraňují jim z cesty překážky, a proto z nich obvykle vyrostou úspěšní a schopní lidé.
Blankytní mají silně vyvinuté estetické cítění.
Svůj byt zařizují s vkusem a stejně tak se i oblékají. Jako nadřízení jsou přísní, ale spravedliví, jako podřízení přesně a včas plní svoje úkoly. Většina se ve vyšším věku dopracuje vyššího postavení. Bývají vysokého vzrůstu a pevné postavy, mají zajímavou tvář a dokáží vzbudit důvěru na první pohled. Žijí dlouho, i když je trápí řada potíží a nemocí, s nimiž se však většinou dovedou vyrovnat a neobtěžují jimi své okolí.
 
Modrá (1.-10.května)
     
Většina lidí narozených v první dekádě května má klidný, spokojený život, plný
optimismu. Tito lidé milují vše krásné a dobré, co činí život snadnějším a příjemnějším.
Milují slávu, úspěch a majetek a pokud toho nedosáhnou sami, snaží se obklopit lidmi,
kterým se to podařilo. Jen výjimečně jsou schopni velkých činů. Jejich životní filozofie je šikovnost a diplomacie. Sílu a průbojnost většinou nepoužívají. Bývají rozmařilí, nelitují výdajů za zpříjemnění života a reprezentaci. Málokdy mají úspory. K lidem se většinou chovají příjemně, ale často tím sledují vlastní cíle a prospěch. Nemají rádi žerty na svou osobu a své nejbližší, nemívají smysl pro humor. Rádi se líbí druhému pohlaví. Nebývají příliš temperamentní a velké city moc neuznávají. Při uzavírání manželství berou do úvahy hlavně společenské postavení a majetek partnera.
Mají obvykle silnější, menší postavu a v pokročilém věku sklony k otylosti. Jejich tvář má milý výraz. Dožívají se vysokého věku, ale ve stáří je trápí řada nemocí spojených hlavně s trávením. Trpí také zimnicí a kašlem.
 
Granátová (11.-20.května)
     
Inteligence, pracovitost a ambice- to jsou vlastnosti většiny lidí narozených v barvě
granátu. Už od dětství mají velké plány a snaží se o jejich uskutečnění.Většinou se jim to podaří a společenskou i materiální pozicí přerostou své rodiče.
Za nejdůležitější v životě považují vědění a moc.Sní o vládě, rádi učí a poučují, usilují o to, aby prosadili svůj názor.
Protože jsou inteligentní, dokážou svému okolí pomoci a prospět. Ideální povolání pro
granátové lidi je vědecký pracovník. Pokud mají nějaký problém , dokáží vynaložit veškeré úsilí a prostředky k jeho vyřešení. Nedělají to ani pro slávu, ani pro peníze, ale z upřímného přesvědčení. Granátoví lidé jsou rození politici, mají dar výřečnosti a diplomacie. Často své myšlenky zachycují písemně, protože mají literární nadání. Rádi si dopisují a vedouhlubokomyslné diskuse o vážných problémech. Nejde jim o levnou popularitu, ale o věc samou. Přátele a známé si vybírají pečlivě a po zralé úvaze.Někdy bývají okolím považováni za podivíny. Majetkovým otázkám nepřikládají velkou váhu, spokojí se s tím, co mají, nestěžují si, ale také se nikdy nechlubí případným materiálním úspěchem.
 V citové oblasti působí dojmem chladných a rezervovaných lidí, ale je to pouze
povrchní dojem. Ve skutečnosti jsou schopni hlubokých a trvalých emocí, je však těžké je v nich probudit. Jejich partner musí mít nejen řadu kladných vlastností, ale také stejné pohledy a pochopení pro jejich zájmy. Ženy působí na své okolí dojmem, že je jim možné uvěřit vždy a všechno v každé situaci. Dokáží být skutečnou oporou v těžkých chvílích a umějí dobře a moudře vést svou domácnost.. Obvykle bývají silnějšími individualitami než jejich manželé.
 Granátoví bývají vyšší štíhlé postavy a vyznačují se osobitou krásou a půvabem.
Často mívají zdravotní problémy. Mají sklon k dýchacím potížím, migrénám a angínám.
Často a nadměrně se vysilují prací.
 
Bílá (21-30.května)
     
Ti co přišli na svět v tomto období, jsou bystří, mají dobrou paměť a chuť do života.
Od dětství se zajímají o vše, co je obklopuje. Jejich myšlení je skutečně pokladnicí různých detailů, dokáží zajímavě hovořit na jakékoliv téma, holdují novým věcem, pamatují si jména i data a další podrobnosti. Často se mezi nimi najdou lidé s fenomenální hudební pamětí, schopností zapamatovat si dlouhé řady číslic či velké množství citátů. Rádi svými schopnostmi baví a omračují druhé. Snadno navazují kontakty s lidmi, jsou hovorní, až upovídaní,důvtipní a společenští.
Mají mnoho přátel. Nachází se mezi nimi lidé s hudebním a hereckým nadáním, přitahuje je však obchod a bankovnictví. Přeje jim štěstí, třebaže nejsou vždy solidní.
Nevadí jim těžkosti a problémy dlouhého cestování, vždy si odnesou řadu
hlubokých zážitků, na které dlouho vzpomínají.
 Z emocionálního hlediska jsou příliš chladní a chaotičtí na to, aby dokázali prožívat
hluboké city a udržovat trvalé svazky, proto obvykle nebývají šťastní v manželství. Svou úlohu sehrává i jejich egoismus a přemíra zájmů.
Ženy bývají upovídané a někdy i hádavé, málokdy se zájmem o domácnost. Rády se
předvádějí a jejich slabostí je hezké oblečení a šperky. Jsou rády obklopeny zástupy ctitelů.
Manžela umí ovládat díky své ženskosti a hereckému nadání.
 Mezi bílými je dost mimořádně hezkých lidí, kteří si svou krásu dokáží dlouho
uchovat. Nemívají však mnoho sil k překonávání životních problémů, snadno se unaví a často se vzdávají. Mají strach z nemocí a stáří.
 
Slonová kost (31.května-9.června)
     
Tito lidé bývají přátelští, veselí, vyrovnaní a spokojení. Zajímají se o druhé a jejich
problémy, někdy až nezdravě mnoho. Mají široký okruh přátel a známých, kterým rádi poskytují drobné služby, vyslechnou jejich stesky, poradí i pofoukají bolístku. Pokud se dopustí chyby, dokáží ji přiznat i napravit. S oblibou obdarovávají druhé a přijímají návštěvy.
Jejich nedostatkem je sklon k dávání slibů, které později nedokáží splnit. Hodně čtou, milují divadlo a hudbu. Také cestování jim přináší řadu příjemných zážitků. Mohou být mezi nimi i umělci, obvykle herci.Často působí v ochotnických souborech a usilují o co největší úspěch.
Nemívají trému, jejich hlas je melodický, a proto je lidé rádi poslouchají. Jsou originální v oblékání či zařizování bytu a jejich přátelé je rádi napodobují.
 V zaměstnání jsou dobrými nadřízenými i podřízenými. Vybírají si obvykle povolání,
v němž přicházejí do styku s lidmi. Často se s nimi můžeme setkat v různých humanitárních zařízeních, kde se cítí velmi dobře. Spokojeni bývají také jako učitelé a vychovatelé mládeže.
 Citové záležitosti v jejich životě mnoho neznamenají, bližší vztahy navazují
s obtížemi. Jejich klidná povaha jim pomáhá vyvarovat se různých chvilkových vzplanutí.
Rodinu zakládají obvykle až ve vyšším věku, výchova dětí jim dělá radost a přináší
uspokojení.
 Většinou mají menší, štíhlou postavu, plnou pohybů a gestikulace. O své zdraví se
příliš nestarají a podceňují všechny nemoci, což jim nezřídka zkracuje život.
 
Sněhobílá (10.-19.června)
     
Kdo přišel na svět v tomto období, překvapuje své okolí nejen charakterem a
jednáním, ale i osudem. Sněhobílí často za život prožijí několik diametrálně odlišných existencí, v jejich životě je mnoho počátků, ale málo konců, přemíra nejistoty a změn. To u nich vzbuzuje fatalismus, chaotičnost a nesoustředěnost- jak v jednáních a zájmech, tak i ve vztahu k lidem.
Jejich zásadou je v ničem se příliš neangažovat.Často mění zaměstnání a někdy jich stačí vystřídat tolik, že v žádném se jim nemůže podařit dosáhnout výraznějšíchúspěchů. O vlastní kariéru se příliš nestarají a nevyhledávají ani lidi, kteří by jim mohli pomoci. Mají smysl pro obchody, ale neumějí ho využít. Stejně tak mají nadání i pro jiné obory a činnosti, zejména mají umělecké sklony, k jejich rozvinutí jim však chybí vytrvalost.
Ve styku s lidmi jsou nestálí a dost povrchní. O záležitosti druhých se moc nezajímají a stejně tak nečekají od jiného soucit, natož pomoc. Dobro a zlo vcházejí do jejich života neočekávaně, prožívají řadu situací, které mění jejich další osud. Spoléhají na náhodu také v citové oblasti, často se žení a vdávají po krátké známosti, obvykle vícekrát za život.
 Příroda je obdařila půvabem, ladností pohybů a dlouhotrvajícím mládím. Nemoci u
nich propukají náhle a velmi prudce, obvykle jsou doprovázeny vysokými horečkami.
 
Stříbrná (20.-29. června)
     
Ti, jež charakterizuje tato barva stříbra, jsou chápaví, příjemní a trpěliví. Nechybí jim praktický smysl pro manuální zručnost. Zpravidla nemají příliš sebedůvěry, a proto často zveličují své úspěchy nebo vyprávějí o zásluhách svých předků. Těší je projevy vážnosti v rodině i mezi přáteli, v zaměstnání apod., milují pochvaly a ocení občas i docela obyčejnépochlebování.
Jsou pracovití, důkladní a přesní. Rádi učí a poučují mladší nebo méně zkušené. Bývají ideálními učiteli, kteří se nemohou se školou rozloučit ani ve vyšším věku.
Nemají velké ambice, ale není jim lhostejný materiální status, spojený s jejich povoláním.
Pro muže i ženy je na prvním místě rodina a vše, co je s ní spojeno. Mají velký smysl i
slabost pro rodinné tradice a příbuzenské vztahy. Ženy jsou výbornými hospodyňkami a kuchařkami. Muži usilují o získání rozhodující pozice v rodině. Nejsou rádi o samotě, vyhledávají přátele a společnost, milují děti a chtěli by jich mít co nejvíce. Pro vlastní potomstvo jsou ochotni a schopni obětovat doslova vše. Milují přírodu a cítí se v ní dobře, stejně tak mají rádi zvířata a ptáky.
Nejhlubší zážitky v nich zanechává procházka mezi loukami se spoustou květů. Obvykle žijí na venkově.
Bývají menšího vzrůstu, většinou silnější postavy, ve vyšším věku silnější postavy. Mají husté vlasy a velké oči. Rysy tváře nejsou příliš výrazné. Měli by si dát pozor na stravu, protože mají sklon k trávicím potížím.
Snadno se také nachladí.
 
Světle zelená (30.června-9.července)
     
Pod vlivem této barvi se rodí lidé dobrotiví a povolní. Mají klidnou povahu, snadno
ustupují a často podléhají vlivům silnějších osobností. Rychle mění názory, neradi se
rozhodují, řešení složitějších problémů je pro ně utrpením a vyhnat spor na ostří nože by se nikdy neodvážili. Milují klid a ticho, nesnášejí křik, straní se společnosti a dobře se cítí pouze v úzkém kruhu rodiny nebo přátel.
Tito lidé jsou však neocenitelní v těžkých chvílích.Citlivá povaha jim dovoluje vcítit se do problému druhého. Umějí dodat odvahu, potěšit dobrým slovem, poskytnout duchovní i materiální pomoc. Rádi se starají o slabší a mladší, kteří se dostali donesnází. Vrozená skromnost jim umožňuje bez problémů se přizpůsobit nepříznivým
poměrům. Nikdy si nestěžují a nenaříkají.
 V lásce jsou aktivními a upřímnými partnery. Milují opravdově a věrně, více váhy
přikládají duševnu. Jsou trpěliví a umějí se v případě potřeby i obětovat. V manželství bývají obvykle nedoceněni- zvláště když jejich partner nebo partnerka mají despotické sklony.
 Mají talent a řadu schopností, které však nerozvíjejí, či spíše je promarní, většinou
z nedostatku sebedůvěry nebo nesmělosti. Mnohé přitahují tajemné věci, jsou pověrčiví, věří na sny a věštby, někdy i sami předpovídají budoucnost. Vyznačují se také silnou intuicí, která jim pomáhá bez následků míjet nebezpečná místa.
 Světlezelení mají příjemný vzhled, nebývají příliš vysocí, mají drobnější postavu,
nevýrazné rysy, příjemný pohled a husté vlasy. Žijí dlouho, ale netěší se dobrému zdraví.
Trápí je časté migrény a neurózy, někteří mají sklon k prochladnutí.
 
Zelená (10.-19.července)
     
Tito lidé se od dětství odlišují od ostatních, většinou to bývá vyšší inteligence nebo
umělecké sklony. Někdy však bývají tvrdohlaví a neposlouchají cizí rady. Mají silnou
individualitu a snaží se vnucovat své představy a vůli jiným. Bývají málomluvní, straní se společnosti a nenechají se ovlivnit cizími názory. Vždycky si zachovávají určitý odstup a vůbec jim nejde o oblibu nebo popularitu. Chtějí a také dokáží žít zcela samostatně a nezávisle.
Mívají svérázný životní styl, kterému druzí nerozumí. Často se pletou druhým do
života. Jsou schopni silně milovat, ale také nenávidět. Pokud si najdou zaměstnání, které je baví, mohou dosáhnout slušné kariéry, jestliže se jim to však nepodaří, pak se ani nenamáhají předstírat usilovnou práci.Některým přeje štěstí ve financích, ačkoliv se o peníze většinou nestarají. Jako kdyby k nim přicházely samy.
Zelení nemívají příliš štěstí v osobním životě.
K partnerům se chovají nekonvenčně, mnozí zůstávají po celý život sami, jiní naopak
vystřídají více manželství.
 Ten, kdo chce s nimi žít, musí prokázat hodně trpělivosti a dobré vůle. Jsou totiž
snadno zranitelní a pokud se jednou zklamou, podruhé už nevěří. Mají dobrou paměť a většinou v ní uvízne vzpomínka na toho, kdo jim ublížil. Bývají vyšší postavy, ale slabší tělesné konstrukce. Mívají originální původ-nejsou podobní nikomu z příbuzenstva.
Zdraví nemívají právě nejlepší, většina zelených má problémy s nervy.
 
Zlatá (20-29.července)
     
Jako zlato přitahuje pohledy všech, tak i tito lidé vzbuzují pozornost všude, kde se
objeví. Navíc se snaží udělat vše pro to, aby tomu tak bylo. V jejich vystupování bývá vše vypočítáno na efekt. Ve styku s okolím prokazují smělost a velkou sebedůvěru, každý musí ocenit jejich klady: inteligenci, výmluvnost, schopnost přesvědčovat jiné. Bývají také až nepříjemně upřímní a neohlížejí se na mínění druhých. Dobře vědí o své ceně a občas se jim z toho zatočí hlava. Nad ničím se obvykle dlouho nerozmýšlejí, rozhodují se rychle, ale stejně rychle ustupují. Často tím způsobují nepříjemnosti nejen sobě, ale i druhým.
 Jsou to idealisté, kteří touží udělat něco velkého pro lidstvo, napravovat a
reformovat svět, ale většinou jde pouze o předsevzetí. V hlavě mají příliš myšlenek najednou, jeden plán střídá druhý.Obvykle nezastávají významná místa a nezískávají ani uznání. Mívají veselou povahu, jsou příjemní, společenští a umí rychle zareagovat v důležitých situacích.
Často své sliby neplní. Bývají všestranně nadaní a mívají umělecké sklony. Přemíra nápadů jim nedovolí koncentrovat se a přinutit se k systematické práci. Někteří zlatí mají skutečně odvážné plány a předsevzetí, které však málokdy naplní. Ke stáří bývají obvykle nespokojení a nic jim není po chuti. Mívají velké úspěchy u opačného pohlaví, ale jejich manželství nebývají podařená. Nudí je stereotyp a každodenní povinnosti je mučí. Touží po dobrodružství za hranicemi domova. Jsou obvykle štíhlí a hezky stavění. Vyznačují se rychlými pohyby, mají rádi sport a milují tanec. Jejich organismus je odolný a vytrvalý.
Dlouho se těší železnému zdraví. Mají sklony k nemocem, které přicházejí rychle a mají prudký průběh.
 
Žlutá (30. července-8.srpna)
     
Tito lidé bývají bezprostřední,prostí, upřímní a pravdomluvní. Své mínění vyjadřují
otevřeně a bez rozpaků.Jednají vždy čestně a nesnášejí ty, co mají dvě tváře. Ve svých názorech jsou stálí a změní je až po zralé úvaze. Své pracovní povinnosti plní bez potíží a proto často zastávají vedoucí místa. Milují život ve všech jeho podobách, umějí se radovat z maličkostí a mají rádi dobré jídlo a pití, hezké oblečení a vkusně zařízený byt. Mezi ženami je mnoho elegantních dam i koketek. Muži oceňují krásu svých partnerek.
U obou pohlaví je silně vyvinut smysl pro krásu. Někteří sbírají umělecká díla nebo starožitnosti. Mnozí si volí zaměstnání, při nichž přicházejí do styku s uměním. Peníze považují za prostředek zajišťující příjemnosti života. Bývají rozmařilí, rádi dávají dárky a zvou společnost. V peněžních záležitostech mívají štěstí- většinou zdědí majetek nebo vyhrají v loterii větší částku.Finanční spekulace jim mohou přinést ztrátu. Milují pocit svobody a příliš těsná pouta v nich vzbuzují strach. V manželství jsou mnohdy problémy. Mají sklon k riskování a často přecházejí nemoci. Ke stáří mívají trávicí potíže a přibývají na váze.
 
Okrová (9.-18.srpna)
     
Pod touto barvou se rodí lidé s pevným charakterem, odvahou, rozhodností a smyslem
pro realitu a spravedlnost. Umějí si dobře poradit v životě. Nikdy nezneužívají slabosti druhého, spíše se mu snaží pomoci, především silou ducha. Jejich úspěchy často vzbuzují údiv, ale i závist okolí. Většinou překonávají úspěchy svých rodičů, získávají moc a později i majetek. Okrovým přeje štěstí i náhoda. Nadřízení je mají rádi a jsou oblíbeni i mezi lidmi.
Mají zdravý úsudek. Jsou slušní a současně sebevědomí, a proto nepoužívají nečestných metod. Intriky přímo nesnášejí. Zastávají různé profese, nejraději ve státní službě. Jsou dobrými a spravedlivými soudci, úředníky s autoritou či úspěšnými vojáky. Některé z nich obdařila příroda krásou a impozantní postavou, a proto mívají úspěchy u opačného pohlaví.
Partnerům imponuje jejich vzhled, inteligence a většinou i dobré postavení. Jim
samotným není lhostejný původ a rodina partnera. Na partnerovi vyžadují inteligenci, dobré vychování a schopnost reprezentovat. V manželství většinou hrají první housle, pokud ne, tak svazek nemívá dlouhého trvání.
 Vyznačují se pevným zdravím, dostatkem sil a ani léta nic neubírají na jejich
půvabu. V pozdějším věku trpívají na nemoci krevního oběhu.
 
Umbrová (19.-28.srpna)
     
Tito lidé nemívají snadný život. Mnoho však záleží na prostředí v kterém žijí.
Nechávají se snadno ovlivnit a málokdy dovedou odlišit co pro ně je a co není prospěšné.
Mají proměnlivou náladu, často mění své plány i přátele. Bývají podráždění, snadno se rozčílí a nikdy nepřiznají svůj omyl. Jsou však většinou bystří, inteligentní a mají dobrou paměť.
Své plány a předsevzetí jen zřídka dovedou do konce. Z porážky se dovedou rychle
vzpamatovat. V těžkých chvílích jim pomáhá jejich optimismus.
Kariéra a materiální otázky je příliš nelákají, rádi dělají jen to, co se jim líbí a co jim jde snadno a rychle.
Partnery si vybírají pracovité a dobře situované. Často se však spletou. Rádi se
pohybují ve velké společnosti, rádi cestují, chodí na výlety, na plesy a večírky. Snaží se udržet krok s módou, ale často jim chybí vkus, takže sklouzávají do extravagance. Jsou rádi středem pozornosti, o každém chtějí všechno vědět a všemu rozumět.Bývají mezi nimi hezcí lidé a dělají vše, aby byli ještě krásnější. Jsou štíhlejší postavy
a mají dostatek energie.
Dlouho se těší dobrému zdraví. Ve stáří trpívají revmatismem.
 
Pomerančová (29.srpna- 7.září)
     
Úsudek a půvab - to jsou hlavní znaky lidí narozených v této dekádě roku. Již v mládí se vyznačují rozvahou a svým rodičům nezpůsobují větší problémy při výchově. Vědomosti ve škole si osvojují bez potíží, v čemž jim pomáhá vrozená pilnost, dobrá paměť a schopnost logicky myslet.
Obvykle žijí klidně a vyrovnaně, dokáží tišit cizí bolest i strach. Nereagují
unáhleně a radosti i strasti života snášejí s klidem. Dokáží využít všech možností i okolností a najít východisko i z bezvýchodné situace.Na svět se dívají s rozumným optimismem. Dokáží projevit soucit a pomoci. Někteří se dívají na ostatní tak trochu z výšky, ale vrozený takt a diplomacie jim zabraňuje dávat to otevřeně najevo.
Pomerančová si umí poradit v každém zaměstnání - bývají dobrými obchodníky,
pedagogy i finančníky. Jsou zodpovědní a dodrží vždy slovo. Většina z nich zastává ve vyšším věku významná místa. V zaměstnání, v soukromém životě a přátelství mají rádi nezávislost.
V lásce nejsou příliš sentimentální a někdy i chladní. Jejich city k druhému pohlaví se řídí rozumem a většinou si vybírají partnera podobné povahy. Sňatek uzavírají po zralé úvaze a zřídka v mladším věku.
Bývají hezcí, mezi lidmi oblíbení, často však kladou větší důraz na fyzické půvaby,
než by se patřilo. Většina pomerančových se v plném zdraví dožívá vysokého věku. Trpívají na migrény a trávicí potíže.
 
Hnědá (8.-17.září)
     
Tito lidé bývají pracovití, vytrvalí a poctiví. Od dětství mají malou sebedůvěru. Na
okolí působí starším a vážným dojmem. Chybí jim entuziasmus, nedokáží spřádat velké plány, cizí je jim smělost i odvaha. Jsou to realisté a minimalisté, mají strach ze snů a svá přání si nechávají jen pro sebe. Často tak propásnou i velkou šanci. Je v nich příliš moc nejistoty, váhavosti. Rádi se nechávají někým řídit a vést. Obvykle bývají nedoceněni a jejich schopností nebo nadání si nikdo ani nepovšimne. Mívají vlohy pro matematické a přírodní vědy, často i pro cizí jazyky. Většinou jsou také nadprůměrně manuálně zruční a snadno se učí hrát na hudební nástroje. Bojí se však názoru druhých a tak se často raději o nic nepokusí.
Jsou spíše samotáři, a proto si vybírají povolání, kde nemusí přijít do styku s lidmi. Někteří vykazují sklony k mysticismu a rádi čtou seriózní vědecké práce. V citové oblasti jsou stejněnesmělí a nevěří, že by je mohl mít skutečně někdo rád. Na druhého člověka si dost dlouho zvykají, ale pokud se jim to podaří, potom je to svazek navždy.
Manželství hnědých nebývají moc úspěšná – buď se podřídí silnější osobnosti nebo k ní nenajdou cestu. Uzavírají se do sebe a těžko hledají i vztah k vlastním dětem. O svůj zevnějšek se příliš nestarají. Mají průměrnou postavu a jsou plni životní síly. Většina zdravotních potíží má svůj původ v psychice.
 
Indigová (18.-27.září)
     
Indigová je jednou z nejstarších a nejtrvanlivějších barev. Lidé narození pod jejím
vlivem mají sklon k ztřeštěnostem a bláznovinám. Jsou nezávislí a duševně svobodní,
neohlížejí se na mínění druhých a jdou svou vlastní cestou. Snaží se tvarovat svůj život podle svých představ a přání, což se ne vždy jejich okolí líbí, a proto se s ním často dostávají do konfliktu.
V rodině a mezi přáteli často šokují svými nápady i skutky. Jsou bystří, důvtipní, mají dar myšlení a mnoho zájmů. Bohužel často své síly tříští do mnoha oblastí a v žádné nedosáhnou většího úspěchu. Rádi získávají druhé svým půvabem, který umějí využívat a někdy i zneužívat.
Mají bujnou představivost, smysl pro krásu i vypravěčské schopnosti. Inklinují
k umění, zejména k literatuře. Materiální stránka života je příliš nezajímá. Pokud na to mají, rozhazují plnými hrstmi, pokud ne, neváhají využít pomoci jiných. Neradi pracují déle na jednom místě a nezřídka volí povolání podivná a nepopulární.V citové oblasti jsou schopni udělat bez rozmyšlení hloupost a spálit svým žárem nejen partnera, ale i sebe.
Manželství uzavírají vždy z lásky, ale ta se většinou brzy vytratí. Často pak hledají nové objekty vášnivých a krátkodobých citů. Rodinné instinkty jsou u nich málo rozvinuté. Preferují ty, s nimiž je váže příbuzenství ducha.
O své zdraví příliš nedbají, stávají se obětí mnoha nehod při cestách, mají sklon k ledvinovým chorobám.
 
Azurová (28.září-8. října)
     
Tito lidé jsou společenští, mají zvláštní půvab, snadno navazují kontakty a mívají dar
výmluvnosti. Rádi přesvědčují o své pravdě, a hlavně o tom, že právě oni jsou ti nejlepší.
Když je to nutné, dokáží postupovat diplomaticky a prosadit svůj názor velmi taktně, až nepozorovaně. Mívají sklon k vědecké práci, zejména v humanitní oblasti, kde mohou uplatnit své estetické cítění. Mívají i umělecké sklony, zejména herecké nadání. Milují hezké věci, dobrou četbu, hudbu i divadlo. Jsou citliví na krásu v každé podobě, proto chtějí žít mezi hezkými věcmi i lidmi. Toto kritérium krásy preferují i při výběru přátel. Pokud se jim někdolíbí svým zevnějškem, jsou ochotni tolerovat jeho jiné chyby.
Nebývají příliš pracovití ani zruční, ale pokud si zaměstnání oblíbí, dokáží udělat vše pro to, aby se dostali na vyšší místo.
Nemají rádi monotónní práci a odpovědnost. V citové oblasti jsou dost nestálí. Touží spíš po stálé změně než po skutečné lásce. Nebývají také příliš věrní a jejich manželství končívají rozchodem. Rodinný život pro ně nemá žádný půvab, lépe je jim mezi přáteli nebo u rodičů.
Ženy nemívají vztah k mateřství, ale bývají obdařeny krásou, jíž využívají ke svádění.
Azuroví mají panický strach ze stáří, hlavně proto, že očekávají ztrátu krásy i sil.
Všemi způsoby se snaží vypadat co nejdéle mladě, rádi se hezky a moderně oblékají. Žijí dlouho, ale snadno se unaví. Měli by vést pravidelný způsob života a dát pozor na trávení.
 
Pařížská modř (9.-17.října)
     
Lidé symbolizováni tímto odstínem modré se vyznačují vytrvalostí, pracovitostí a
stálostí názorů. Někdy nabývají tyto vlastnosti až podoby pedantismu. Bývají sebevědomí, vědí co chtějí, a obvykle k tomu neváhají použít každého způsobu. Druhé umějí odmítnout s taktem a přitom rozhodně. Mají úctu k názorům druhých i jejich společenskému postavení.
Méně si už váží majetku, ačkoliv chápou význam peněz pro život a jsou ochotni učinit mnohé, aby je získali.
Důkladnost, pracovitost a vytrvalost mají za následek, že často dosahují úspěchu a vyššího postavení v zaměstnání. Jsou spravedliví, pokud ovšem cítí nebezpečí, neohlížejí se na nic. Snaží se vždy jednat zpříma. Bývají dobrými úředníky, vědeckými pracovníky, literáty či umělci. Jejich postoj k životu je pesimistický, a proto jsou připraveni snášet jakékoliv rány osudu. Životní úspěchy přicházejí většinou dost pozdě, ale žijí dostatečně dlouho, aby je mohli náležitě prožít a vychutnat. Rádi cestují.
Manželství uzavírají pozdě, a pokud to s nimi partner jen trochu umí, nemusí se o jejich věrnost obávat. Jsou rádi, když jejich protějšek na sebe upoutává pozornost. Ať už krásou, inteligencí nebo postavením.
Bývají chladní a své city nedávají najevo. Uzavírají se často do sebe a dobře se cítí o samotě.
Nebývají krásní,ale jsou něčím výjimeční, mají své charisma, rádi se starají o svůj zevnějšek.
Zdraví jim příliš neslouží, často zlehčují své zdravotní problémy.
 
Karmínová (18.-28.října)
   
Pod vlivem této barvy se rodí lidé se siným charakterem. Už od kolébky jsou
individualisty, kteří připravují spoustu problémů rodičům, učitelům i sobě. Od dětství jsou vzdorovití a nemají strach. Jsou upřímní, otevření, ne vždy však právě proto oblíbení. Vždy se řídí svými zásadami a nevadí jim, když někoho urazí. Mají sklon k přehánění a někdy ažk prchlivosti. Jsou odvážní a často riskují. Svého zdraví ani života si příliš necení, většívýznam nepřikládají ani penězům. Bývají dost nepořádní a dokáží se ponořit do práce tak silně, že na vše zapomenou. Proto jejich pracoviště ani domácnost nikdy nezáří čistotou.
Jako rodiče chtějí mít rozhodné slovo i u dospělých dětí. V přátelství a lásce jsou svéhlaví a žárliví. Od partnera vyžadují, aby byl na stejné úrovni jako oni. Karmínoví mívají velké, ale krátkodobé úspěchy u druhého pohlaví. Erotiku považují za sůl života. Ženy bývají obvykle hezké, muži přinejmenším zajímaví. Příroda je obdařila velkou představivostí a uměleckým talentem. Nejvíce je přitahuje divadlo. Žijí velmi intenzivně.
 
Tmavě purpurová ( 29.října-7.listopadu)
     
Silná vůle, rozhodnost a tvrdohlavost - to jsou hlavní charakterové vlastnosti těch,
kteří se narodili pod vlivem této barvy. Jsou to rodilí vůdcové, kteří se nebojí ani vypjatých situací.
Řídí a ovládají druhé a často jim vnucují svou vůli a představy. Mají vysokou
inteligenci a často i intuici, která jim pomáhá předvídat výsledek- proto se vyplatí poslouchat jejich rady.
Jsou to slušní lidé, které přitahuje práce pro společnost. Často stojí v čele společností s charitativním posláním. Pokud na to mají, podporují charitativní činnost i finančně.
Jsou pracovití a rádi řeší složité problémy. Obvykle dosahují vysokých postavení na univerzitách a jsou úspěšní pedagogové. Mají široký okruh známých, mezi kterými se cítí dobře, rádi jim pomáhají v nesnázích, ale nenechávají se dojmout falešným pláčem. Pro takové lidi mají jen pohrdání.Stavějí před sebe vždy jen velké cíle.Pokud jsou neúspěšní, obviňují za to druhé.
Jsou velmi temperamentní a opačné pohlaví sehrává v jejich životě velkou roli. Citová
dramata však neprožívají, protože jsou příliš střízliví a sebevědomí. Mají hodně životních sil a většinou onemocní až v pozdním věku.
 
Burgundská (8.-17.listopadu)
     
Tato netradiční barva symbolizuje netradiční lidi. Jejich osudy jsou různé, stejně jako jejich charaktery. Jsou upřímní, srdeční a hodní, od druhých očekávají totéž. Jsou snadno zranitelní a často nedůvěřiví, ale pokud si někdo získá jejich důvěru, těžko by mohl nalézt věrnějšího přítele. Mají logické myšlení, ale chybí jim koncentrace a více pracovitosti. Rádi si vymýšlejí nereálné plány, sní a často zaspí pravou šanci. Pokud se jim podaří najít zaměstnání, kde jde více o nápady a originalitu než o systematičnost a pracovitost, bývají spokojení a úspěšní. Rádi si vybírají svobodná povolání.
Nemají smysl pro praktičnost,netouží po hromadění jakýchkoliv statků, jsou velkorysí až rozhazovační. Obvykle nemajífinanční potíže. Mají hodně přátel a známých, s nimiž udržují úzké styky. Rádi cestují a poznávají cizí kraje. Mají velkou představivost a dobrou paměť. Ke štěstí jim bání jejich lehkomyslnost a naivita. Manželství se podaří jen tehdy, když partner má podobnou povahu.
Jsou dlouho mladí duchem, stále je něco zajímá, přitahuje, těší i bolí. Mají v sobě kouzlo, které i v pozdním věku přitahuje druhé pohlaví.
O své zdraví moc nepečují, bývají často nervově labilní.
 
Rumělková (18.-27.listopadu)
     
Tito lidé si umějí zachovat objektivní pohled na svět i víru v lepší budoucnost. Věří, že se vše musí vždy v dobré obrátit. Pokud však propadnou pesimismu, přestanou uvažovat a neumějí se ovládat. Jsou to sebevědomí lidé, kteří se snadno rozzlobí a rozlítostní. Potřebují v životě něco nebo někoho , o koho by se mohli opřít nebo se k němu upnout. Může jít nejen o osobu, ale i o myšlenku. Tu se pak snaží prosadit do života. V citových záležitostech často jednají nelogicky a hodně riskují. Jsou vytrvalí, mají rádi sport, zábavu a tanec. Muži obvykle pracují jako soudci, vojáci,policisté a lékaři.
V mezilidských vztazích jsou málo bezprostřední, někdy působí až škrobeným
dojmem. Nebezpečný je jejich sklon k hazardním hrám a k životu nad poměry. Ačkoli prožijí řadu milostných románků, manželství uzavírají až po zralé úvaze. Ženy často nenajdou nikoho, kdo by vyhovoval jejich vysokým nárokům. V manželství musí hrát první housle.
Žijí příliš intenzivně a zapomínají na své zdraví. Často se stávají obětí různých nehod, jejichž příčinou je jejich neopatrnost.
 
Tmavočervená (26.listopadu-7. prosince)
     
Tito lidé jsou realisté stojící pevně nohama na zemi. Mají silný charakter. Brzy
pochopí co mohou a co musí očekávat od života, a udělají vše pro to, aby svého cíle dosáhli.
Své plány mění pouze tehdy, jeli to pro ně výhodnější. Dovedou střízlivě ocenit podmínky, lidi i své šance. Ačkoliv je těší ocenění, popularitě nepřikládají velký význam. Své názory, sympatie a antipatie si nechávají pro sebe. Nemají smysl pro slabosti druhých ani pro jejich problémy a neúspěchy. Zastávají názor, že každý je svého osudu strůjcem a nese za svůj život výhradní odpovědnost. To však neznamená, že nejsou ochotni pomoci. Rozhodují se vždy pouze na základě příbuzenských nebo přátelských vztahů. Jsou pracovití a odpovědní, proto často u svých nadřízených oblíbení a mnohdy dosahují slušného postavení. Bývají dobrými lékaři, právníky i finančníky. V oblasti citů jsou temperamentní- rádi navazují krátkodobé
známosti. Bez výčitek svědomí ukončují vztahy. Jejich manželství bývají šťastná pouzetehdy, jsou-li uzavřena v pozdějším věku a po zralé úvaze. Ženy rády dominují nad partnery, dokonce i v sexuální oblasti.
Tmavočervení mají nadbytek životních sil. Bývají vyšší postavy a mají pěknou postavu. Pozornost na sebe neupoutávají krásou, ale způsobem života.
 
Amarantová ( 8.-17. prosince)
     
Lidé narození pod vlivem této barvy jsou nestálí, mají rádi změnu a pohyb. Jsou velmi
živelní a proto se často dostávají do problémů. Pokud po něčem touží, pak upřímně a bez postranních úmyslů. To je vede často k lehkomyslnostem a nepředloženostem, za něž draze platí. Častěji než kdo jiný se dostávají do těžkostí, přicházejí o majetek i o pověst.
Neumějí totiž střízlivě ocenit druhé, nemají štěstí, pletou se při volbě zaměstnání. Jinak to jsou milí a veselí lidé, kteří mají osobitý půvab. Umějí svádět a koketovat, sypat z rukávu komplimenty.
Občas jsou proto až nesnesitelní a dokáží způsobit i skandál. Obvykle nemají jen jednoho životního partnera, snad proto, že postrádají smysl pro rodinu a domácnost. Chtějí žít a užít si.
Většina má ráda tanec, cestování a nejlépe se cítí tam, kde se lidé baví, aniž by mysleli na to, co bude zítra nebo pozítří. Své i cizí problémy bagatelizují a pevně věří, že se vše nějak spraví samo nebo to za ně udělá někdo jiný. Amarantoví žijí obvykle bouřlivě. Ničeho nelitují a nic je nedokáže vyvést z míry. Neopatrnost a poživačnost bývají příčinou jejich zdravotních problémů.
 
Levandulová (18.-27.prosince)
     
Tito lidé bývají klidní, vyrovnaní a solidní. Lze jim věřit a spolehnout se na ně. Od
dětství jsou vážní a působí pomalým dojmem. Nikoliv však inteligence, ale opatrnost je skutečným důvodem. S ní přistupují ke všemu a ke každému. Radí se pouze sami se sebou.
V mládí jim někdy chybí sebedůvěra, nejsou sami se sebou spokojeni, dokáží však usilovně pracovat a dohnat to, co jim příroda případně odepřela. Muži i ženy dbají o svůj zevnějšek i životní styl, chtějí vypadat v očích okolí co nejlépe, protože touží po dokonalosti ve všem.
Svou pracovitostí a vytrvalostí se domohou slušného postavení, ale občas mívají i štěstí.
Nikdy se nesníží k žádné nečestnosti nebo podvodu. Obvykle překvapí svou rodinu a známé, když z uzavřených a mlčících dětí vyrostou skutečné osobnosti. V dospělosti vzbuzují nejen úctu, ale i sympatie. Nemívají ve zvyku se svěřovat a nikdy nezradí svěřené tajemství. Přátelé si vysoce cení jejich diskrétnosti. Levanduloví bývají silně závislí na své rodině a dokáží pomoci příbuzným v jakékoliv situaci. Snadno si poradí s každodenními problémy. Ženy bývají dobrými hospodyňkami a matkami, jsou však dosti náročné a neprojevují moc své city.
K tomu, aby si je někdo zamiloval, je třeba více času, protože jsou uzavřenější povahy.Levanduloví znají svou cenu. Mívají vyšší postavu, nepravidelné rysy a působí
solidním dojmem.
Těší se dobrému zdraví, o které pečují a dožívají se obvykle vysokého věku.
 
Tmavě fialová (28.prosince-6.ledna)
     
Tito lidé bývají většinou neústupní a despotičtí, neuznávají žádné autority, neradi se
komukoliv podřizují. Snadno se nechají unést hněvem a potom si nevybírají slova. Na okolí jim moc nezáleží. Už v dětství jsou umínění a tvrdohlaví a rodičům působí problémy.
Jsou však velmi nadaní a inteligentní, často však sní o kariéře nebo zaměstnání, pro které nemají předpoklady. Pak jsou nespokojeni a vybíjí svou zlost na druhých. Nejlépe se cítí tam, kde se mohou naprosto svobodně rozhodovat, proto vyhledávají vědeckou práci nebo svobodná povolání. Často jsou mezi nimi skuteční odborníci s obrovskými vědomostmi, kterých však málokdy umějí využít ku svému prospěchu. Tmavě fialoví jsou egocentriky a neradi se angažují v citové oblasti. Pokud se však zamilují, bývají věrní. Ženy mají pevný charakter a měly by se vdávat později, protože čas pracuje pro ně. Rozkvétají poměrně do vysokého věku
a k lepšímu se mění i jejich charakter.
Fialoví mívají vyšší postavu a jsou štíhlí. Žijí dlouho, ačkoliv je někdy celý život trápí různé potíže.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář