Jdi na obsah Jdi na menu

Čínský bylinkář Li Ching-Yuen, který se měl dožít 256 let

12. 7. 2013

Čínský bylinkář Li Ching-Yuen, který se měl dožít 256 let

Podle oficiálních záznamů se bylinkář Li Ching-Yuen narodíl v Číně roku 1677 (on sám však tvrdil, že se narodil v roce 1736). Během svého dlouhého života se neustále zabýval bylinkami a bojovým uměním. Tento muž měl 23 manželek a vychoval přes 200 dětí.

V roce 1930 deník New York Times otiskl článek, ve kterém zveřejnil oficiální čínské vládní dokumenty, jež do té doby byly utajovány. Tyto dokumenty, pocházející z roku 1827, obsahovaly oficiální blahopřání Li Ching-Yuenovi k jeho 150. narozeninám. V pozdějších dokumentech, které byly z roku 1877, bylo zase blahopřání k 200. narozeninám. Jak to dokázal?

 

Li Ching-Yuen vyjádřil svůj recept na dlouhý život v jediné větě: „Mějte klidné srdce, seďte jako želva, choďte rychle jako holub a spěte jako pes.“

 

Zde je několik dalších zajímavých dat týkajících se tohoto příběhu. Čínský armádní generál Yang Sen navrhl Liovi, aby učil čínské vojáky bojovým uměním. Generál nemohl uvěřit tomu, jak mladistvým dojmem jeho host působí, přestože už měl 250 let.

Li Ching-Yuen zemřel dne 6. května 1933. Řekl svým studentům, že splnil všechny své životní úkoly a že je připraven vrátit se domů.

Existuje více příběhů o západních zdravotních zázracích a východních jogínech, kteří se dožili více než 100 let. Nejenže se dožili tak vysokého věku, ale dařilo se jim výborně – byli mladiství, aktivní a plní entusiasmu. Čemu bychom se od nich mohli naučit?

 

Vystačíme si s holistickou medicínou

V dnešní době dokonce i stoupenci moderní medicíny uznávají, že 70 procent chorob vzniká kvůli negativním myšlenkám a emocionálnímu stresu. Nemoci, které vznikají z těchto příčin, se nazývají „psychosomatické“ a jsou největším traumatem mainstreamového zdravotnictví.

Někdy stačí několik dnů zvýšeného stresu k tomu, abychom si přivodili žaludeční vředy. Několik let strávených ve stresu může stačit k tomu, abychom si způsobili cukrovku nebo srdeční chorobu, a to nemluvíme o celkově oslabeném zdraví, nižší výkonnosti a nedostatku štěstí. Lékaři i vědci se shodují, že naše myšlenky přímo ovlivňují fungování orgánů a celkový stav organismu. Starověká medicína se označuje jako holistická, neboť ji nezajímalo jen fyzické tělo, ale i psychika a životní styl daného jedince. Díky této metodě lze odstranit příčinu choroby, nikoli jen léčit její příznaky. Choroba se pak nevrací. Moderní medicína se oproti tomu zabývá důsledky choroby – tělesnými potížemi. Proto se nemoc často vrací, její příčina totiž nebyla odstraněna.

Naše myšlenky nás dokážou vyléčit – v tom spočívá největší tajemství našeho zdraví. Existuje mnoho zdokumentovaných příběhů lidí, kteří byli vážně nemocní a vyléčili se díky síle svých myšlenek, ačkoli to lékaři už vzdali. Jedním z těchto působivých příběhů je zkušenost Morrise Goodmana, který v roce 1981 byl jednou z obětí leteckého neštěstí a měl zemřít na následky nenapravitelného poškození páteře a protržené bránice. Přežíval díky dýchacímu ventilátoru a jediný pohyb, který dokázal udělat, bylo mrknutí. Tento muž si však uvědomoval sílu myšlenek a během pouhých několika dní si dokázal obnovit svou bránici a začal dýchat bez přístroje. Vědomě si obnovil i porušenou míchu a mohl opět hýbat všemi končetinami. Lékaři to nemohli pochopit, protože něco takového prostě „není možné“. Po několika měsících však Morris Goodman začal opět chodit a zcela se uzdravil. To je pouze jeden z mnoha případů, které se dějí všude kolem nás. Myšlenky nejenže dokážou způsobit to, že naše tělo onemocní, díky nim se můžeme zotavit i z nevyléčitelných chorob.

 

Příčiny obtížně léčitelných chorob z jiného úhlu

Pradávné ajurvédské metody léčení nejenže dokazují existenci psychosomatických nemocí, uvádějí ale i konkrétní choroby způsobené konkrétními charakterovými rysy. Na čem jiném by myšlenky měly záviset než na charakteru?

Zde je několik příkladů, které mohou objasnit příčiny chorob, kterými trpíte vy nebo vaši blízcí:

 

 

Žárlivost – způsobuje onkologické choroby, oslabuje imunitní systém.
Mstivost – způsobuje nespavost a choroby dýchacích cest.
Neschopnost najít řešení problému – způsobuje plicní choroby.
Nedostatek morálních zásad – způsobuje chronická onemocnění, infekce a kožní choroby.
Přílišné lpění na svých přesvědčeních – způsobuje cukrovku, migrény a záněty.
Lhaní – způsobuje alkoholismus, plísňové infekce, oslabuje imunitní systém.
Agresivita – způsobuje žaludeční vředy, gastroezofageální refluxní chorobu a bradavice. Málomluvnost – způsobuje schizofrenii a choroby ledvin.
Krutost – způsobuje epilepsii, astma a chudokrevnost.
Vyhledávání konfliktů – způsobuje zbytnění štítné žlázy.
Apatie – způsobuje cukrovku.
Nestálost či vrtkavost – způsobuje neplodnost.
Být hrubý nebo urážlivý – způsobuje cukrovku a srdeční choroby.
Úzkostlivost – způsobuje poruchy zažívání, srdeční a kožní choroby.
Chamtivost – způsobuje onkologické choroby,
obezitu

 

Zajímavým faktem je, že stačí vyléčit charakter, a příslušné nemoci navždy zmizí. To je obzvláště důležité pro lidi trpící cukrovkou a rakovinou, s nimiž si moderní medicína neumí poradit.

 

Tři způsoby, jak žít zdravě a cítit se opravdu dobře

Budete na sobě muset pracovat – tato investice se však z dlouhodobého hlediska bohatě vyplatí. Zde jsou tři metody, otestované v průběhu tří tisíciletí:

1. Začněte sledovat své myšlenky. Věnujte každý večer pět minut na to, abyste si zapsali, jak jste se během uplynulého dne cítili. Vybavte si situace, do nichž jste se dostali, a jaké emoce ve vás vyvolaly. Jaké negativní charakterové rysy to odhalilo? Co uděláte následující den, abyste se zlepšili a změnili dotyčné charakterové rysy? Je velmi důležité si všechno zapsat.

2. Zkuste více myslet na to, co váš činí šťastnými. V tom spočívá síla pozitivního myšlení. Když se zaměříte na věci, které máte rádi, jako byste se přesunuli do do jiné vibrační frekvence. Tělo se pak začne uzdravovat. Ve vašem životě bude víc dobrých věcí, neboť vše, na co myslíte, se stává realitou, včetně problémů, které vás sužují. Zaměřte se na to, co vás těší, a pozorujte, jak se vše začne měnit.

3. Zkuste meditace. Během meditace tělo a mysl odpočívají a uzdravují se.

Nemoc je prostě signálem našeho těla vypovídajícím o nesprávném (nebo spíše neprospěšném) životním stylu. Nejprve se projeví ve formě znepokojení, strachu a negativních myšlenek. Teprve poté, jestliže na sobě nijak nezapracujeme, vyšle tělo mocnější signál v podobě fyzických příznaků.

Ponechte ve svém životě jen užitečné a smysluplné věci. Neboť vše, co je užitečné pro vás, je vždy užitečné i pro ostatní.

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj: virsmai.com

 

a srdeční choroby.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2389-cinsky-bylinkar-li-ching-yuen-ktery-se-mel-dozit-256-let

 

Náhledy fotografií ze složky S kým se setkáte?

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář